Careva cuprija - hipodrom ili...

Diskusije o predloženim projektima, idejama i uticaju raznih projekata na Beograd

Moderator: Igor

Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Pet Apr 27, 2007 7:59 pm

Пошто се изгледа овде ствари закувавају реших да отворим посебну тему.
Ево до сада објављених вести и мишљења са "Градских вести"

8. фебруар 2007.
dragan napisao:Hipodrom Beograd uskoro na prodaju

8. februar 2007. | 12:38 | Izvor: Beta
Oglas za prodaju Hipodroma Beograd, po ceni nešto višoj od 45 miliona dinara, biće objavljen uskoro.

Kako je rečeno u Agenciji za privatizaciju, oglas će biti objavljen najkasnije za dve nedelje, pa će Hipodrom početkom naredne sezone dobiti novog vlasnika.

Beogradski Hipodrom je u stečaju od 7. marta prošle godine, a novi vlasnik neće imati obavezu da investira u to preduzeće.

Direktor Sektora za komunikacije u Agenciji Rade Šević kaže da će biti objavljen oglas za prodaju Hipodroma kao stečajnog dužnika, pravnog lica, a da će iz prihoda od prodaje biti namireni poverioci, uglavnom vlasnici štala konja.
Procenjena vrednost imovine Hipodroma je oko 70 miliona dinara.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=02&dd=08&nav_id=231404&nav_category=9

Igor napisao:Neka me neko ispravi ali mislim da je ranije bilo govora o tome da beograd preuzme hipodrom i osnuje preduzece Beogradski hipodrom koji bi bio u nadleznosti grada. To se dosada pokazalo dosta dobro, pre svega na primeru ade ciganlije cije je preduzece jos ranije osnovano.

dragan napisao:Ko kupi Hipodrom biće i zakupac zemljišta-koje će biti vrlo skupo kada se izgradi most na Adi i prilazna petlja kod Hipodroma.

Ne verujem da će konji na njemu još dugo da trče.

mateja napisao:To može da se dogodi samo ako de za hipodrom obezbedi drugo mesto, ali ne mislim da bi to bilo dobro, taj deo je zaista veoma interesantan i turistička je atrakcija prolaziti tuda tramvajem.

Влада napisao:
dragan napisao:Ko kupi Hipodrom biće i zakupac zemljišta-koje će biti vrlo skupo kada se izgradi most na Adi i prilazna petlja kod Hipodroma.

Ne verujem da će konji na njemu još dugo da trče.

Плашим се да си у праву, поготову што је назначено да нови власник неће имати обавезу инвестирања.
Да су планирали да обезбеде постојање хиподрома макар би тражили да се обнови она јадна изгорела трибина. :(

vrachar napisao:
Влада napisao:Да су планирали да обезбеде постојање хиподрома макар би тражили да се обнови она јадна изгорела трибина. :(

Tu je sad izgradjen jedan kafe klub. Sta vise, i nije toliko los...

9. фебруар 2007
dragan napisao:Što se tiče Hipodroma-novi vlasnik,kad isplati nasleđene dugove može da radi šta hoće na tom zemljištu.
Verovatno će promeniti namenu parcela,koja je sada "zelene površine", u "stambeno-poslovne"-mogu da se kladim.

Mesto za Hipodrom treba da nađu i izgrade ga vlasnici ergela....ako hoće.

12. фебруар 2007
poenk napisao:
Licitacija za Hipodrom 19. marta
12. februar 2007. | 11:48 | Izvor: Beta
Beograd -- Agencija za privatizaciju objavila da će na licitaciji 19. marta ponuditi na prodaju imovinu Hipodroma Beograd, u stečaju.

Početna cena biće 35,3 miliona dinara. Kako se navodi na sajtu Agencije, uslov za učešće na aukciji je uplata depozita od 14,1 miliona dinara, najkasnije pet dana pre održavanja licitacije.

Beogradski Hipodrom biće prodat kao stečajni dužnik, tako da će od prodajne cene biti isplaćeni poverioci tog preduzeća, koje je u stečaju od marta prošle godine.

Procenjena vrednost imovine Hipodroma je oko 70 miliona dinara, a novi vlasnik će dobiti pravo na korišćenje 24 hektara zemljišta, koje će moći da koristi samo za konjičke trke.

So which is it gonna be? Je l' ce smeti da mu menjaju namenu ili ne?

Goran napisao:Pa piše u tekstu.

... koje će moći da koristi samo za konjičke trke.

poenk napisao:
Goran napisao:Pa piše u tekstu.

... koje će moći da koristi samo za konjičke trke.

Ma kapiram, nego su ovde svi sa sigurnoscu tvrdili suprotno, pa proveravam ko laze :)

KiD napisao:Koliko ja znam hipodromu se nece menjati namena....tradicija tog hipodroma je 100 godina i bila bi velika ne pravda da se to sad uzurpira za neki klasican komercijalno-stambeni projekat.
uostalom sta ce biti se stotinama ljudi koji su u tom sportu sa svojim konjima i ergelama? :/

Влада napisao:Данас је у "Београдској хроници" Радмила Хрустановић изјавила да се Град противи овој лицитацији и да је у току спор око власништва путем којег Град жели да поврати контролу над хиподромом како би га претворио у јавно предузеће (она рече да направе место где би грађани уживали као што могу на Ади или ЗОО врту).

