EECFA

Delta gradi poslovnu centralu

19-11-2019

    Delta gradi poslovnu centraluIzgradnja nove poslovne centrale Delta Holdinga mogla bi da počne već početkom decembra, pošto je posle skoro pet godina od prvih najava ovaj projekat dobio dozvolu. Objekat koji je planiran u okviru kompanijskog kompleksa u bloku 19 treba da postane sedište poslovnog sistema, a prema planovima deo objekta biće dostupan za iznajmljivanje. Lokacija nove zgrade biće na mestu sadašnjeg sportskog objekta “Impuls hall”, koji će biti uklonjen tokom priprema za gradnju, a prema garđevinskoj dozvoli ukupna bruto površina objekta iznosiće nešto više od 22.000 kvadrata, od čega je 15.000 kvadratnih metara u nadzemnom delu sa 11 etaža (2Po+Pr+Međusprat+8+Ps). U podzemnoj garaži korisnicima će na raspolaganju biti 188 parking mesta, uljučujući i 10 pozicija za lica sa posebnim potrebama.

    Blok 19 je inače poslovna zona čiji je intenzivni razvoj počeo tokom 80-ih godina prošlog veka, a Delta Holding je na delu bloka uz Ulicu Milentija Popovića početkom 2000-ih izgradila svoje prvo korporativno sedište. Taj objekat je u međuvremenu prodat, a Delta Holding tokom privatizacije uspeo je da preuzme i kompleks nekadašnjeg Geneksa, čime je postao jedan od najvećih vlasnika ekskluzivne poslovne zone u bloku 19. Još 2015. godine predstavljen je projekat nove poslovne centrale, međutim projekat je bio zamrznut sve do skoro, a dozvola mu je izdata tek krajem oktobra. Ovo nije kraj ambicija u ovoj kompaniji, pošto je nova centrala samo jedan od najavljenih Deltinih projekata - u istom bloku iščekuje se gradnja novog hotela “Intercontinental Hotel Group”, a ova kompanija učestvuje i kao jedini ozbiljni ponuđač u privatizaciji kongresnog centra Sava.

    Idejno rešenje za projekat poslovne zgrade “Delta Headquarters” izradio je studio “MYS Architects” iz Tel Aviva u Izraelu, a razradu projekta za građevinsku dozvolu radila je grupa biroa, predvođena beogradskim “Architonic Studio d.o.o.”. Ukupna vrednost investicije procenjuje se na blizu 40 miliona evra, a završetak radova se očekuje polovinom 2021. godine.

    Poslovna centrala Delta Holding, Novi Beograd - blok 19