Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]
Moderator: Igor
-
Гага
-
- Professional
- Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:33 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 12301
Pohvalio: 19481
Re: Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]
И јел те обезбеђење саватало ?
Мене су пре неки дан њих двојица, кад сам правио фоторепортажу радова у Тадије Сондермајера, опет смарали (по трећи пут), "зашто сликам са њиховог паркинга радове, пошто је забрањено, да ли имам дозволу и остала с****". Мало је фалило да их отерам у п****. Суздржао сам се због Беобилда. То озбиљно кажем.
Мене су пре неки дан њих двојица, кад сам правио фоторепортажу радова у Тадије Сондермајера, опет смарали (по трећи пут), "зашто сликам са њиховог паркинга радове, пошто је забрањено, да ли имам дозволу и остала с****". Мало је фалило да их отерам у п****. Суздржао сам се због Беобилда. То озбиљно кажем.
Pohvale za post: 4
-
SerbPacker
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2017 8:30 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 682
Pohvalio: 13
Jel postoji tabla fa je zabranjeno slikanje?
Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
-
Igor
- Site Admin
- Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 19393
Pohvalio: 20455
Pohvalio: 20455
Ne nerviraj se Gago
U prolazu sam brzinski napravio dve fotografije pošto mi je baš legao kadar sa zgradom koja je na kraju centralne pešačke zone. Centralni pešački deo trenutno ima dužinu 400 metara u delu gde su završeni objekti dok će završetkom dela prema Omladinskih brigada imati preko 500 metara.

U prolazu sam brzinski napravio dve fotografije pošto mi je baš legao kadar sa zgradom koja je na kraju centralne pešačke zone. Centralni pešački deo trenutno ima dužinu 400 metara u delu gde su završeni objekti dok će završetkom dela prema Omladinskih brigada imati preko 500 metara.
Pohvale za post: 1
-
Stefan BB
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Sre Jun 20, 2018 12:02 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 1320
Pohvalio: 275
Pohvalio: 275
Гага » Čet Feb 27, 2020 11:42 pm napisao:И јел те обезбеђење саватало ?
Ista situacija i sa Wellport-om..
-
SerbPacker
-
- Higher intermediate
- Kontakt:
Re: RE: Re: Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]
U Wellportu su baš brutalni skaču odma, kolega je imao "konverzaciju" gde mu je čovek u crnom kombinezonu rekao "Ovo je privatni posed ne možete ništa da radite bez naše dozvole. Pa ni da slikate"Stefan BB napisao:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712507#p712507]Гага » Čet Feb 27, 2020 11:42 pm[/url] napisao:И јел те обезбеђење саватало ?
To neki pokušaj "Gated community"?
-
Гага
-
- Professional
- Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:33 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 12301
SerbPacker » 27 Феб 2020 11:17 pm napisao:Jel postoji tabla fa je zabranjeno slikanje?
Не, непостоји !
Igor » 27 Феб 2020 11:32 pm napisao:Ne nerviraj se Gago![]()
Лако је рећи да се не нервираш, али и сам знаш како то изгледа. Али поред ових који ме малте не увек питају шта и зашто фотографишем, тешко је не нервирати се. Лепо им објасниш зашто и због чега, да не фотографишем згарде из "авионског граде", пошто ме то уопште не интересује, али не вреди. Зато им у последње време кажем да фотографишем за извођача радова за њихову документацију, и сад сам то рекао. „Али не можете да фотографишете са паркинга, то је приватно власништво", а ја сам стајао на ивичњаку од паркинга да бих усликао бетонски шахт који АР-Градња гради, то је ова фотографија. Сишао сам са ивичњака и фотографисао (нешто сасвим друго) и рекао им "сад ми не можете ништа забранити, ауфидерзен"

Stefan BB » 28 Феб 2020 12:05 am napisao:Гага » Čet Feb 27, 2020 11:42 pm napisao:И јел те обезбеђење саватало ?
SerbPacker » 28 Феб 2020 09:51 am napisao:U Wellportu su baš brutalni skaču odma, kolega je imao "konverzaciju" gde mu je čovek u crnom kombinezonu rekao "Ovo je privatni posed ne možete ništa da radite bez naše dozvole. Pa ni da slikate"Stefan BB napisao:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712507#p712507]Гага » Čet Feb 27, 2020 11:42 pm[/url] napisao:И јел те обезбеђење саватало ?
To neki pokušaj "Gated community"?
Да знам и за то, почетком фебруара сам пролазио тротоаром поред те изграђене зграде „Добре луке“ са фото апаратом у руци, како бих сликао радове у Тадије Сондермајера. Један из обезбеђења те зграде ми приђе и каже да ту не сме да се слика, а уопште га нисам ништа ни питао. Ето колико су опчињени својим послом !
Иначе то сам приметио да су из свих обезбеђења која постоје, обучени у црне униформе, обични „црнокошуљаши“

