EECFA

Dinamična izgradnja Voždovih kapija

12-02-2018

    Dinamična izgradnja Voždovih kapijaIzgradnja prvog kondominijuma na Voždovcu, Voždove kapije, počela je u martu prošle godine. Inicijalna faza podrazumevala je 129 stanova, a trenutno su u toku završni radovi na fasadi i unutrašnji radovi. Useljenje prve faze se očekuje tokom maja. Paralelno sa prvom fazom, krajem prošle godine ušlo se u izgradnju dodatnih 106 stanova, čime je počela druga faza projekta. Na ovim objektima izvode se betonski radovi, a trenutno se izliva četvrti sprat. Radovi odlično napreduju, a sada se već uveliko priprema treća faza gradnje sa još 180 stanova, čija će izgradnja početi pre leta. Novi stambeno-poslovni kompleks “Voždove kapije” vredan je 170 miliona evra i jedan je od najvećih stambenih poduhvata u gradu, sa ukupno 700 stambenih jedinica čija je izgradnja planirana u šest faza.

    Kompleks se nalazi na prostoru nekadašnje fabrike “Novi Dom” na Voždovcu, na parceli od 2.2 hektara između ulica Vojvode Stepe, Bilećke, Otokara Keršovanija i Generala Rašića. Radi se o velikom projektu sa preko 70.000 metara kvadratnih, koji će pored stambenog, činiti i lokali u prizemlju kompleksa sa raznim sadržajima i uslugama za buduće stanare. U ponudi su stanovi različitih struktura, od garsonjera do četvorosobnih stanova, kao i penthouse stanovi. Pored velike podzemne garaže kao i nadzemnih parking mesta, u unutrašnjosti kondominijuma biće formirano i uređeno dvorište na oko 6.000 kvadrata. Najveći privatni park na Voždovcu, posedovaće sadržaje prilagođene za sve starosne grupe, uključujući sigurno igralište za najmlađe, teretanu na otvorenom, prostor za kućne ljubimce i sportski teren.

    Investiciju realizuje izraelska kompanija “Shikun & Binui Group”, na beogradskom tržištu poznata po veoma uspešnoj realizaciji prvog kondominijuma u centru grada “Central Garden”. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine CBS International, a svim zaintresovanim kupcima je na raspolaganju prodajna kancelarja na samoj lokacji, gde se mogu detaljnije upoznati sa projektom i kvalitetom završnih radova kroz obilazak pokaznog stana.

    Voždove kapije (foto) - 12. februar 2018.