Postod Bender Rodriguez » Pon Nov 27, 2017 1:32 pm
Negativna strana koju sam ja primetio u zadnjih par godina je da se na nekim mestima gde je ranije bilo drveće uvodi tonbe, najbolji drugar novopečene vladajuće garniture. Pa leti čovek ima osećaj da je u krematorijumu. I vizuelno i temperaturno.
S druge strane, pozitivno je to što po parkovima i zelenim površinama vidim sve više novozasađanog drveća, što znači da čak i ako je negde posečeno xy, isto toliko njih, ako ne i više, je posađeno na drugom mestu.
Ali... ima jedan problem kod toga - šta nam znači i 20 novih drveća u obližnjem parku na 200 metara od nas ako je na trotoarima oko njega kao u krematorijumu? Znači lepo što se teži da se održi ista količina drveća. Ali treba misliti i o njihovoj lokaciji odnosno praktičnoj upotrebi. Pogotovu u ovo novo vreme kad je klima ovde otišla u bestraga i kad su leta nesnosno vrela. Drugim rečima, treba težiti da se sadi što je moguće više i po trotoarima, a ne samo po parkovima.
P.S. Na kraju krajeva, zelenilo i bujne krošnje drveća Beogradu daju jedan unikatan šmek. Pogotovu kad se nalaze u malim ulicama, gde leti nabujaju i prave zelene tunele. A o hladu koji pružaju da ne pričam.
Poslednja izmena od
Bender Rodriguez u Pon Nov 27, 2017 1:37 pm, izmenjeno 3 puta ukupno.
"
TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati. Samo preko mene mrtvog će na taj način uzimati pare od građana" -
Aleksandar Vučić, 2013.