Sta jedemo?

Otvorene diskusije, mali kutak odmora od urbanističkih tema

Moderator: Igor

Feanor
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1696
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 11:13 am
Kontakt:
Pohvaljen: 497
Pohvalio: 157

Re: Sta jedemo?

Postod Feanor » Sre Jan 16, 2013 11:23 pm

Kapitalizam... Hehehe...

Sto se tice tih neozbiljnih Dveri, bar nekog nesto pitaju i to objavljuju za razliku od ozbiljnih medija...
orion
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1957
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 11:17 am
Lokacija: Beograd
Pohvaljen: 659
Pohvalio: 0

Re: Sta jedemo?

Postod orion » Čet Jan 17, 2013 2:49 pm

грешка
.:Aleph:.
Intermediate
Postovi: 253
Pridružio se: Pet Sep 03, 2010 6:09 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 9
Pohvalio: 0

Re: Sta jedemo?

Postod .:Aleph:. » Pet Jul 05, 2013 5:35 pm

Kakva je procedura za inspekcijsku prijavu sada? S obzirom da cirkulišu tri, poljoprivredna, veterinarska i sanitarna, koga kad zvati? :laugh:
marrecar
Advanced
Postovi: 2472
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 822
Pohvalio: 354

Re: Sta jedemo?

Postod marrecar » Sub Jul 06, 2013 3:48 pm

Pa zavisi za sta. Pretpostavljam da sam naziv inspekcije govori sta pregledaju, poljoprivredna biljnu hranu, preradjevine i ostalo, veterinarska meso i mesne preradjevine i sanitarna cistocu lokala, prodavnice i slicno.
Prof. BU:
"...ovakve procese mozete videti u toplotnim..... toplanama."
"Deco, molim vas!"
"Pravim evidenciju sa prisustvima, da bih posle znao ko dobija potpis, ja to tako radim." *2min kasnije* "Ja stvarno ne znam sto me teraju da potpisujem indekse, sto to ne rade oni u sluzbi."
"Pis maco! *5sek kasnije* "Izvinite, nazdravlje"
.:Aleph:.
Intermediate
Postovi: 253
Pridružio se: Pet Sep 03, 2010 6:09 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 9
Pohvalio: 0

Re: Sta jedemo?

Postod .:Aleph:. » Sub Jul 06, 2013 6:34 pm

Pitam zbog one smejurije sa žitom sa šlagom kad su morale izaći dve.
Гага
Expert
Postovi: 9015
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:33 pm
Lokacija: Бежанијска коса
Kontakt:
Pohvaljen: 8070
Pohvalio: 14570

Re: Sta jedemo?

Postod Гага » Čet Sep 05, 2013 11:22 pm

За нешто мање од месец дана моћи ће исправност хране, и у опште прехрамбених производа, да се ради на Хемијском факултету. И ми потрошачи ћемо моћи да носимо узорке неког прехрамбеног производа у нову лабораторију и за то ће се наплаћивати око 40,- еврића.

Ко контролоше храну коју једемо?

Хемијски факултет у Београду ове јесени отвара Центар за изврсност хране. И грађани и произвођачи ће у најсавременијим лабораторијама моћи да провере квалитет хране. Прво у модерну српску лабораторију, па онда у Европу - биће то, тврде на Хемијском факултету, сигурнија путања традиционалних производа као што су сир, ајвар или ракија.