-
Homer Jay
- Expert
- Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 5:06 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 5110
Pohvalio: 3495
Ta paranoja u vezi sa fotografisanjem je potpuno besmislena, budući da gotovo svakog vikenda imaju svadbe u lokalnoj "Smokvici" kada se mladenci isfotografišu po Airport Cityju za sve pare 

"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one..."
-
vucko35
-
- Intermediate
- Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 8:57 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 193
Pohvalio: 0
Pohvalio: 0
Možete da fotografišete sa javnih površina do mile volje, niko ne sme da vam zabrani. Možete to da radite u poštama, policijskim stanicama itd sve dok postoji pristup za javnost (možete da fotkate glavni hol pošte, ali ne možete da ulazite u pojedinačne sobe bez dozvole).
Samo pomislite na desetine hiljada kamera koje vas snimaju sa ćoškova zgrada
Samo pomislite na desetine hiljada kamera koje vas snimaju sa ćoškova zgrada
-
SerbPacker
-
- Higher intermediate
- Kontakt:
Re: RE: Re: Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]
Ma naravno da je to iživljavinje...Homer Jay napisao:Ta paranoja u vezi sa fotografisanjem je potpuno besmislena, budući da gotovo svakog vikenda imaju svadbe u lokalnoj "Smokvici" kada se mladenci isfotografišu po Airport Cityju za sve pare
Mislim ja znam koji je odgovor za te svadbe:
Oni su se prijavili i ostavili podatke...
Ma oni tu startuju, pa ako prođe prođe.
Znam čoveka koji je radio za neku tv, radio razgovor na klupi u W65 zid iza njih niko se ne vidi osim sagovornika, njega su 3 puta prekidali...
On je napisao mejl firmi naveo članove zakona i sve.
Palo je izvinjavanje kao "obezbeđenje nije razumelo"...
-
Саша
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Pet Jul 25, 2014 1:28 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 13232
Pohvalio: 3346
Pohvalio: 3346
Ерпорт сити Београд
Када су дошле веће и скупље модне продавнице у Београд с уређеним излозима и обезбеђењем, почео сам и ја да сликам такве излоге споља. Редовно би одмах изашло обезбеђење и рекло ми да је сликање забрањено. Чудио сам се и објашњавао им да излог може свако да види, да томе и служи, да много људи пролази, да су слике аматерске, да није никако могуће спречити толике људе с мобилним телефонима ...
Исто је било и на местима као што је Ерпорт и разна градилишта. Џаба им кажеш да више нема тајни, да се све види на Гугловим мапама, укључујући и Стритвју ... Некада је било забрањено сликати војне и друге важне државне објекте, а сада су се ствари обрнуле. Махом нико много не мари ако сликате у суду, општини, МУПу, где је обезбеђење дугогодишње, али, за ово друго ...
Закључио сам да је реч о курсистима, приученом обезбеђењу којем на кратким курсевима налупају разна правила и теорију које они озбиљно схвате, и у почетку не умеју да праве разлике у њиховој примени, а још се и осећају важним у новој улози.
С временом је то углавном престало, не излазе више из продавница с бесмисленим забранама, на градилиштима су се углавном уразумили пред аргументима да данас нема више тајни и ништа не може да се сакрије, да и сами радници сликају и објављују слике на форумима, да су то схватили и у обезбеђењу већине државних објеката ...
Ако је прилика згодна, објасним им важност слика за историју и будућност града. Да је много слика и планова уништено, па немамо основне податке и изглед више важних зграда, делова града, терена ... Да има примера реконструисаних објеката само на основу аматерских слика - знам за пример из Италије где је стари мост који су срушили Немци у повлачењу реконструисан на основу фотографија које је непосредно пре рушења направио неки аматер ...
Али, ето, увек се нађе понеко, можда нов, тек приспео с курса, или уске памети ....
Исто је било и на местима као што је Ерпорт и разна градилишта. Џаба им кажеш да више нема тајни, да се све види на Гугловим мапама, укључујући и Стритвју ... Некада је било забрањено сликати војне и друге важне државне објекте, а сада су се ствари обрнуле. Махом нико много не мари ако сликате у суду, општини, МУПу, где је обезбеђење дугогодишње, али, за ово друго ...
Закључио сам да је реч о курсистима, приученом обезбеђењу којем на кратким курсевима налупају разна правила и теорију које они озбиљно схвате, и у почетку не умеју да праве разлике у њиховој примени, а још се и осећају важним у новој улози.
С временом је то углавном престало, не излазе више из продавница с бесмисленим забранама, на градилиштима су се углавном уразумили пред аргументима да данас нема више тајни и ништа не може да се сакрије, да и сами радници сликају и објављују слике на форумима, да су то схватили и у обезбеђењу већине државних објеката ...
Ако је прилика згодна, објасним им важност слика за историју и будућност града. Да је много слика и планова уништено, па немамо основне податке и изглед више важних зграда, делова града, терена ... Да има примера реконструисаних објеката само на основу аматерских слика - знам за пример из Италије где је стари мост који су срушили Немци у повлачењу реконструисан на основу фотографија које је непосредно пре рушења направио неки аматер ...
Али, ето, увек се нађе понеко, можда нов, тек приспео с курса, или уске памети ....
Ћирилица се пише срцем!
Pohvale za post: 2
-
Homer Jay
- Expert
- Kontakt:
Neko je već pominjao da se ovde sele.