8. март 2007
Влада napisao:http://www.danas.co.yu/

Odložena prodaja najstarijeg sportskog objekta u gradu
Neizvesna sudbina Hipodroma

Agencija za privatizaciju odlučila je da nakon zahteva Odbora poverilaca, javnu aukciju na kojoj je trebalo da bude prodat hipodrom, odloži. Javni poziv za kupovinu preduzća DP Hipodrom Beograd, objavljen je 12. februara, a javna aukcija na kojoj je najstariji sportski objekat u gradu trebalo da bude prodat po početnoj ceni od 35,3 miliona dinara, bila je zakazana za 19. mart.

U međuvremenu iskrsla je tužba Grada protiv Agencije za privatizaciju. Zbog neadekvatnog održavanja i izdavanja delova zemljišta u zakup, gradski pravobranilac je u novembru prošle godine podneo tužbu protiv Agencije za privatizaciju kao stečajnog upravnika preduzeća DP Hipodrom Beograd. Predstavnici Agencije su za ovu tužbu saznali tek pošto je objavljen oglas o prodaji Hipodroma.

Budući da gradske vlasti nisu želele tako olako da se odreknu ovako značajnog objekta održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Agencije kako bi se došlo do zajedničkog rešenja. Na kraju gradske vlasti ponudile su da otkupe dugove Hipodroma. Na taj način bi se namirili svi poverioci, a Hipodrom više ne bi bio u stečaju.

Sednica odbora poverilaca zakazana je za 16. mart kada će se i konačno znati da li je prihvaćena ponuda Grada.

Gradonačelnik Nenad Bogdanović izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da još uvek ništa nije rešeno u vezi s hipodromom i da su u toku dogovori.
On je izrazio nadu da će grad uspeti da sačuva hipodrom budući da je Beograd "rasadnik razvoja konjičkog sporta na Balkanu" i da je svima u interesu da se očuva konjički sport.

Ukoliko bi se postigao dogovor između Grada i Odbora poverilaca, osnovni cilj gradskih vlasti bio bi da sezona konjskih trka prođe bez većih problema. Nakon toga Grad bi krenuo u potragu za privatnim partnerom koji bi zajedno sa gradskim vlastima uložio novac kako bi glavni grad Srbije dobio hipodrom po evropskim i svetskim standardima.

Podsetimo, posle niz godina teškog finansijskog stanja Hipodrom se od marta prošle godine nalazi u stečaju. Gradske vlasti ranije su predlagale zaposlenima da Hipodrom pređe u nadležnost grada, ali su oni to tada odbili.
B. Č. B.
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Pet Apr 27, 2007 8:04 pm

А ево и данашњег чланка из Блица
Zbog novog duga od 30 miliona zaustavljeno preuzimanje Hipodroma
Grad odustao od Careve ćuprije
Autor: M. Vlaisavljević | 27.04.2007 - 13:13
Slika
Gradska uprava je odustala od preuzimanja Hipodroma. Ova odluka doneta je zbog najnovijeg potraživanja od oko 30 miliona dinara preduzeća „Hipos“. U Agenciji za privatizaciju, koja je stečajni upravnik ovog društvenog preduzeća, navode da će sa Odborom poverilaca uskoro doneti odluku kakve će korake dalje preduzeti.

Pre mesec i po dana, na insistiranje Grada, obustavljen je stečaj i stopirana prodaja Hipodroma. Tada su poverioci pristali da dugovanja, u iznosu od 57 miliona dinara, budu izmirena iz gradskog budžeta. Ipak, najnovija potraživanja obustavila su ovakvo rešenje.
- Naš cilj je bio da preuzmemo Hipodrom, uredimo ga i vodimo na jedan određen način. Već smo imali pripremljene dokumente o transferu novca. Međutim, sa novom računicom ne bismo stigli do svrhe zbog koje smo i pokazali interesovanje za Hipodrom - rekla je Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika.

Osporen dug
Inače, dugovanje koje je odložilo preuzimanje Hipodroma, prijavljeno je pre nego što je Grad izrazio interes za Hipodrom i o tome su predstavnici uprave upoznati, ali ga je Agencija za privatizaciju osporila. Sada se vodi tužba za utvrđivanje osporenog potraživanja. Inače, poverioci po Zakonu o stečajnom postupku mogu da podnesu prijavu potra-živanja sve do nacrta za glavnu deobu. A dok situacija ne bude raščišćena Grad neće ništa preduzimati.
- Ako ta dugovanja ne budu priznata i sve ostane na cifri od 50 miliona dinara...videćemo. O tome ćemo tek razmišljati - rekla je Hrustanovićeva.
U Agenciji za privatizaciju za novonastalu situaciju kažu „da nije ništa značajno promenjeno“, kao i da će u što kraćem roku biti poznato da li će i na koji način Hipodrom, ipak, biti prodat.

Mesto vredi pola milijarde evra
Ovaj najstariji sportski objekat izgrađen je 1914. godine i obuhvata površinu od 24 hektara zemljišta. U gradskoj upravi će verovatno morati još da razmisle da li im se zbog 80 miliona dinara duga isplati da odustanu od veoma atraktivne lokacije za gradnju. Jer, ukoliko bi se ostvarila ideja Bojana Stanojevića, gradskog menadžera, to bi mogao da postane novi savremeni deo Beograda. Najbolje bi bilo, prema njegovim rečima, da na međunarodnom konkursu stručnjaci predlože svoje viđenje ovog dela grada.
- Prethodnih godina se pokazalo da Careva ćupriji nije mesto za Hipodrom. I nigde u svetu nije određeno da je centar konjičkog sporta u centralnoj gradskoj zoni. A kada bi se na tom mestu otvorili zonu poslovne izgradnje, grube analize pokazuju da bismo direktno mogli od građevinskog zemljišta da zaradimo za jednu liniju lakog metroa. To je oko pola milijarde evra. Indirektno bismo kao grad imali mnogo više koristi, jer bi izgradnjom bila otvorena nova radna mesta - objasnio je Stanojević za „Blic“.

