Bulevar Patrijarha Pavla

Razvoj gradske infrastrukture, rekonstrukcija ulica, gradnja novih bulevara i slične teme

Moderator: Igor

Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 12327
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 12350
Pohvalio: 14352

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Igor » Pet Avg 16, 2019 12:32 am

Moguće da grešim ali učinilo mi se da je vesić u nekoj od izjava pomenuo izmenu plana pošto je ukinuta železnička pruga radi što manjih intervnecija na strani gde se nalazi park.
Pohvale za post: 1
Дошљак
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8429
Pridružio se: Sub Nov 01, 2014 12:14 am
Kontakt:
Pohvaljen: 8621
Pohvalio: 20174

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Дошљак » Pet Avg 16, 2019 9:09 am

То би ваљало да се уради на најспорнијем делу, од раскрснице УМП до преласка преко Топчидерке. Ту је пруга бескорисна апсолутно, а парк уређен. После преласка преко Топчидерке парк више личи на шуму. А мени се и свиђа независни део трамвајске пруге кроз парк од Топчидерске ноћи до трамвајског мостића преко Топчидерке.
Pohvale za post: 1
hiavata
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 596
Pridružio se: Čet Mar 19, 2015 8:08 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 533
Pohvalio: 1894

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod hiavata » Pet Avg 16, 2019 12:47 pm

Zemlja u kojoj je lakse ukinuti prugu nego kafanu da prodje prosirenje ulice...
Pohvale za post: 3
Саша
Higher intermediate
Postovi: 1201
Pridružio se: Pet Jul 25, 2014 1:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 4908
Pohvalio: 1074

Булевар Патријарха Павла

Postod Саша » Sre Avg 21, 2019 6:23 pm

Нови мост у ул. Пере Велимировића:

Slika

Још нису завршени сви радови на Топчидерки, ни узводно, ни низводно од моста:
(узводно)
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

(низводно)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Мост на сувом:

Slika

Од старог корита је остао само овај део око старог моста:

Slika

Slika
Ћирилица се пише срцем!
Pohvale za post: 21
solecar
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7348
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 2:06 am
Kontakt:
Pohvaljen: 5146
Pohvalio: 7916

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod solecar » Sre Sep 04, 2019 12:55 am

Vesić: Počela izgradnja nove deonice Bulevara patrijarha Pavla u sklopu proširenja jedne od najvažnijih gradskih saobraćajnica

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji nove deonice Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, jedne od najvažnijih saobraćajnica i osnovne saobraćajne veze Rakovice i Vidikovca sa Mostom na Adi. Radove su obišli i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Filip Marjanović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević, kao i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković.

Bulevar patrijarha Pavla je magistralna saobraćajnica, preko koje će se povezati Most na Adi sa Spoljnom magistralnom tangentom i budućim mostom preko Ade Huje, a saobraćajnica predstavlja i vezu sa obilaznicom oko Beograda.

– Svi koji koriste ovaj bulevar znaju kakve su gužve „u špicevima” jer oni koji su sagradili Most na Adi nisu sagradili pristupne saobraćajnice mostu. Pre dve godine uradili smo pristupne saobraćajnice sa novobeogradske strane i spojili Tošin bunar s mostom, a sada je na red došla saobraćajnica prema Košutnjaku. Tek kada sve ovo završimo, možemo da kažemo da je Most na Adi konačno završen – rekao je Vesić.

Deonica Bulevara patrijarha Pavla, dužine 1.875 metara, prostiraće se od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića.

