tragac napisao:Bio si najkonkretniji kada si spomenuo dovlačenje onog ratnog huškača od strane Ace Čvorovića. Pametnome dosta.
I ti opet vrtis isto.
Ja govorim o ideji, a ti o ljudima. Mene Djilas kao pojava uopste ne interesuje. Moze da dodje ako hoce neki njegov rodjak iz iste stranke, sa istim prezimenom, samo da ne radi ono sto on radi.
Reci ti meni konkretno, Bulevar je rekonstruisan po nekoj nestvarno neverovatnoj ceni. Klikcu ti oni siemens semafori, gledas drvece od 1.000evra po stablu, na tu trasu stavljeni najskuplji tramvaji, Interkop se tu olesio od para, to jest oni, i sada ce ispod svega toga da ide metro koji ce to gore da obesmisli. Nece obesmisliti da je Bulevar trebalo urediti, zameniti ono sto je potrebno, ali dati neverovatnu cifru novca za nesto sto ce za 5 godina vec dobiti zamenu?
Reci mi jel ti mislis da je to dobar potez? Razvio se grad?
Ili kad su vec znali da ce tuda metro te pare odu u PKB da se potpuno transformise, ili neke industrijske zone, ili prokop, pa makar samo jos 3% tamo napredovali, ali da se krene. Da li ti shvatas u kom ja smislu govorim ili ces da teras ono tvoje: ovi su ratni huskaci, ovi su pokrali, ovaj je krimos. Pa Djilas je isti kao oni. Ako nista dobro ne uradi, cao druze i dolazi novi, pa ako ne valja i on ce i tako redom. Objasni sta je to dobro i neprikosnoveno pametno uradio? Jel taj Bulevar? Reci mi kojim ga krupnim i pametnim projektom za grad branis?
Ja cu ti reci primer sta su drugi uradili:
-Palma recimo izvukao brdo para iz drzave i stvarno ojacao poljoprivredu u svom kraju.
-Veljo nesmenljiv u Cacku decenijama i sad ce dovuci tak auto-put pa taman se zemlja okrenula.
-Jesic dovukao brdo investicija, a i on je DS.
Sta je uradio Djilas, kupio mi BMW (tramvaj) da se vozim u Joma patikama i placam odrzavanje tog tramvaja koje je sigurno mnogo skuplje od ovog manje skupog? I jos me zaduzio?
Sta je Djilas to dobro uradio?