Dugovanja stižu imovinu
Ukupan, nesporan dug preduzeća „Hipodrom Beograd“ iznosi oko 57 miliona dinara. Prema tvrdnjama upućenih otprilike dve trećine čine neplaćeni porezi, dok ostatak predstavlja dug komunalnim preduzećima za potrošenu vodu i struju i vlasnicima štala konja za neisplaćene nagrade. Procenjena imovina DP „Hipodrom Beograd“ iznosi oko 70 miliona dinara.

Prodaja stala zbog tužbe
Prodaja objekta na Carevoj ćupriji objavljena je 12. februara. Licitacija, po početnoj ceni od 35,3 miliona dinara, zakazana je za 19. mart, a onda je odložena. Naime, u međuvremenu je „otkrivena“ tužba Grada protiv Agencije za privatizaciju, pošto je sklopljen ugovor sa „Komunom“ čime je prekršen ugovor o zakupu zemljišta po kome ono može da se koristi samo za konjički sport. Gradski pravobranioc je tužbu podneo u novembru 2006. godine.
Inače, preduzeće „Hipos“ koji je novi potražioc dugovanja spominje se kao jedan od organizatora konjičkih trka u periodu pre 2006. godine.

izvor Blic
link http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=2513
dragan
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8889
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 8:31 pm
Lokacija: Fruška gora
Kontakt:
Pohvaljen: 2866
Pohvalio: 608

Postod dragan » Pet Apr 27, 2007 8:06 pm

Grad neće preuzeti hipodrom
Stečaj hipodroma obustavljen pre mesec dana...

DUGOVI - Stečaj hipodroma je obustavljen pre mesec dana, kada je stopirana njegova prodaja, a tada su poverioci pristali da izmire iz gradskog budžeta dugovanja u iznosu od 57 miliona dinara.
Zbog novog potraživanja od oko 30 miliona dinara preduzeća „Hipos", gradska uprava je odustala od preuzimanja hipodroma.
„Naš cilj je bio da preuzmemo hipodrom, uredimo ga i vodimo na jedan određen način. Već smo imali pripremljene dokumente o transferu novca.
Međutim, novom računicom ne bismo stigli do svrhe zbog koje smo i pokazali interesovanje za hipodrom", kaže Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika.

Dugovanje koje je odložilo preuzimanje hipodroma, prema nezvaničnim informacijama, nije priznato od strane Agencije za privatizaciju. Ipak, dok situacija ne bude raščišćena Grad neće ništa preduzimati. „Ako ta dugovanja ne budu priznata i sve ostane na cifri od 57 miliona dinara... videćemo. " kaže Hrustanović.

U Agenciji za privatizaciju kažu da će u što kraćem roku biti poznato da li će i na koji način hipodrom, ipak, biti prodat.

24sata : http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=9719
....................................................................

Pisao sam već o tome šta će biti sa tom lokacijom .......konji tu više nikad neće trčati :

dragan wrote:
Što se tiče Hipodroma-novi vlasnik,kad isplati nasleđene dugove može da radi šta hoće na tom zemljištu.
Verovatno će promeniti namenu parcela,koja je sada
"zelene površine", u "stambeno-poslovne" - mogu da se kladim.
Mesto za Hipodrom treba da nađu i izgrade ga vlasnici ergela.......ako hoće.

........................................................................................

Ovde je situacija lako rešiva : Grad treba da isvrši promenu namene lokacije 'Hipodrom' i
dozvoli novim DUP-om 'stambeno - poslovnu' gradnju.
Onda se raspiše tender za prodaju 'Hipodroma' uz obavezu kupca da isplati sve dugove i
izgradi novi Hipodrom na odgovarajućoj lokaciji - po principu kao za Luku Beograd sa Deltom.

Ali, pošto se ovde radi o malo većoj sumi, biće još 'igranke' oko ove lokacije.
Poslednja izmena od dragan u Pet Apr 27, 2007 8:47 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
guimaraes
Intermediate
Postovi: 263
Pridružio se: Pet Apr 27, 2007 6:18 pm
Lokacija: Gardoš
Kontakt:
Pohvaljen: 0
Pohvalio: 0

Postod guimaraes » Pet Apr 27, 2007 9:28 pm

Prema mom misljenju i ne treba da bude hipodrom na tom mestu, ista stvar kao i sa zooloskim vrtom. Lokacija od koje moze da se napravi mnogo toga, a ne dobija se nista, niti ce se dobijati ako ostane hipodrom.
Realno gledajuci, sta mi imamo od sadasnjeg hipodroma?
dragan
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8889
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 8:31 pm
Lokacija: Fruška gora
Kontakt:
Pohvaljen: 2866
Pohvalio: 608

Postod dragan » Pet Apr 27, 2007 9:34 pm

Mi nemamo ništa. :D.....a ni Grad.