– Bulevar će tako imati po dve saobraćajne trake u oba smera, a u sredini će se nalaziti tramvajska pruga postavljena na izdignutoj tramvajskoj baštici. Radovi na izgradnji saobraćajnice veoma su zahtevni i obuhvataju polaganje četiri kilometra šina i isto toliko elektrovodova, zatim postavljanje 49 stubova kontaktne mreže na kojima će se nalaziti i javno osvetljenje povezano sa preko 3,5 kilometara kablova za napajanje, a ispod saobraćajnice biće položeno oko devet kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi. Geotehnička istraživanja su pokazala da postoji visok nivo podzemnih voda, tako da će se tlo ispod saobraćajnice zameniti. S obzirom na predviđeno teško saobraćajno opterećenje, ispod kolovoza će se vršiti iskopi i zamena materijala na dubini od oko jedan metar – poručio je zamenik gradonačelnika Vesić, dodajući da je vrednost ovog posla 1,385 milijardi dinara.

Duž trase nove deonice bulevara predviđena su po dva stajališta javnog prevoza opremljena urbanim mobilijarom, kod Ulice Pere Velimirovića i kod „Mosta za Prokop”. Tokom trajanja radova, nijednog trenutka neće biti zaustavljanja postojećeg saobraćaja, koji će se normalno odvijati putem kojim sada ide.

– Kada završimo dve potpuno nove trake i tramvajske šine, postojeći saobraćaj prebacuje se na njih, a tada će se rekonstruisati postojeće trake. Na kraju, imaćemo direktnu vezu Rakovice sa Mostom na Adi preko modernog bulevara sa četiri saobraćajne trake, što će značajno rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada i smanjiti gužve koje postoje od otvaranja Mosta na Adi – kazao je Vesić.

Vesić je precizirao da je bilo neophodno, kako bi današnji radovi počeli, da se izmesti korito Topčiderske reke, što je Grad Beograd radio prethodne godine.

– Prošle godine smo izmestili korito Topčiderske reke, uredili ga i tako dobili prostor za izgradnju novog bulevara. Uradili smo novi most na Pere Velimirovića i zacevili Kaljavi potok – rekao je Vesić i dodao da se Bulevar patrijarha Pavla nalazi na novoj unutrašnjoj obilaznici u Beogradu koja će povezivati Most na Adi sa novim mostom kod Ade Huje, koji počinje da se gradi 2021. godine.

– Da bismo povezali ova dva mosta, neophodno je da proširimo ulice Pere Velimirovića, Borsku, Crnotravsku, Save Maškovića, petlju „Lasta”, a potom preko Malog Mokrog Luga i zaobilazeći Mirijevo da dođemo do mosta kod Ade Huje. Sve ove ulice će biti proširene i imaće četiri saobraćajne trake – istakao je Vesić.

Vesić je dodao da Grad Beograd priprema tender i za izgradnju poslednje deonice Bulevara patrijaha Pavla – od Košutnjaka do Mosta na Adi.

– Kako bismo obezbedili vezu i ovog bulevara sa Mostom na Adi, koristićemo postojeći železnički koridor da ne bismo ulazili u Topčiderski park. Radimo na projektovanju i rešavanju imovine i čim to završimo, raspisujemo tender i za ovu deonicu. Tek kada to završimo, kao i Topčiderski tunel, moći ćemo da kažemo da konačno može da se priđe Mostu na Adi – naglasio je Vesić, podvlačeći da će svi ti dodatni radovi oko Mosta na Adi grad koštati dodatnih od 120 do 140 miliona evra.

Vesić je na kraju poručio da su ovi radovi primer kako Grad Beograd podjednako tretira sve gradske opštine i kako planski završava poslove od velike važnosti za građane. Ovako se menja grad i ovako se rešavaju problemi kako u centru tako i drugim delovima Beograda, zaključio je Vesić.

izvor: beograd.rs
Slika

Slika
Pohvale za post: 1
solecar
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7348
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 2:06 am
Kontakt:
Pohvaljen: 5146
Pohvalio: 7916

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod solecar » Sre Sep 04, 2019 12:58 am

Gde se nalazi Rakovički Prokop?
Slika

Slika
hiavata
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 596
Pridružio se: Čet Mar 19, 2015 8:08 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 533
Pohvalio: 1894

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod hiavata » Sre Sep 04, 2019 9:39 am