Центар за изврсност хране ове јесени ће бити отворен на Хемијском факултету у Београду. Нове лабораторије, опремљене најсавременијом технологијом, омогућиће грађанима да провере квалитет хране, а произвођачима да добију потврду о исправности, али и аутентичности производа.
За плитак џеп грађанина Србије, трпеза је највећи трошак. Просечна породица месечно за храну издвоји нешто мање од половине плате.
Србија је, према подацима Завода за статистику, лидер у региону по поскупљењу хране, а пораст цена не значи и пораст квалитета.
Какав је квалитет онога што једемо и пијемо - најбољи и најпоузданији одговор даће нови Центар за изврсност хране.
До танчина ће се утврдити да ли је, на пример, мед чист или му је додат шећерни сируп, да ли је соку од ароније додата шљива и вишња.
У новим лабораторијама "личну карту" добиће традиционални српски производи.
Катарина Смиљанић са Хемијског факултета у Београду истиче да ће сертификат Министарства у вези са акредитацијом Центра изврсности, значити много за произвођаче хране, зато што ће имати поуздан извор одакле ће добити валидне податке о квалитету и јединствености српске хране.
То ће омогућити и процес брендирања који је усклађен са регулативом ЕУ, каже Смиљанић.
До сада су намирнице пролазиле контролу у неколико акредитованих лабораторија у Србији. Ипак, поред усклађености са правилима Европске Уније, постоје и разлике у поузданости.
Наиме, детаљни резултати добијени контролом на Хемијском факултету гарантоваће квалитет производа и до 95 одсто.
Професорка Хемијског факултета Душанка Милојковић Опсеница истиче да таква испитивања не може да уради било која лабораторија, јер она захтевају софистицирану опрему и високо обучено особље којима располаже Центар за храну на Хемијском факултету.
На провери неће бити само српски производи. На овом месту, биће тестирани и они из иностранства. Пројекат је, иначе, финансирала ЕУ са милион и триста хиљада евра.
Декан Хемијског факултета Бранимир Јованчићевић каже да ће Центар укључити скоро 30 младих истраживача студената Хемијског факултета који су завршили основне, мастер и докторске студије и прошли обуку у најбољим европским институцијама.
Закон о заштити потрошача јасно указује да, уколико производ у свом саставу садржи боје, адитиве, ароме или друге додатке, у декларацији се то мора назначити. Ово се често не поштује.
Тако је, на пример, мед најчешће фалсификована намирница. Примера ради, у новом Центру, заинтересовани купци моћи ће да провере, за око четрдесет евра по узорку, да ли је мед производ пчеле или људске лукавости.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... BE%3F.html
Pohvale za post: 1
Nebojsa
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2644
Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 6:26 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1520
Pohvalio: 603

Re: Sta jedemo?

Postod Nebojsa » Sre Nov 27, 2013 4:50 pm

Pogledajte sta kaze jedna matematicarka sa ostrva o savrsenoj pici, ladno je izracunala idealan odnos testa i sastojaka za odlican ukus!


http://www.novimagazin.rs/opusteno/otkr ... rsenu-picu
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8372
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3078
Pohvalio: 747

Re: Sta jedemo?

Postod boca-ica » Sub Nov 30, 2013 6:33 pm

Šta jedemo ?
Svašta a jedini imamo specijalitet da nas pojedoše naše Babe i Dede :roll:
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
Вожд
Expert
Postovi: 5633
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 11:47 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 6915
Pohvalio: 6577

Re: Sta jedemo?

Postod Вожд » Pon Jul 20, 2015 11:08 pm

Србију условљавају да прихвати ГМО
Ј. Су. | 18. јул 2015. 19:46 | Коментара: 40

Наша земља једина у Европи има тржишни ланац производње соје која није генетски модификована. Ова традиција угрожена ниским ценама, али и препорукама ЕУ и СТО да се закон о ГМО усклади са ЕУ регулативом




СРБИЈА је једина земља у Европи која има тржишни ланац производње соје која није генетски модификована. Ипак, ова дуга и успешна традиција постаје угрожена ниским ценама ове ратарске културе, али и препорукама Европске уније и Светске трговинске организације да се важећи закон о ГМО усклади са ЕУ регулативом.

Како кажу у Асоцијацији "Дунав соја", Србија је највећи европски произвођач и једина држава у Европи која своје потребе задовољава из сопствене производње, а да има и извоз у вредности од 82 милиона долара.

- Претходних година соја је на тржишту имала високу цену, а Србија је лане произвела највише у својој историји, док је ове године засејала рекордних 200.000 хектара - причају у Асоцијацији. - Последња тржишна кретања, међутим, иду у правцу снижавања цена, па је она сада нижа за трећину него у истом периоду прошле године.

