Srbija - crna strana medalje

Otvorene diskusije, mali kutak odmora od urbanističkih tema

Moderator: Igor

JohnnyLee
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8714
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 10:17 am
Lokacija: Јерковић
Kontakt:
Pohvaljen: 3692
Pohvalio: 5536

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod JohnnyLee » Pet Nov 16, 2018 1:36 pm

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

али сада барем Србија има излаз на два мора, Егејско и Црвено :)
где год да кренем, тај град ме прати
Београд мој, себи ме врати
где год да одем, тај град ме чува
кроз моју главу кошава дува
Nebojsa
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2644
Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 6:26 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1520
Pohvalio: 603

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Nebojsa » Pet Nov 16, 2018 6:13 pm

tragac
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4362
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 2:35 pm
Lokacija: RAKOVICA
Kontakt:
Pohvaljen: 2208
Pohvalio: 3958

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod tragac » Pet Nov 16, 2018 6:27 pm

Ovim je ozvaničeno da je Srbija pod ruskom okupacijom u svilenim rukavicama

https://rs-lat.sputniknews.com/politika ... aEjdcsWC7c
Gradonačelnik Beograda je zamenik svog zamenika.
Pohvale za post: 1
Žika
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 3102
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2961
Pohvalio: 880

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Žika » Uto Nov 20, 2018 1:04 pm

ima tu nešto.........

Žika
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 3102
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 2961
Pohvalio: 880

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Žika » Uto Nov 20, 2018 11:08 pm

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/20 ... tupak.html


Penzionerima stiglo pismo od Vučića u koverti SNS, poverenik pokrenuo postupak


Na adresu penzionera u Srbiji počela su da stižu pisma zahvalnosti u ime predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.Međutim, pošiljalac nije PIO Fond, koji ima evidenciju o svim penzionerima u Srbiji, već Srpska napredna stranka, koja, ako se Zakon o zaštiti podataka o ličnosti poštuje, ne bi smela da raspolaže informacijama ko je sve penzioner i gde živi, piše Insajder. Ovim povodom reagovao je i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić koji je pokrenuo postupak nadzora u Fondu PIO i Generalnom sekretarijatu predsednika Republike. Na pitanje Insajdera odakle stranci podaci, u Fondu PIO tvrde da ih oni nisu dali.

Nakon što su mu se obratili građani, korisnici penzija koji su dobili pismo, poverenik je zatražio od PIO fonda da se u roku od pet dana izjasni da li je učinio dostupnim SNS-u, predsedniku Srbije ili trećem licu podatke o imenima, prezimenima i adresama korisnika penzija u Srbiji i da se, ukoliko je odgovor potvrdan, izjasne koji je pravni osnov i svrha činjenja dostupnim ovih podataka.

"Odgovarajuće izjašnjenje Poverenik je u istom roku zatražio i od Generalnog sekretarijata predsednika Republike i od Srpske napredne stranke. Po okončanju postupka nadzora Poverenik će, kao i obično, o rezultatima i u skladu s njima preduzetim merama, obavestiti javnost", navodi se u saopštenju.

Kako je naglašeno u saopštenju, pojedini građani koji su se obratili Povereniku su naveli i da su pisma adresirana na njihovu maloletnu decu, kao korisnike porodične penzije. Ko je penzioner, kako glase njihova imena i prezimena i na kojim adresama žive spadaju u lične podatke građana Srbije koji su zakonom zaštićeni. Imajući u vidu da tim podacima može da raspolaže samo državna institucija, postavlja se pitanje na koji način su lični podaci penzionera postali dostupni jednoj političkoj stranci.

Novinari Insajdera su PIO Fondu uputili pitanja da li su podaci dostavljeni iz njihove baze, i ako jesu, koji je zakonski osnov za to. U odgovoru je navedeno da "Fond PIO nije dao podatke". U ovoj instituciji navode da se u bazama Fonda PIO nalaze podaci o osiguranicima i korisnicima prava koji se odnose na staž osiguranja, vrstu i visinu prava.

Na pitanje ko osim njih raspolaže ličnim podacima penzionera u Srbiji u PIO Fondu su kratko odgovorili: "Ne raspolažemo takvim informacijama".