"Most za Prokop" je verovatno kod bivseg Planum naselja, ispod pruznog vijadukta.

https://goo.gl/maps/53ZiRRWPaTZxc9BB7
Pohvale za post: 2
Nikola D
Beginner
Postovi: 31
Pridružio se: Uto Jan 30, 2018 5:46 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 58
Pohvalio: 6689

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Nikola D » Pet Sep 13, 2019 8:26 pm

beobike
Intermediate
Postovi: 286
Pridružio se: Sre Jan 27, 2016 11:10 am
Kontakt:
Pohvaljen: 404
Pohvalio: 117

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod beobike » Sub Sep 14, 2019 8:43 pm

Da li se kada se kaže rekonstrukcija Bulevara Patrijarha Pavla i povezivanje Rakovice i Vidikovca sa Mostom na Adi misli na rekonstrukciju samo Bulevara Patrijarha Pavla do Pere Velimirovića ili rekonstrukciju celog pravca do Rakovice, Kneževca ili možda obilaznice? Ukoliko je ovo prvo u pitanju, onda to nekako i nema preterano smisla jer od Rakovice prvo treba stići do semafora kod Pere Velimirovića.
Pohvale za post: 1
Armatura
Higher intermediate
Postovi: 682
Pridružio se: Čet Dec 22, 2016 8:06 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1296
Pohvalio: 35

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Armatura » Sub Sep 14, 2019 8:59 pm

Jel pocela druga faza ?
Ukoliko poznajete svog neprijatelja i poznajete svoje mogucnosti, necete se bojati ishoda stotine bitaka. Kineski general Huan Cu.
Babyaardvark
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 136
Pridružio se: Pon Avg 19, 2013 1:19 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 254
Pohvalio: 260

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Babyaardvark » Ned Sep 15, 2019 12:21 am

:P
beobike » Sat Sep 14, 2019 8:43 pm napisao:Da li se kada se kaže rekonstrukcija Bulevara Patrijarha Pavla i povezivanje Rakovice i Vidikovca sa Mostom na Adi misli na rekonstrukciju samo Bulevara Patrijarha Pavla do Pere Velimirovića ili rekonstrukciju celog pravca do Rakovice, Kneževca ili možda obilaznice? Ukoliko je ovo prvo u pitanju, onda to nekako i nema preterano smisla jer od Rakovice prvo treba stići do semafora kod Pere Velimirovića.

Rade fazno, kako bi minimalizirali duže obustave saobraćaja, a i zgodno je za politički marketing. Koliko sam skontao predvidja se rekonstrukcija celom dužinom, ali u ovoj fazi rade samo na potezu od P.Velimirovića do srušene pumpe (1,8km). Faza od Topčidera (srušene pumpe) do UMP čini mi se opet podrazumeva i izmeštanje korita reke, a za deo od PVelimirovića ka obilaznici se radi tek radi dokumentacija. Neće skoro
ГЛАС ПРИРОДЕ
Intermediate
Postovi: 498
Pridružio se: Sub Avg 08, 2015 2:20 am
Kontakt:
Pohvaljen: 545
Pohvalio: 461

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod ГЛАС ПРИРОДЕ » Ned Sep 15, 2019 12:51 am

Када се направи траса на месту пруге у Топчидеру, да ли ће се Булевар војводе Мишића који пролази кроз некадашњи дворски врт у Топчидеру, затворити са моторни саобраћај што би значајно повратило вредност врта који је леп и данас, али пресечен улицама и нападнут буком и загађењем губи на вредности коју би могао да има.
На који начин изглед Калемегдана, Ушћа, Аде, обала и других природних целина може да се унапреди ? Ако знате - пошаљите ми поруку !
Pohvale za post: 3
solecar
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7348
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 2:06 am
Kontakt:
Pohvaljen: 5146
Pohvalio: 7916

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod solecar » Ned Sep 15, 2019 3:03 am

