Садко » 25 Dec 2019 12:27 pm napisao:relja » Сре Дец 25, 2019 10:13 am napisao:Blagoje Jovović nije ubio Pavelića, samo ga je teško ranio... zato što se uplašio kada mu je prišao, nije ga dokrajčio. Strah nije odlika ubica.
Просто нетачно, имао је "дамски пиштољ" и испалио је све што је имао, пришао му, размишљао да узме документа из ташне али одустао да га не би сматрали за лопова (како сам пише).
Upravo to - "kako sam piše". Hladonkrvom ubici je potrebno 2 metka da ubije čoveka iz blizine. "Damski pištolj" (šta god to značilo) može da ubije, ako se pogodi vitalni organ. što iz blizine nije teško, ako se čovek koji puca ne uspaniči.
Садко » 25 Dec 2019 12:27 pm napisao:Ово је један од изузетно ретких паметних ствари које је Весић и његова клика остварила, што се мене тиче.
Ovo je još jedan u nizu poteza ljudi koji malo ili ništa ne znaju, ali su negde nešto čuju ili videli, pa su odlučili da "to treba obeležiti", poput ostataka Stambol kapije, bivšeg mesta grobnice Crvenoarmejaca na trgu i sl...
Osim toga, mislim da je "Zagorska" odavno bila na nišanu za odstrel, poput Pohorske, Zagrebačke, Zadarske...
Od doseljenja u Beograd su ih nervirali ti nazivi (znam lično takve ljude), konačno su dočekali da ih menjaju. I menjaće ih i dalje.