У Асоцијацији "Дунав соја", упозоравају да Србија мора да пронађе најадекватнији одговор на бројне изазове, уколико жели да остане лидер у производњи.
Duleja
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 869
Pridružio se: Sub Nov 13, 2010 5:30 pm
Lokacija: Taurunum / CCAA
Kontakt:
Pohvaljen: 977
Pohvalio: 1152

Re: Sta jedemo?

Postod Duleja » Uto Jul 21, 2015 1:28 am

Moj drugar Peca na granici beogradskog atara hrabro i uspešno pruža otpor trovačima.
Malo optimizma nije na odmet! :)

https://www.facebook.com/VranicOrganic/posts/765409326910740
:: siamo tutti fratelli ::
Вожд
Expert
Postovi: 5633
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 11:47 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 6915
Pohvalio: 6577

Re: Sta jedemo?

Postod Вожд » Ned Avg 09, 2015 6:10 pm

Србија све више увози поврће и месо

За првих шест месеци ове године Србија је увезла свињског меса за 14 милиона долара, а исто толико платила је и за увоз парадајза из Македоније, Албаније и Турске. ...

На другој страни, домаћи пољопривредници веома тешко пласирају своје поврће, а недавно је у Лесковцу бачен род краставца, због ниске цене. И месо и поврће, некада су били извозни адут Србије.



РТВ

http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/aktue ... 27299.html
Вожд
Expert
Postovi: 5633
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 11:47 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 6915
Pohvalio: 6577

Re: Sta jedemo?

Postod Вожд » Uto Avg 11, 2015 12:16 am

Slika
Вожд
Expert
Postovi: 5633
Pridružio se: Uto Apr 15, 2014 11:47 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 6915
Pohvalio: 6577

Re: Sta jedemo?

Postod Вожд » Pet Dec 30, 2016 10:10 pm

Ukinute uvozne takse za svinjetinu i mleko iz EU, evo šta to znači za domaću proizvodnju
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/ukin ... cu/82lmyvg
Kokili
Higher intermediate
Postovi: 509
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 11:08 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 285
Pohvalio: 282

Re: Sta jedemo?

Postod Kokili » Pet Dec 30, 2016 11:18 pm

Za domaću proizvodnju uglavnom ništa. Nju su pre ovoga uništili Farmakomi i slicni dugogodisnjim neplacanjima. Kralj secera je i prodao svoj biznis zbog ovoga, malo pre toga je jedan drugi biznismen prodao celokupnu mlekarsku industriju. Kada na to dodate skoru promenu vlasnistva u hrvatskom preradjivaču sunokreta i ko zna kakvu sudbinu glavnog trgovca sojom dobicete pravu istinu. Sve je preslo u ruke multinacionalki ili ih fondovi spremaju na to.
dove
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 407
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 7:42 am
Lokacija: Церак
Kontakt:
Pohvaljen: 221
Pohvalio: 144

Re: Sta jedemo?

Postod dove » Uto Mar 07, 2017 10:16 am

ONA IMA 16 GODINA I NOSI PATIKE 43 Kako smo zbog hrane PUNE HORMONA ušli u eru visokih, gojaznih i tromih generacija
- Nedavno sam imao pacijentkinju od 16 godina, koja nosi broj patika 43. Zamislite tek koliko je visoka! - jedno je od zapažanja iz ordinacije pedijatra dr Dejana Joneva iz doma zdravlja "Dr Simo Miloševića".
Slika

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/ona-im ... ru/r51k0jv
Pohvale za post: 1
marrecar
Advanced
Postovi: 2472
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 822
Pohvalio: 354

Re: Sta jedemo?

