U roku od 7 dana od dana održavanja Javnog nadmetanja, kompanija Verano Motors
je dužna da zatraži saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije.
U slučaju dobijanja pozitivnog rešenja Komisije, Verano Motors je dužan da uplati
kupoprodajnu cenu najkasnije u roku od 7 dana, od dana dobijanja rešenja.
Komisija ima rok od 120 (?!) dana da odluči o davanju Saglasnosti.
Ali u ovom slučaju ne bi trebalo da ima problema, pa će biti i ranije.
.....................................................................
Živanić: Pregovaramo sa MIG-om.... Još uvek nismo odlučili koliki će udeo biti - 40, 60, 70 ili 90 odsto.
To zavisi od mene i toga koliko ja budem mogao i želeo da se lično zadužim.
Mene interesuje da ja vodim taj posao, da ja budem taj koji će da kaže kako će
da izglada svaka radnja, da ja organizujem celokupnu prodaju i, naravno, da
imam partnerski udeo u vlasništvu“, objašnjava direktor Verana.
ceo text :
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=10&dd=30&nav_id=270053&fs=1....................................................................................................................
„Verano“ kupovao bez paraJa, Radomir Živanić, vlasnik „Verano motorsa“, licitirao sam za Robne kuće „Beograd“ i pobedio sa ponuđenom cenom od 360 miliona evra, Ja ću da vodim celokupni projekat i upravljam njime, i to je ono, što bi po mom shvatanju, trebalo da bude važno za javnost. Ko će da finansira plaćanje 360 miliona evra i još 70 miliona evra neophodnih investicija, ko će tu biti sve partnerski uključen, kako ćemo finansijski da zatvorimo konstrukciju je, smatram, za javnost nebitno.
Ovako se Živanić danas obratio novinarima na specijalno upriličenoj konferenciji za štampu, a u zajedničkom nastupu sa Milutinom Nikolićem, direktorom „Citadela“ .
To što su Grci, odnosno investicioni fond „Marfin“, zvanično saopštili da su oni većinski vlasnici, da će njihov udeo biti 66,67 odsto, Živanić je prvo objasnio nesporazumom, da je on sa njima svojevremeno razgovarao da tako bude, da oni imaju samo njegovu reč, ali da nikakav papir nisu potpisali. Na pitanje da li to znači da demantuje „Marfin“, Živanić je prilično uzrujamo uzviknuo: „Ne, ne, ne. To će biti tako“.
Direktor „Citadela“ Milutin Nikolić je objasnio novinarima da će Živanić, odnosno „Verano motors“, biti upisani u Agenciji za privredne registre kao jedini vlasnici Robnih kuća „Beograd“, a kada je reč o finansiranju plaćanja, rekao je da niko tako velike projekte kakve su Robne kuće „Beograd“, a reč je o najvećoj investiciji u nekretnine u Srbiji, ne finansira iz sopstvenih para, već angažuje ili kreditore ili sufinansijere kroz partnerstvo.
http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=17985................................................................................................................
POBEDNICI TVRDE PAZAR
Pobednik na aukciji za prodaju Robnih kuća “Beograd” kompanija “Verano motors”, koja je izlicitirala 360 miliona evra za ovaj trgovinski lanac, nije završila pregovore o finansijskoj saradnji sa grčkim investicionom fondom “Marfin investment grupom”.
Kako je objasnio Radomir Živanić, vlasnik “Verana”, pregovori su u toku, ali i razgovori sa još nekoliko banaka. O tome zašto je fond MIG na sajtu objavio da je kupio 66,67 odsto RK “Beograd”, Živanić je objasnio da su Grci to morali da učine zato što su listirani na londonskoj i atinskoj berzi, te da po zakonu moraju da predoče sve svoje poslovne pregovore.
- Samo na putu od “Hajata” do “Verana” pozvalo me je petoro bankara, koji su zainteresovani za saradnju sa nama, a sledeće nedelje stižu Grci i biće sve jasnije - rekao je Živanić. - Garanciju od 44 miliona evra, najveću do sada u Srbiji, nabavili smo od grčkih banaka - “Alfa banke” i “Milenijum banke”.
Vlasnik “Verana” novinarima je objasnio da bi najviše voleo da se dogovori sa MIG-om, jer mu je i Andreas Vgenopulos, potpredsednik MIG-a, rekao “Bajo, ti biduj, odnosno, idi do kraja”, kako je objasnio Živanić. Živanić je rekao i da će krajnji ishod pregovora biti poznat uskoro, najkasnije za mesec dana. Međutim, on nije objasnio zašto se pojavio baš broj od 66,67 odsto, ali je naglasio i da nije odlučeno koliki će udeo drugog partnera biti.
- Udeo će zavisiti od mene i od toga koliko bih ja voleo, mogao i želeo lično da se zadužim - prokomentarisao je pobednik na aukciji za RK “Beograd”. - Interesuje me da ja vodim taj posao, jer sam sam bez ičijeg dobacivanja podigao tablicu na 360 miliona evra.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=110553&datum=2007-10-31„Marfin“ nije vlasnik ničeg, a samo će Verano da bude vlasnik ........ kada plati celu sumu.
Grci nisu ni bili na aukciji, pa samo Verano može da bude vlasnik.
Živanić je sada u poziciji da bira sebi partnera i uslove kredita ili uloga za investiranje.