Ako bi grad ' prodao' tu lokaciju i napravio nešto
sa tim novcem u opštem interesu, onda bi i Mi imali nešto.
guimaraes
Intermediate
Postovi: 263
Pridružio se: Pet Apr 27, 2007 6:18 pm
Lokacija: Gardoš
Kontakt:
Pohvaljen: 0
Pohvalio: 0

Postod guimaraes » Sub Apr 28, 2007 2:52 pm

Pa upravo to. A moze dobro da se proda...
Milance
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1978
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 1:08 pm
Lokacija: Srbija
Kontakt:
Pohvaljen: 38
Pohvalio: 104

Postod Milance » Sub Apr 28, 2007 4:56 pm

Pa ako grad moze da uzme za tu lokaciju oko pola milijarde evra ja ne vidim sta se tu ceka. Neosporno je da taj hipodrom nema tu sta vise da trazi i da je potrebno srediti to zemljiste i prodati. Nema cekanja nego grabi pare!
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Čet Maj 10, 2007 11:55 pm

Grad će najverovatnije otkupiti dug DP „Hipodrom"...
OTKUP Grad će najverovatnije otkupiti dug DP „Hipodrom". Bojan Stanojević, gradski menadžer, kaže da je Grad od početka bio zainteresovan da na takav način vrati gazdovanje nad Hipodromom. Odbor poverilaca „Hipodroma" odlučiće danas da li će sklopiti dogovor s Gradom ili će Hipodrom biti prodat na aukciji.

извор 24 сата
линк http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=10046
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Uto Maj 15, 2007 11:01 am

Grad preuzeo hipodrom
KONJI GRADSKI ili "I KONJI NA BUDŽETU"
Grad nije idealan partner za organizovanje konjičkog sporta, ali je mnogo bolji od onih koji su bili potencijalni kupci, kaže predsednik Odbora poverilaca Aleksandar Pavlović

Grad Beograd juče je konačno doneo odluku da preuzme upravljanje nad Beogradskim hipodrom, preduzećem u stečaju, i otplati sve njegove dugove, saznaje Press u Skupštini grada!

Tako će iz gradskog budžeta na račun preduzeća "Konlaks", koje je protiv Hipodroma podnelo tužbu za povraćaj duga od 57 miliona dinara, odmah biti uplaćena ta suma novca. Time će grad otkupiti osnivačka prava nad Hipodromom i prava da organizuje trkačku sezonu.

- Na sastanku koji je održan juče u Skupštini grada odlučili smo da preuzmemo Hipodrom i da od njega napravimo javno preduzeće, kao što je to urađeno sa Adom Ciganlijom. Dug ćemo odmah da isplatimo, a u roku od mesec do dva trebalo bi da budu završene sve formalnosti i da JP "Hipodrom" počne da radi.

Mislim da će ubuduće na Hipodromu biti mnogo lakše da se radi, pošto više neće biti ničijih privatnih interesa - kaže gradski pravobranilac Strahinja Sekulić.

"Postavljanje na noge" novog gradskog preduzeća počeće najverovatnije na jesen. U Skupštini grada obećali su da će do kraja godine biti urađene nova trkačka staza, barijera i tribine, kao i da će sve zelenilo biti uređeno i održavano, i da će oko Hipodroma biti postavljena ograda.

Odbor poverilaca "Hipodroma" ne krije zadovoljstvo što će ovogodišnja trkačka sezona ipak biti spasena.

- Drago mi je što je problem konačno rešen na ovaj način. Grad nije idealan partner za organizovanje konjičkog sporta, ali je mnogo bolji od onih koji su bili potencijalni kupci na tenderu koji je obustavljen, za koje se pričalo da su neozbiljni i spekulanti - kaže Aleksandar Pavlović, predsednik Odbora poverilaca.

Odbor poverilaca je, da podsetimo, u više navrata kritikovao Skupštinu grada zbog "zavlačenja", odugovlačenja i davanja lažnih obećanja, zbog kojih je, pre svega, bila i odložena privatizacija Hipodroma. Pre mesec dana razgovori predstavnika grada i poverilaca došli su u kritičnu fazu, kada grad zamalo nije odustao od preuzimanja, i kada su poverioci najavili da će od Agencije za privatizaciju zatražiti da proda preduzeće.

"Hipos" oprostio dug
Radmila Hrustanović, zamenica gradonačelnika, kaže da je dogovor o otkupu Hipodroma postignut posle dogovora sa preduzećem "Hipos", drugog preduzeća koje je tužilo Hipodrom, koje je povuklo svoju tužbu za povraćaj duga od 33 miliona dinara i na taj način otklonilo pravne prepreke da se preuzimanje obavi do kraja.

izvor Press
link http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=11070
jelenabg
Higher intermediate
Postovi: 570
Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 11:13 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 258
Pohvalio: 0

Postod jelenabg » Uto Maj 15, 2007 12:15 pm

Pošto će uložiti pare u obnovu hipodroma, pretpostavljam da u skorije vreme tu neće nići stambeno-poslovna zona. Iskreno, meni Hipodrom na tom mestu uopšte ne smeta - mnogo više mi smeta ono Jugopetrovolo "nešto". Da li bi to moglo da se nekako i negde izmesti i šta je to uopšte?
Nenad
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5290
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 2:30 pm
Lokacija: Hamburg
Kontakt:
Pohvaljen: 21
Pohvalio: 0

Postod Nenad » Uto Maj 15, 2007 4:48 pm

Na zalost, prilika da se rezervoari za gorivo izmeste je propustena posle bombardovanja, kada je jedan deo postrojenja bio unisten! Umesto da su ga tada izmestili izvan grada, oni su ga obnovili na istom mestu...
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Pon Jul 30, 2007 12:42 am

27.07.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
KONJI GRADSKI

Posle višegodišnjeg razvlačenja po sudovima, Beogradski hipodrom konačno prešao u nadležnost gradske uprave
Slika
Beogradski hipodrom konačno je, posle dugogodišnjeg razvlačenja po sudovima, dodeljen gradu. Ovu odluku doneo je Trgovinski sud 24. jula, čime je zvanično prekinut stečaj u ovom preduzeću i vraćen mu status koji je imalo pre njega.