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je za Insajder da ustupanje podataka iz baze kojom raspolažu institucije u bilo koju drugu svrhu osim one koja je određena Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti – nije u skladu sa Zakonom. "Ako je bilo koja institucija koja raspolaže ličnim podacima ustupila podatke iz baze bilo kome, a ne samo predsedniku, van svrhe utvrđene Zakonom, a svrha – čestitanje ili zahvaljivanje nije utvrđena – onda je prekršen Zakon", kaže poverenik za Insajder.

Iz Kancelarije Poverenika napominju da svaka obrada podataka mora imati neki osnov.Lični podaci građana mogu se i smeju koristiti isključivo na osnovu zakona i zakonom utvrđene svrhe. Osnov i svrha obrade tih podataka ne može i ne sme biti stvar bilo čije "slobodne procene" i raspoloženja. https://t.co/q5Azxx9D79

Aleksandar Vučić se penzionerima, između ostalog, zahvaljuje "na strpljenju, odgovornosti", "poštovanju i ljubavi" koju su tokom decenija svog rada pokazali državi. "Znam koliko su vam teške i bolne bile promene koje smo od 2014. godine morali da sprovodimo, znam i kolika je bila vaša lična žrtva, svakog od članova vaše porodice, ali, želim još jednom da vam kažem da to što ste prihvatili i podržali teška odricanja, taj jedini način koji je bio pred nama, bukvalno nam je omogućio da sačuvamo i obezbedimo i vašu i budućnost naše dece", navodi se u pismu.

Na koverti koju su penzioneri dobili stoji logo SNS-a, a pismo je potpisao Aleksandar Vučić, ali ne kao predsednik Srbije. On je u septembru najavio da će poslati pisma zahvalnosti svim penzionerima u Srbiji, i to kako je rekao ne o državnom trošku, već kao predsednik stranke koju vodi.

Vojni penzioneri Srbije: Poniženi smo licemernim pismom predsednika SNS

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije poručilo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučića su su poniženi "licemernim pismom" koje su nedavno dobili u kovertama Srpske napredne stranke.

To "pismo zahvalnosti" koje se svakom penzioneru pojedinačno ovih dana ubacuje u poštanske sandučiće širom Srbije, predstavlja popručilo je Udruženje sindikata predsedniku nastavak "potcenjivanja generacija" koje su zаvršile nаjviše obrаzovаnje, obavljale najodgovornije poslove, i u fondu PIO stekle natprosečne penzije.

"Dа li vi stvаrno mislite dа ovim pismom možete zаmeniti štetu koju ste nаmа i držаvi nаprаvili svojim 'reformаmа' ", upitalo je Udruženje sindikata Vučića i dodao da su očekivаli dа će u pismu pisаti da će penzionerima biti vraćen neisplаćeni deo penzijа, i to pod tržišnim uslovimа u kamatu.

Udruženje sindikata navodi da su vojni penzioneri izgubili poverenje kаdа je dug Fondа PIO od 300 milionа evrа, uz nepoštovanje odluke Ustаvnog sudа Srbije, Zаključkom Vlаde od 30.10.2015. godine, "pretvoren" u samo 160 milionа.

"Nikаko nаs ne možete ubediti dа smo ušli u 'zlаtno dobа', а izbegаvаte dа penzionerimа oštećenim smаnjenjem penzijа, vrаtite neisplаćeni deo penzije", navelo je Udruženje sindikata. Udruženje sindikata tumači da vlast SNS očekuje da se "većinа diskriminisаnih i oštećenih zаdovolji pismom ili da ode 'nа drugi svet' ".
Autor: Insajder
Pohvale za post: 1
tzoran1
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1523
Pridružio se: Čet Nov 21, 2013 2:38 pm
Lokacija: negde u Beogradu
Kontakt:
Pohvaljen: 2059
Pohvalio: 191

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod tzoran1 » Sre Nov 21, 2018 6:46 pm

da li ovo bese A Vucicev veliki prijatelj ?

"Tužba protiv Mohameda bin Zajeda zbog ratnih zločina"

https://www.blic.rs/vesti/svet/tuzba-pr ... na/xpnd8tx
Prikačeni fajlovi
images bv.jpg
images bv.jpg (9.04 KiB) Pogledano 405 puta
imageshghg.jpg
imageshghg.jpg (8.71 KiB) Pogledano 406 puta
Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban moze raditi sve. Sposobni rade samo ono sto umeju.
Jedan deo Save uliva se u Dunav tek kod Vinče. To je ponornica, koja se u gornjem delu zove Vodovod, a u donjem Kanalizacija.
Beogradjani volite Beograd, on nema nikoga osim vas!
Drakche
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2294
Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 11:50 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1472
Pohvalio: 1660

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Drakche » Čet Nov 22, 2018 8:26 am

knezevic.tt » 28 Okt 2018 11:50 am napisao:Skoro je čovek na srwd puta, u vožnji, izbacio veliku flašu Pepsija kroz prozor.