Postod marrecar » Uto Mar 07, 2017 12:21 pm

Ovo sa desne strane, da se manje unosi voće i povrće, kao i manje kuvanog jela, nije problem društva nego države. Sada su retke porodice gde samo jedan roditelj može da izdržava porodicu, kao što je to bilo ranije kada je i važio takav jelovnik. Danas mahom oba roditelja rade, neretko celodnevno i nema ko da priprema takva jela. Ne mogu se tek tako upoređivati različite decenije, a da se ne uzmu u obzir mnogi drugi činioci, pogotovo kada je u pitanju ishrana. To je sve od svesti, načina života, kulture, ekonomskog stanja, itd. Gledam i po sebi, moj način života na koji sam prinuđen, jednostavno i nemam vremena za "normalnu" ishranu, a tek da lagodno biram šta da jedem.
Prof. BU:
"...ovakve procese mozete videti u toplotnim..... toplanama."
"Deco, molim vas!"
"Pravim evidenciju sa prisustvima, da bih posle znao ko dobija potpis, ja to tako radim." *2min kasnije* "Ja stvarno ne znam sto me teraju da potpisujem indekse, sto to ne rade oni u sluzbi."
"Pis maco! *5sek kasnije* "Izvinite, nazdravlje"
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8372
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3078
Pohvalio: 747

Re: Sta jedemo?

Postod boca-ica » Uto Mar 07, 2017 7:51 pm

Kada se zapitamo sta jedemo, od svih parametra koje uzimamo u obzir
najmanje se osvrcemo na uspostavljanje ravnoteze same PH vrednosti u samom organizmu
a ona bi trebala sadržavati 60-80% baznih namirnica i samo 40-20% kiselih.

tabela baznih i kiselih namirnica na http://www.priroda-leci-sve.com/kisele- ... irnice.htm
:sesir:
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
laki72
Expert
Postovi: 7848
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 11:56 am
Kontakt:
Pohvaljen: 6996
Pohvalio: 1683

Re: Sta jedemo?

Postod laki72 » Uto Mar 07, 2017 9:59 pm

marrecar » 07 Mar 2017 11:21 am napisao:Ovo sa desne strane, da se manje unosi voće i povrće, kao i manje kuvanog jela, nije problem društva nego države. Sada su retke porodice gde samo jedan roditelj može da izdržava porodicu, kao što je to bilo ranije kada je i važio takav jelovnik. Danas mahom oba roditelja rade, neretko celodnevno i nema ko da priprema takva jela. Ne mogu se tek tako upoređivati različite decenije, a da se ne uzmu u obzir mnogi drugi činioci, pogotovo kada je u pitanju ishrana. To je sve od svesti, načina života, kulture, ekonomskog stanja, itd. Gledam i po sebi, moj način života na koji sam prinuđen, jednostavno i nemam vremena za "normalnu" ishranu, a tek da lagodno biram šta da jedem.



No to nema veze.
I moja supruga radi, pa popodne kad odmori popijemo kafu pa `pristavi` neko varivo.
A i ako se za toliko nema vremena pa smo prinudjeni da jedemo `u gradu`, ne moramo otici u pekaru, piceriju ili hamburgernicu.

Primer:
kod mene na poslu postoji restoran, koji nazalost radi samo pre podne.
Iako je mesano varivo samo 50 dinara, a pljeskavica bez priloga(150gr) 150 dinara,
sta mislis sta se vise porucuje (retoricko pitanje, naravno da znas odgovor)?

Takodje, niko nama (i nasoj deci) ne brani da u maksiju, ideji ili bilo kojoj drugoj prodavnici kupimo jabuku, banana, mandarinu pomorandzu za uzinu, ali mi to necemo uraditi, vec cemo uzeti kroasan, cips, ``tuck` i slicno, zar ne?

dakle, po meni je ipak vise stvar kulture ishrane i navika, nego nemogucnosti. :grand:
marrecar
Advanced
Postovi: 2472
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 822
Pohvalio: 354

Re: Sta jedemo?