U tom slučaju bi sav saobraćaj iz Teodora Drajzera morao da skreće levo pa desno u Bulevar patrijarha Pavla , što bi praktično značilo da moraju da obilaze oko parka.
Slika

Slika
Pohvale za post: 1
tragac
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4731
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 2:35 pm
Lokacija: RAKOVICA
Kontakt:
Pohvaljen: 2557
Pohvalio: 4549

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod tragac » Ned Sep 15, 2019 8:28 am

Taj pravac bi ostao ali bi trebalo zatvoriti ulicu od železničke stanice do tog pravca kod konaka. Ili tuda trasirao tramvaj.
Ludilo raskopavanja se mora zaustaviti.
Pohvale za post: 1
ГЛАС ПРИРОДЕ
Intermediate
Postovi: 498
Pridružio se: Sub Avg 08, 2015 2:20 am
Kontakt:
Pohvaljen: 545
Pohvalio: 461

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod ГЛАС ПРИРОДЕ » Ned Sep 15, 2019 1:20 pm

Из Драјзерове лево поред Конака и право, као и сада до Булевара патријарха Павла који ће повезивати Раковицу са мостом на Ади и пролазити поред железничке станице Топчидер - трасом садашњих колосека.

Таквим решењем може да се укине садашњи правац који је део Булевара војводе Мишића који пролази кроз сам врт, од Топчидерске ноћи до Конака то јест раскрснице , објашњење је за оне који ретко посећују Топчидер и топчидерски врт, који је наш мали Версај, а таквих је много, а много више је оних којима је тај врт само декор за њихову вожњу колима.
На који начин изглед Калемегдана, Ушћа, Аде, обала и других природних целина може да се унапреди ? Ако знате - пошаљите ми поруку !
Pohvale za post: 1
astrodule
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 10660
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:39 pm
Lokacija: Novi Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 11681
Pohvalio: 3178

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod astrodule » Ned Sep 15, 2019 5:41 pm

I ja mislim da je to preveliko zaobilaženje parka. Taj park je vrlo lep, ali do njega doći je praktično nemoguće.

Ostaje nada da će saobraćaj kroz park da se mnogo smanji, a ako se već nešto može uraditi, to je ukopati taj kolovoz i spojiti dva parka. Nije previše skupo, ali je to ipak naučna fantastika za Grad koji već godinama ne može da napravi ni jednu podzemnu garažu.
Stvari koje me nerviraju:
1. Roditelji koji sa decom prelaze na crveno
2. Nepropisno parkiranje iako parking postoji na manje od 100m
Duletov blog
Slika
Дошљак
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8429
Pridružio se: Sub Nov 01, 2014 12:14 am
Kontakt:
Pohvaljen: 8621
Pohvalio: 20174

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod Дошљак » Ned Sep 15, 2019 6:03 pm

Мени искрено највише смета раскрсница код конака и најрадије бих је изместио.
ГЛАС ПРИРОДЕ
Intermediate
Postovi: 498
Pridružio se: Sub Avg 08, 2015 2:20 am
Kontakt:
Pohvaljen: 545
Pohvalio: 461

Re: Bulevar Patrijarha Pavla

Postod ГЛАС ПРИРОДЕ » Pon Sep 16, 2019 3:19 am

То је кључна ствар, али то је једино могуће решењем са денивелисаном раскрсницом, али с обзиром на нагиб Драјзерове...

До лепог врта је могуће доћи и јавним и личним превозом и то бројним улицама, а и ако се неке укину увек ће моћи да се дође и трамвајем и булеваром који ће пролазити поред железничке станице Топчидер, али и Драјзеровом .Тек да би боље разумели и они који нису из Београда и они који се очигледно праве Енлези...
На који начин изглед Калемегдана, Ушћа, Аде, обала и других природних целина може да се унапреди ? Ако знате - пошаљите ми поруку !

Povratak na “Bulevari, ulice i ostala gradska infrastruktura”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gosta