Na Tari, Zaovine, gomila flaša, pored mesta za (divlji) roštilj. Imali su kako da ih donesu, ali ne i odnesu.

Pogledajte samo Ibar ili Lim kada malo opadne nivo. Đubre u tonama po drveću i obali.

Ništa više ne čudi.

Svako odmorište/proširenje usput je puno đubreta. Neko će reći "Paaaa, nema kante", ali kako to da ja nikada nisam bacio ništa van kante, nego lepo u kesu, pa u džep/torbu/auto i teraj dalje...

TapaT


Djubreta ima po celoj Srbiji gde god se okrenes. Najvidjevije su plasticne kese i plastine flase. Imam subjetivni dozivljaj da nikad nije bilo gore.
Da se sutra prestane sa bacanjem djubreta gde ko stigne i dalje bi imali veliki porblem.

Jedino resenje je da drzava krene sa masovnim otkupom tih plasticnih sirovina za reciklazu, pa neka prodanju Norverskoj, ili kome god, ako kod nas nema fabrike. Onda bi se svi razmileli da pokupe sve kese i flase na koje naidju i Srbija bi za par godina bila slobodna od tog djubreta.

Pre je bilo dosta bacenih sporeta i raznih metala i limova, ali posto se to kupuje kao sirovina, toga vise nema, ili barem ja nisam odavno video. Znaci da moze.
Nebojsa
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2644
Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 6:26 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1520
Pohvalio: 603

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Nebojsa » Pon Nov 26, 2018 11:53 pm

Slika
Pohvale za post: 1
Dejan011
Intermediate
Postovi: 261
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:56 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 524
Pohvalio: 360

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod Dejan011 » Pon Dec 10, 2018 6:15 pm

Kako funkcioniše napredna mafijaška država vidi se iz izveštaja građevinskih inspektora koji su obilazili Goliju i Kopaonik.

Kako prenosi portal Javno.rs, iza divlje gradnje na Kopaoniku i na Goliji stoje ljudi povezani sa vladajućom SNS kao i sa nekim strukturama bezbednosnih službi Srbije, pokazuju dokumenta iz Ministarstva građevinarstva i saobraćaja u koja je BIRN imao uvid.
.................

Međutim, na samom putu do kafane gde je trebalo da se sastanu sa investitorom, naišli su na prepreke.

„Na pola puta naišli smo na balvan preprečen na putu, čega u dolasku nije bilo. S obzirom na to da smo u tom zabitom prostoru bili prisutni samo mi, inspektori, predstavnici Srbijašuma i radnici, jasno je bilo da je to bila opomena“.

Zatim se pojavio i jedan džip sa dvojicom ljudi koji su pitali šumara šta su inspektori radili na gradilištu.
......................

Od Veselinovića je zatražena građevinska dozvola, ali je on rekao da je nema jer još uvek nisu uspeli da reše imovinsko-pravne odnose.

„U razgovoru sa pomoćnicom i ostalim inspektorima, napadno su pričali o oružju i lovu u Kazahstanu, odakle su se vratili. Pričali su da imaju dobro lovačko oružje, oružje sa durbinom, jasna poruka…“, stoji kao detalj u izveštaju.

https://www.danas.rs/drustvo/balvanima- ... LoDjxdbMnw
loyola
Higher intermediate
Postovi: 1906
Pridružio se: Uto Dec 10, 2013 3:35 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1136
Pohvalio: 1024

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod loyola » Pon Dec 10, 2018 7:36 pm

Ne znam kako nije neko okacio ovu naprednu.
astrodule
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8355
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:39 pm
Lokacija: Novi Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 7730
Pohvalio: 1649

Re: Srbija - crna strana medalje

Postod astrodule » Pon Dec 10, 2018 7:41 pm

Zato što nam se gadi ceo Studio B i njihovi "novinari".
Stvari koje me nerviraju:
1. Roditelji koji sa decom prelaze na crveno
2. Nepropisno parkiranje iako parking postoji na manje od 100m
Duletov blog
Slika

Povratak na “Relax”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta