Doka WWW Heder

"Aeroinženjering" postaje sud

25-06-2014


  Zgrada “Aeroinženjeringa” u Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu dobija novu namenu. Ovaj objekat koji je izgrađen kao poslovna centrala projektnog i konsalting biroa postaje javni objekat. Zgrada je izgrađena 1985. godine i sada će biti rekonstruisana u Prvi osnovni sud.

  Zgrada se prostire na 9.119 metara kvadratnih bruto površine, od čega je oko 7.400 kvadrata korisne površine na 4 etaže (Su+Pr+4+Po). Na ovom prostoru rekonstrukcijom će biti formirano preko 100 sudnica, kao i drugih pratećih neophodnih sadžaja za pomoćnike i tehničke službe.

  U suterenu objekta biće organizovana tehnička etaža, u kojoj su, pored postojećih sistema smeštene i pomoćne tehničke službe, server sala i računarski centar, prostorije za prijem i ekspediciju, računovodstvo, službe javnih nabavki, arhive, i prostorija za saradnike i pripravnike. Od stare opreme “Aeroinženjeringa” biće sačuvan i obnovljen mehanizam pokretnih polica arhive, koji će biti više nego koristan novom sudu.

  Na prizemlju će se nalaziti javni reprezentativni prostor u kome su smešteni pojedini radni prostori gde su, pored 11 sudnica, projektovane i šalter sala, pisarnica, pošta/banka, prostorije za pregled spisa i dokumenata, daktilo biro itd. Na spratovima 1, 2 i 3 raspoređeno je 87 sudnica i prostorija za saradnike, zapisničare i pripravnike. Četvrti sprat je organizovan u dva dela, gde se u prvom delu nalaze još 4 sudnice, a u drugom uprava suda, kadrovska služba, kafe/restoran i prateći tehnički prostori.

  Pored funkcionalne i prostorne rekonstrukcije potpuno će biti zamenjeni svi sistemi, instalacije, lifotvi, kao i omogućena potpuna dostupnost za osobe sa invaliditetom. Zgrada će u rekonstrukciji takodje dobiti i moderne bezbednosne i komunikacione sisteme i podignut energetski razred. Fasada ima ventilirajući deo sa reflektivnom staklenom zavesom koja neće biti menjana, ali je iza nje već zamenjena spoljna stolarija.

  Radovi su počeli na proleće, a završetak rekonstrukcije se očekuje do kraja leta. Vrednost radova je procenjena na oko 4 miliona evra.

  Prvi osnovni sud - presek


  Prvi osnovni sud