Prema rečima Radmile Hrustanović, zamenice gradonačelnika, ima još malo papirologije da se sredi i Hipodrom konačno prelazi u nadležnost gradske uprave. Potom sledi uređenje trkačke staze, ograde oko hipodroma, zelenila, tribina... Hristanovićka ističe da predstoji veliki posao i da će se grad ovim baviti "izuzetno ozbiljno".

Grad je na proleće, kada je skoro sve privedeno kraju, zamalo odustao od preuzimanja jer je preduzeće "Hipos" podnelo tužbu za isplatu duga Hipodroma od 30 miliona dinara. Pošto je sličnu tužbu, za dug od 57 miliona dinara, ranije podnelo preduzeće "Konlaks", pravno je bilo nemoguće da se obavi preuzimanje.

Zavrzlama je završena kad su vlasnici "Hiposa", u razgovoru sa gradskim čelnicima koji su im predočili u čemu je problem, povukli tužbu. Prethodno je grad je početkom godine od Agencije za privatizaciju zatražio da Hipodrom izuzme iz prodaje, što je i učinjeno. Grad je tada bio spreman da plati 57 miliona dinara.

U Gradskom pravobranilaštvu kažu da je sada na potezu gradska uprava, koja će, u cilju zaštite svojih interesa, Hipodrom transformisati u javno preduzeće.

- Ovim su stvoreni uslovi da beogradski hipodrom oživi. Sa "Hiposom" smo postigli dogovor da oni preuzmu na sebe organizaciju konjskih trka ove godine i mislim da će kroz taj dogovor grad okončati saradnju sa ovim preduzećem i da će tako svi biti zadovoljni. Rekli smo im da je najbolje da sačekaju da Hipodrom postane jako i zdravo preduzeće i da tek tada, ako misle da su i dalje oštećeni, podnesu tužbu - objašnjava Katarina Žeželj, zamenik gradskog pravobranioca.

Ona dodaje da tu tužbu ipak ne očekuje, jer je saradnja sa ovim preduzećem do sada bila dobra. Kada je reč o dugovanjima "Konlaksu", ona kaže da grad osporava te dugove i da ne želi da ih plati, tako da će o tome morati da odluči sud.

Inače, dve trećine ukupnih dugovanja Hipodroma čine neplaćeni porezi, dok ostatak predstavlja dug komunalnim preduzećima za potrošenu vodu i struju, i vlasnicima konja za neisplaćene nagrade. Imovina DP "Hipodrom Beograd" procenjene je na oko 70 miliona dinara.
M. MALEŠEVIĆ

izvor Press
link http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=16757§ionId=43
dragan
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8889
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 8:31 pm
Lokacija: Fruška gora
Kontakt:
Pohvaljen: 2866
Pohvalio: 608

Postod dragan » Pon Jul 30, 2007 5:55 am

U Gradskom pravobranilaštvu kažu da je sada na potezu gradska uprava, koja će, u cilju zaštite svojih interesa, Hipodrom transformisati u javno preduzeće.

Inače, dve trećine ukupnih dugovanja Hipodroma čine neplaćeni porezi, dok ostatak predstavlja dug komunalnim preduzećima za potrošenu vodu i struju, i vlasnicima konja za neisplaćene nagrade. Imovina DP "Hipodrom Beograd" procenjene je na oko 70 miliona dinara.

Kada Javno preduzeće plati ili otpiše sva dugovanja onda moze da se i proda
kao što je planirano sa svim ostalim Javnim preduzećima, po početnoj ceni od 1mil.€.
Zašto bi se Grad bavio priređivanjem konjskih trka?...to mu uopšte nije posao.

Ali mu je posao da odredi adekvatnu namenu te lokacije,pogotovu kad se izgradi petlja UMP-a.
Ako se izvrši izmena DUP-a toj lokaciji za stam.-posl. izgradnju, dobiće se lep novac,mnogo
veći nego za srušenu zgradu MUP-a ....sigurno preko 100mil.€.

Hipodrom može da se izmesti nap. iza bl. 'I.Ribara' u surčinsko polje, a Grad
sa tolikim novcem moze da započne gradnju nap. mosta kod ada Huje ili slično.
Bloq72
Beginner
Postovi: 97
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 6:41 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 0
Pohvalio: 0

Postod Bloq72 » Pon Jul 30, 2007 4:21 pm

Slazem se.Kad vec tu prolazi UMP treba na tom dosta velikom i prilichno atraktivnom prostoru graditi stanove i poslovni prostor.
Iza Ivana Rbara je bash popularno smeshtati sve u poslednje vreme...golf igralishta,ZOO-vrt,onaj nesrecni atletski komplex koji pitaj Boga da li ce se uopshte graditi :rolleyes: ...mozda i teniski centar....sad i Hipodrom....kad bi se sve to isposhtovalo i tu smestilo dogurao bi obod NBG-a do Surchina :D
Ne bunim se ja i jeste to dobra lokacija za sve to...ali kako ide kod nas...pa voleo bih bar neshto od toga da se izgradi u mom komshiluku...da dozivim. :)
Milance
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1978
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 1:08 pm
Lokacija: Srbija
Kontakt:
Pohvaljen: 38
Pohvalio: 104

Postod Milance » Pet Avg 03, 2007 5:47 pm

I jos malo o Hipodromu...

