Doka WWW Heder

Belgrade Plaza u završnoj fazi

21-12-2016

  Izgradnja maloprodajnog centra "Belgrade Plaza" u Višnjičkoj ulici na Karaburmi nalazi se u fazi završnih radova, a otvaranje se očekuje na proleće 2017. godine. U avgustu 2015. godine počelo je rušenje objekata koji su se nalazili na parceli, čime su otvoreni pripremni radovi na izgradnji budućeg tržnog centra. Radi se o jednom od većih gradskih maloprodajnih centara sa 61.000 kvadrata bruto površine, odnosno 32.335 kvadrata prodajnog prostora raspoređenog na tri nivoa i preko 100 lokala. Planirano je da se maloprodaja obavlja na dva nivoa, dok bi se na trećem spratu nalazili restorani, zabava i druge uslužne delatnosti.

  Pored glavnog ulaza iz Višnjičke ulice, izgrađen je i kolsko-pešački pristup iz Uralske ulice, čime je omogućen ulaz i sa gornje strane objekta. Kako je i deo krova planiran kao parking prostor, posetioci koji dolaze sa gornje strane ulaziće u tržni centar sa najvišeg nivoa. Garaža se nalazi u zadnjem delu i prostire se celom visinom objekta, što omgućava pristup parkingu sa svih etaža. Radi se o velikom maloprodajnom objektu sa preko 100 lokala, prostranim restoranskim delom i kompleksom 8 bioskopskih sala, a po svojoj ukupnoj površini ovo će biti treći najveći ovakav centar u Beogradu.

  Od svetskih robnih marki lokale će imati H&M, Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Fashion&Friends, Lindex, Springfield, Navigare, Bata, Shoestar, Nursace-Africa, Luna, Imperio Irena Grahovac i drugi. Uz veliki supermarket, Belgrade Plaza će imati i Dexy Co centar na 1.200 m2, prodavnice sportske opreme Sport Vision, Planeta Sport i Converse, kao i niz prodavnica iz sektora nakita i kozmetike Swarovski, Pandora, Bomar, S&L, Oxette, Sephora, Jasmin, Lilly, BENU, Yves Rocher. Takozvani "food court" ili restoranski deo nudiće McDonald’s, KFC, O’brock, Asia Food i Atos Pizza, a u delu za razonodu nalaziće se i Cineplexx bioskop sa 8 bioskopskih sala i novom tehnologijom laserskih projekcija.

  Investitor je izraelska kompanija Plaza Centers, vrednost investicije premašuje 60 miliona evra, a otvaranje je najavljeno za mart/april 2017. U prilogu pogledajte fotografije završnih radova na fasadi i u unutrašnjosti objekta.

  Belgrade Plaza - decembar 2016.


  Belgrade Plaza - prikazi objekta