Doka WWW Heder

Crowne Plaza

28-12-2013

Crowne Plaza
Opis projekta:

Nekadašnji hotel “Intercontinental Beograd” izgrađen je u sklopu Sava Centra davne 1979. godine i ovo je bila prva temeljna rekonstrukcija od otvaranja.

Licencu je izgubio 2006. godine nakon čega je radio pod nazivom “Continental” sve do jula 2012. kada je zatvoren, kako bi se pripremio za rekonstrukciju. Hotel je 2008. godine kupio “Delta Holding”, koji je u međuvremenu potpisao novi menadžerski ugovor sa IHG, pa je novi hotel posle rekonstrukcije osvanuo kao beogradska “Crowne Plaza”.

Nova “Crowne Plaza” ima 417 soba, 14 kongresnih sala, kao i izbor restorana i barova. Pored potpune obnove unutrašnjosti zgrade, enterijera i instalacija obnovljena je i prostrana staklena fasada. Stakleni paneli stari preko 30 godina zamenjeni su novim sa daleko boljim energetskim performansama. Kako je zgrada zaštićena, novi troslojni stakleni paneli potpuno su identični starim po boji i obliku. Što se tiče unutrašnjosti, ni tu nije bilo potrebno značajno intervenisati - hotel je izgrađen po najvišim standardima, tako da i 33 godina kasnije nije tražio veće funkcionalno prilagođavanje.

 

Investitor:

Delta Real Estate

Lokacija:

Blok 19, Novi Beograd

Površina:

33.000 m²

Vrednost:

€ 35 miliona

Rokovi:

sredina 2012 - decembar 2013.