Postod marrecar » Uto Mar 07, 2017 10:18 pm

I moja majka ima vremena da spremi takva jela. Ali nemaju svi takva radna vremena. Ja kao student koristim menzu kada imam mogucnost. Ali ni ja ne spadam vise u tu statistiku koja je napravljena gore, nego deca. Samo pogledaj po prevozu koje osobe se vracaju kucama posle podne, oko 6 i kasnije. Verovatno imaju vremena da spreme takva jela za naredne dane. Ali koliko je to realno ako imas dugo radno vreme, sa ko zna kakvim poslom. Nisam potpuno iskljucio ovo poslednje sto si napisao, lepo sam rekao da su uzroci ovakve ishrane visestruki i da nije tu samo izbor jer je to lakse i, izgleda tako, ukusnije. Sta ja da radim kada imam predavanja od 8 do 8? Pri tome sam cak i u nemogucnosti da odem do menze jer za tih 12 sati imam samo jednu duzu pauzu od sat vremena, koja ne ulazi u vreme rucka, a sve ostalo je po 15 minuta i prakticno moram da se hranim na pekari ili eventualno ako ponesem nesto od kuce.
A i jeste dobar deo nemogucnosti, drzava mora da se brine o ishrani dece, ne samo roditelji. Zasto skole nemaju kantine da se hrane. I oni njihovi satro obroci koje skola ugovara sa nekima, to je opet pekara, nista drugo. Ja nikada nisam imao voce (kamoli povrce), sve su to peciva i drugo lisnato testo. Ovde se radi o ishrani dece, sta kada dodju kuci, zar oni sami da podgrevaju? Realno, trebalo bi da nauce, ali da li je to bezbedno?
Prof. BU:
"...ovakve procese mozete videti u toplotnim..... toplanama."
"Deco, molim vas!"
"Pravim evidenciju sa prisustvima, da bih posle znao ko dobija potpis, ja to tako radim." *2min kasnije* "Ja stvarno ne znam sto me teraju da potpisujem indekse, sto to ne rade oni u sluzbi."
"Pis maco! *5sek kasnije* "Izvinite, nazdravlje"
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 26315
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 12430
Pohvalio: 5195

Re: Sta jedemo?

Postod direktor » Sre Mar 08, 2017 12:22 am

Koji je to faks kad se boravi od 8 do 8 bez pauze kad se sluzi rucak u menzi od 11 do 15 h ili da neodes na veceru u menzu pak
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
marrecar
Advanced
Postovi: 2472
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 822
Pohvalio: 354

Re: Sta jedemo?

Postod marrecar » Sre Mar 08, 2017 12:29 am

TMF. Trenutno mi raspored za taj dan dozvoljava da odem do menze, jer termin od 11 do 15 su mi vezbe koje jos ne pocinju. Ali kad pocnu, eto mene tako. Tako je svima koji su na istom smeru i koji su upisali sve predmete iz letnjeg semestra, svima je taj dan od 8 do 8, samo su razlicite vezbe u tom terminu. Drugar vec od prve nedelje ima takav raspored i vezbe koje su odmah pocele, doduse ne traju zvanicno sva 4 sata, ali eto. Raspored se ne pravi rucno, koliko sam ja upoznat, nego eto puste racunar da nam odredi sudbinu, pa sta ih posle briga iz sluzbe, a pogotovo ove iz parlamenta. Doduse nije mi prvi put da imam takav raspored, nije meni problem 12 sati, ali svima nam je problem upravo zbog ishrane.
Prof. BU:
"...ovakve procese mozete videti u toplotnim..... toplanama."
"Deco, molim vas!"
"Pravim evidenciju sa prisustvima, da bih posle znao ko dobija potpis, ja to tako radim." *2min kasnije* "Ja stvarno ne znam sto me teraju da potpisujem indekse, sto to ne rade oni u sluzbi."
"Pis maco! *5sek kasnije* "Izvinite, nazdravlje"
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8372
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3078
Pohvalio: 747

Re: Sta jedemo?

Postod boca-ica » Uto Jan 30, 2018 12:53 am

Moja četiri paklena dana rada u restoranu kuvane hrane u Beogradu

..... Onda je došlo famozno zamrzavanje i hlađenje jela. Kada sam video treći put istu pasiranu šniclu, te kada sam je treći put oprao i bio primoran da je vratim u frižider, bilo mi je svega dosta....

Izvor https://www.vice.com/rs/article/3k5mww/ ... e=vicetwsr
:sesir:
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8372
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3078
Pohvalio: 747

Re: Sta jedemo?

Postod boca-ica » Sre Feb 07, 2018 1:07 am

OVO RETKO KO ZNA: Ako hoćete da znate kakvo mleko pijete pogledajte šta znače brojevi na pakovanju!
..... Pоstојi čаk i zаkоnskа rеgulаtivа kоја omogućava da istеklo mlеkо može pоnоvо da se prеrаdi nа 190° C i pоšalje nаzаd u prоdаvnice. Оvај pоstupаk (dоzvоlјеn zаkоnоm) mоžе dа sе ponovi dо 5 putа tаkо dа fabrike moraju da odštampaju tačan broj puta koliko je mleko prerađeno.

Kао štо smо rеkli, аkо sе оsvrnеte na štаmpаne brојеve (123456) i аkо јеdаn brој nеdоstаје, znaćete kоlikо putа je mlеkо reciklirano. Nа primеru od 12456, vidi sе dа brој 3 nеdоstаје, štо znаči da je rok upotrebe mleka istеkао 3 putа ili je mlеkо pоnоvо pаstеrizоvаnо 3 putа. Dakle, istinа је dа je u nеkim zеmlјаmа dozvoljeno da se pakovanje mlеka pоnоvо prеrаđuje, to jest reciklira.....

http://viraler.org/ovo-retko-ko-zna-ako ... pakovanju/
Prikačeni fajlovi
reciklaza.jpeg
reciklaza.jpeg (36.06 KiB) Pogledano 2286 puta
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
marrecar
Advanced
Postovi: 2472
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 8:12 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 822
Pohvalio: 354

Re: Sta jedemo?

Postod marrecar » Sre Feb 07, 2018 3:06 am

Mleko ne može da se reciklira. Ne postoji način. Kada se "pokvari", jedinjenja se razgrađuju, kiseline, masti, proteini itd i ne postoji proces koji je tako jednostavan da povrati sva ta jedinjenja. Svi ti originalni članci na engleskom pričaju o "re-pasterizaciji" kao proces za reciklažu, da bre Boco ne prenosi takve gluposti. Pasterizacija ubija bakterije i druge mikroorganizme, ništa drugo. A pasterizovano mleko ima relativno dug rok trajanja pa su vrlo male šanse da se ne proda jer skoro svi kupuju mleko. Te oznake su samo za ambalažu, nemaju nikakve veze sa samim mlekom.
Prof. BU:
"...ovakve procese mozete videti u toplotnim..... toplanama."
"Deco, molim vas!"
"Pravim evidenciju sa prisustvima, da bih posle znao ko dobija potpis, ja to tako radim." *2min kasnije* "Ja stvarno ne znam sto me teraju da potpisujem indekse, sto to ne rade oni u sluzbi."
"Pis maco! *5sek kasnije* "Izvinite, nazdravlje"
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8372
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3078
Pohvalio: 747

Re: Sta jedemo?

Postod boca-ica » Sre Feb 07, 2018 7:36 am

Nisan ja mlekadzija :)

Sam kazes da se to radi u inostranstvu za pasterizovano mleko kojem ce pre da istekne rok nego sto se stvarno pokvari
te nije nemoguce i kod nas za neku od mnogobrijnih mlekara da to i radi
A tesko i dà te oznake stampaju iz dosade
Cinjenica jeste da imamo malu proizvodnju koja jedva pokriva potrebe pa je logicna i nj. svezina
mada se prica kako prvo se pretvara sve u prah a po potrebi radi cuvanja i ravnoteze trzista se dozira.
A da je prevodenasto vala jeste
j
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)

Povratak na “Relax”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gosta