Hipodrom kao javno preduzeće
Beograd -- Grad Beograd je isplatio poveriocima preduzeća "Hipodrom Beograd" 57 miliona dinara i okončao prvu fazu prelaska u javno preduzeće.

Radovan Dedijer, direktor Hipodroma, kazao je na konferenciji za novinare da će Grad preuzeti sve ingerencije nad Hipodromom jer se nalazi u veoma lošem stanju zato što u njega nije ulagano više od 20 godina.

"Konačno ćemo zavesti kućni red na Hipodromu i povratiti mu stari sjaj", istakao je on.

Nad "Hipodromom Beograd" pokrenut je stečajni postupak pred Trgovinskim sudom u Beogradu 26. juna 2006. godine.

Pokrenuti postupak, odnosno mogućnost prodaje tog preduzeća, mogli su da ugroze zemljišno-knjižno pravo Grada na tom zemljištu, pa se zbog toga Grad Beograd uključio u rešavanje pravnog statusa Hipodroma.

Član Gradskog veća Andrija Mladenović rekao je da će Grad najverovatnije u septembru izraditi detaljnu strategiju o ulaganjima u to preduzeće, a da procena vrednosti kapitala tek predstoji.

Grad Beograd nikad nije bio u formalno-pravnoj vezi sa Beogradskim hipodromom, niti kao osnivač, ni kao suvlasnik.

Hipodromu je 1988. godine Izvršni savet Skupštine grada Beograda dodelio zemljište, ali bez prava upisa u zemljišne knjige, na određeno vreme od 30 godina.

Tokom niza godina to preduzeće je menjalo vlasnika, bilo je državna ustanova, bilo je u nadležnosti opštine Čukarica na čijoj teritoriji se nalazi, zatim su brigu o njemu vodili Konjički savez Srbije i današnji Gradski centar za fizičku kulturu (SIZ fizičke kulture).

Izvor: B92
Link: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=08&dd=03&nav_id=258049
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Sub Avg 04, 2007 2:16 am

И још мало
Konji jure gradskom stazom
S. BULATOVIĆ, 3. avgust 2007

OSNIVAČKA prava nad Beogradskim hipodromom od petka ima Grad. Trkalište konja prvi put je u vlasništvu Beograda. Obustavljen je stečaj ovog preduzeća, a juče je u Privredni registar upisan i novi direktor - Radovan Dedijer. On je trenutno i jedini zaposleni.

Grad je do osnivačkih prava došao isplaćivanjem dugovanja Društvenog preduzeća "Hipodrom Beograd". Sa 67 miliona dinara podmireni su svi poverioci, među kojima je Država bila najveći. Narednih nekoliko meseci Javno pravobranilaštvo Beograda će se baviti transformisanjem Hipodroma u javno preduzeća, zašta je neophodna i saglasnost Ministarstva sporta.

- Mnogi su upravljali Hipodromom. Država, Grad, Opština Čukarica i sve se završilo na neslavan način - istako je Đorđe Bobić, glavni gradski arhitekta. - Prvi put ga Beograd preuzima kao svoje vlasništvo. Grad će se truditi da ga oživi, pre svega investiranjem u rekonstrukciju. Konjske trke će ostati njegova glavna delatnost, ali je važno da se uključe i druge aktivnosti.

Kolika je vrednost Hipodroma još se ne zna. Ne postoji ni računica koliko je novca neophodno da bi se kraj Careve ćuprije trkalo kao nekad. Grad će u septembru uraditi studiju izvodljivosti.

- Hipodrom je danas u dosta lošem stanju, u njega nije ulagano sigurno 20 godina - rekao je Radovan Dedijer, novi direktor. - Vratićemo mu stari sjaj i obnoviti tradiciju. U toku je trkačka sezona i ona će se završiti ovako kako je i počela. Cilj nam je da sledeće godine podignemo kvalitet trka.

Jedna od prvih investicija će biti obnova tribina. Podignute su još 1921. godine, a jedno vreme su bile i pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika. Zaštita je skinuta, pa kada se utradi projekat i Hipodrom se "upiše" u gradski budžet, radovi će moći da počnu. Neophodno je sređivanje i štala, staza, pa i ograde.

PRVA TRKA
BEOGRADSKI hipodrom je sagrađen 1914. godine. Zemljište je Dunavskom kolu jahača dodelio ministar narodne privrede JHJaša Prodanović. Prvi trkački dan održan je na Ivandan iste godine. Takmičenja su prekinuta tokom Prvog svetskog rata. Konji su se na staze vratili 1921. godine, ali su ponovo "ukroćeni" tokom savezničkog bombardovanja Beograda. Državno preduzeće je postao 1948. godine.

STEČAJ
STEČAJNI postupak nad DP "Hipodrom Beograd" pokrenut je 26. juna prošle godine. Prodaja ovog preduzeća mogla je ugroziti zemljišno-knjižno pravo Grada Beograda na tom zemljištu. Napori Grada da stekne osnivačka prava trajali su četiri godine.