Pohvale za post: 5
-
direktor
- Professional
- Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 22514
Pohvalio: 8709
Bezveze umjesto 2 kule tu su 3 pljeskavice i moglo je to da Pise i cirilicom ...
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Pohvale za post: 2
-
Homer Jay
- Expert
- Kontakt:
Da, kako npr. Rusi sve lepo pišu ćirilicom... Oh, wait! 

-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Pa bas zato sto su oni u pitanju mi pogotovo bzvze...
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
-
Max15
- Higher intermediate
- Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 12:54 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 1763
Pohvalio: 331
Pohvalio: 331
Rusi sve pisu na cirilicu zato sto nemaju latinicu.
Realno realan.
-
Prcha
-
- Intermediate
- Pridružio se: Sub Nov 24, 2018 12:13 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 165
Pohvalio: 1095
Pohvalio: 1095
`Homere jel ovo zvanican podatak da se NIS seli u nove visoke zgrade u AC?
-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Ozbiljno a onda ovdje jedva čekaju da se polatinice
-
Homer Jay
- Expert
- Kontakt:
Nemam pojma, neko je na temi o Ušću napisao da se NIS neće preseliti u Ušće II, već u ACB, i evo sad se pojavio ovaj render.
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
-
Пантограф
- Expert
- Pridružio se: Pon Apr 23, 2012 12:44 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 15389
Pohvalio: 9811
Део НИС-а, тј. њихов будући ветропарк, већ неко време је у Ерпорт ситију.
Не ширите панику, дефетизам и безнађе!
-
Pegasus
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 10:28 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 396
Pohvalio: 2561
Pohvalio: 2561
Vetropark jos nisu poceli da rade, opet su trazili produzenje roka, nazalost jedino NIS od svih povlascenih proizvodjaca od kvote 450MW nije napravio ni pokrenuo projekat.
a sto se tice zgrade, vec neko vreme se prica da NIS hoce da objedini vecinu zaposlenih u jednu , modernu zgradu, mozda su se odlucili za jednu od te 3 nove u Ac koje treba da se grade.
a sto se tice zgrade, vec neko vreme se prica da NIS hoce da objedini vecinu zaposlenih u jednu , modernu zgradu, mozda su se odlucili za jednu od te 3 nove u Ac koje treba da se grade.
-
Пантограф
- Expert
- Kontakt:
Џонгуанац заражен корона вирусом је засполен у Хуауеију, у Ерпорт ситију.
Да ли ће први бизнис-парк постати први бизнис-карантин у Србији...
Да ли ће први бизнис-парк постати први бизнис-карантин у Србији...
-
wexy
- Intermediate
- Pridružio se: Sub Jan 06, 2007 7:16 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 981
Pohvalio: 3325
Pohvalio: 3325
-
Пантограф
- Expert
- Kontakt:
Кинези "Кина" кажу "Џонгуа" 

-
MrGood2016
-
- Intermediate
- Pridružio se: Ned Jun 17, 2018 12:28 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 215
Pohvalio: 24
Pohvalio: 24
Srbi kazu poslovni, ne biznis.
Najzanimljiviji su ovi sto zive po raspalim NBG starogradnjama, u nehumanim solitercinama sa kojih otpadaju fasade, i komentarisu iskljucivo novogradnje, nazivajuci ljudi u njima snobovima, a sebe visom ligom.
Pohvale za post: 5
-
Пантограф
- Expert
- Kontakt:
Е, хвала, Гос`н Добрице.