извор Новости
линк http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=106885&datum=2007-08-04

П.С.
Питање, колики је утицај Бојана Станојевића у Граду?
Ниједна његова идеја не пролази (селидба Луке у Панчево, изградња на Царевој ћуприји), или му је можда задатак да "опипа" јавно мњење. У сваком случају испада да је слаб ауторитет Градског менаџера.
Nenad
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5290
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 2:30 pm
Lokacija: Hamburg
Kontakt:
Pohvaljen: 21
Pohvalio: 0

Postod Nenad » Sub Avg 04, 2007 10:54 am

I jos malo o hipodromu. Ovo zvuci kao da se Hipodromu dugorocno nece menjati namena..

Budući sportski i turistički centar prestonice
Grad Beograd preuzeo je juče upravljanje Beogradskim hipodromom, koji bi trebalo da postane centar vrhunskog konjičkog sporta, omiljeno mesto za sport i rekreaciju mladih, kao i jedna od najvažnijih turističkih lokacija u prestonici...
...- Hipodrom je u prilično lošem i zapuštenom stanju. Gde god se okrenete možete videti problem. Ovde se oko 20 godina ništa nije ulagalo. Imamo i mnogo pravnih sporova sa zakupcima koji nisu izmirivali obaveze. Mora se zavesti kućni red i to je naš prvi prioritet. Potencijali su, međutim, ogromni. Uveren sam da će Hipodrom u skoroj budućnosti postati "motor" za razvoj konjičkog sporta u Srbiji i omiljeno mesto za rekreaciju i zabavu Beograđana - rekao je novinarima Dedijer.

Na pitanje Danasa na koliko su procenjeni imovina i kapital Beogradskog hipodroma, kolika će biti neophodna ulaganja i postoji li procena ekonomske isplativosti preuzimanja vlasništva nad Hipodromom, predstavnici gradskih vlasti nisu mogli precizno da odgovore. Radovan Dedijer rekao je da će jedan od njegovih prvih zadataka biti da se proceni realna vrednost Hipodroma. Andreja Mladenović, član Gradskog veća, naveo je da će iznos ulaganja biti poznat do kraja septembra. - U narednih par meseci napravićemo koncept razvoja Hipodroma, koji će biti u skladu sa nekim od međunarodnih modela. U zavisnosti od toga znaćemo i kolika sredstva će nam biti potrebna. Najvažnije je da maksimalno razvijemo konjičke manifestacije, koje će dobiti i međunarodni karakter, kao i da ovo mesto postane centar rekreacije i turizma, što znači da iskoristimo sve potencijale - rekao je Mladenović i istakao da Grad Beograd "nije komercijalno preduzeće i ekonomska isplativost ne može biti jedini kriterijum".
N. Tomić

Izvor: Danas
Link: http://www.danas.co.yu/
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Čet Jan 31, 2008 7:14 pm

Хиподром у рукама града
Одлуку доноси Влада Србије данас или за седам дана, очекује Радмила Хрустановић, помоћница градоначелника

Помоћница градоначелника Радмила Хрустановић изјавила је да очекује да Влада Србије на данашњој седници, или следеће недеље прихвати предлог града да Хиподром „Београд” постане јавно градско предузеће. Уколико се влада сложи са предлогом, Београд ће у привредни регистар и формално бити уписан као оснивач овог предузећа.

– Град Београд је као власник земљишта измирио дугове Хиподромa, извукао га из стечаја и помогао му прошле године да преживи. Док не постане градско предузеће, нисмо имали правни основ да улажемо новац у развој, јер би то било ненаменско трошење. Направићемо бизнис план и видети да ли ћемо тражити пословног партнера. Хиподром ће сигурно добити бољи и квалитетнији садржај – истакла је Радмила Хрустановић.

Најаву да ће град преузети Хиподром покренуо је још пре две године Ненад Богдановић, тадашњи градоначелник. Био је сигуран да ће под окриљем града предузеће код Цареве ћуприје боље пословати. Као доказ за тврдњу наводио је Јавно предузеће „Ада Циганлија” које се брзо развило после преласка из републичке у градску надлежност.

Од оснивања, Хиподром је неколико пута мењао власника. Неко време је био државна установа, па у надлежности општине Чукарица на чијој територији се налази, а после су о њему бригу водили Коњички савез Србије и СИЗ физичке културе. Чинило се да ће Хиподром добити значајније место у спортском животу престонице када се крајем осамдесетих година прошлог века на Царевој ћуприји појавио Фарзин Мошреф, Иранац из Париза.

Тада је образовано мешовито предузеће „Београдски тркачки клуб”. Све је трајало само до 1994. када се Мошреф неочекивано повукао из бизниса. После њега, појавио се Јездимир Васиљевић, власник штедионице „Југоскандик”, који је наводно од Француза откупио акције. Газда Језда се хвалио да је нови власник тркалишта, због чега је велики број поверилаца који је остао без своје уштеђевине сматрао да ће своја потраживања намирити преко Хиподрома. На њихову жалост, утврђено је да Васиљевић располаже са неколико старих компјутера.

Дугови су почели да се гомилају, да би стечајни поступак пред Трговинским судом био покренут крајем јуна 2006. године. Иако је имовина Хиподрома „Београд” процењена на око 70 милиона динара, Агенција за приватизацију је одлучила да га прода по почетној цени од 35,3 милиона динара. Тада се у акцију укључио град, јер се Хиподром налази на више од 25 хектара земљишта, које су градске власти 1988. године дале овом предузећу, али без права уписа у земљишне књиге.

Град је платио 57 милиона динара које је Трговински суд означио као неспорна дуговања, после чега је 26. јула прошле године отворен стечај. Одмах потом образована је нова Скупштина ДП Хиподром „Београд”, а за в.д. директора изабран Радован Дедијер.

Премијерни тркачки дан на Хиподрому одржан је на Ивандан 1914. године, али је због Првог светског рата био и последњи те године. Дунавско коло јахача „Кнез Михаило” је 1921. године наставило да организује трке које су одржаване и током ратних дана Другог светског рата. Нова власт је 1948. одлучила да тркалиште постане државно предузеће. Образоване су државне ергеле за потребе ЈНА, а велики број коња је пребачен у словеначку ергелу „Турнишче”.
Због небриге се нашао на ивици пропасти.

Дејан Спаловић
[објављено: 31/01/2008]

izvor Politika
link http://www.politika.co.yu/rubrike/Beograd/Hipodrom-u-rukama-grada.sr.html
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Sub Feb 02, 2008 12:22 am

Ево и потврде ове вести из штампаног издања Политике за 1. фебруар 2008.
Хиподром јавно предузеће
Влада Србије на јучерашњој седници одлучила је да Хиподром "Београд" постане јавно предузеће чиме је потврђено јучерашње писање "Политике". То значи да ће о овом предузећу, које је прошле године било у стечају, град убудуће водити рачуна.
- Ову информацију смо очекивали јер сматрамо да је у интересу Хиподрома " Београд" да град о њему брине. То ће бити само подстицај за нова улагања и његов развој, што је у интересу Београђана- изјавила је Радмила Хрустановић, помоћница градоначелника.
...

+
Grad sprema uzde
S. BULATOVIĆ, 01.02.2008

BEOGRADSKI hipodrom je dočekao novog gazdu, ali su problemi ostali stari. Vlada Srbije je prenela vlasništvo na Grad Beograd i sada je na Skupštini grada da formira javno preduzeće. Pred novom upravom će se naći godinama nerešeni problemi beogradskog trkališta - nedostatak kanalizacije, stari vodovod, nerazjašnjena svojina štala, nelegalni objekti i, kao i svih godina ranije, prazan fond za nagrade.

Od avgusta prošle godine jedini zaposleni u ovom preduzeću je njegov direktor Radovan Dedijer.
- Konkretne mere će se znati kada se formira javno preduzeće i izabere Upravni odbor - objašnjava Radovan Dedijer. - Ono što nas zanima je da se što pre donese urbanistički plan za hipodrom, da bi znali kako će izgledati i šta će od sadašnjih objekata ostati. Ne postoji kanalizaciona mreža, a vodovodne instalacije su trule. Treba početi od tih osnovnih infratsrukturnih potreba.

Jedan od prvih poslova mogla bi biti i izgradnja tribine, koja je izgorela 2000. godine, ali i rekonstrukcija počasne, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.
- Treba videti i šta će biti sa objektima koji se ovde nalaze - dodaje Dedijer. - Tu su tri restorana, a mislim da dva nemaju građevinske dozvole. Ja sam od avgusta direktor i za to vreme nijedan od zakupaca nije platio zakup, niti ima nameru to da učini. Moramo da rešimo i problem štala. Oko jedne se sporimo sa Konjičkim savezom Beograda, a u slučaju ostalih, koje su nesporno naše, moramo rešiti odnose sa korisnicima, jer ih 90 odsto nelegalno koristi. Ima slučajeva i da su štale njihove, ali su objekti nelegalni.

Konji bi trebalo da pojure stazama beogradskog hipodroma za dva meseca. Tada počinje nova sezona. I ove godine, međutim, nije obezbeđen novac za nagrade.
- Treba pokrenuti pitanje kladionice i organizovanja klađenja - napominje Dedijer. - Grad bi mogao da pripomogne oko nagrada, ali na duži rok, ne može on da finansira konjičke trke. Svuda u svetu sredstva se obezbeđuje od kladionice. U ovo treba uključiti Upravu za igre na sreću.

BROJKE

25 HEKTARA zauzimaju staze hipodroma
15 HEKTARA je površina zemljišta na kome se nalaze štale
1 ZAPOSLENI trenutno u preduzeću

ZADOVOLJNI
- VAŽNO je što je Beograd postao vlansik hipodroma, jer da je to preduzeće privatizovano novi gazda bi mogao da promeni namenu što bi bila velika šteta - izjavio je u petak v. d. gradonačelnika Zoran Alimpić. - Skupština grada će doneti odluku o formiranju javnog preduzeća. Pravimo programe i planove. Možda ne već ova, ali sledeća sezona će biti nešto drugo u odnosu na prethodne.

izvor Novosti
link http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=115487&datum=2008-02-02
Milance
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1978
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 1:08 pm
Lokacija: Srbija
Kontakt:
Pohvaljen: 38
Pohvalio: 104

Postod Milance » Pet Feb 29, 2008 9:00 pm

Основано Јавно предузеће „Хиподром Београд”
„Хиподром Београд” од данас више није друштвено предузеће. Одлуком градских одборника постало је јавно предузеће, чији је оснивач Скупштина града. Сагласност на ову правну трансформацију претходно је дала Влада Републике Србије.

Хиподром код Цареве ћуприје израђен је 1914. године. Од 1980. водио се као део Градског завода за физичку културу, а 1988. године Извршни одбор Скупштине града земљиште на коме се налази хиподром (површине од око 23 хектара) дао је у тридесетогодишњи закуп Друштвеном предузећу „Хиподром Београд”. Ово предузеће је 2006. је отишло у стечај, а марта прошле године Агенција за стечај је покренула његову продају утврдивши дуговања од 57 милиона динара.

– Да би заштитио своју имовину и обезбедио да хиподром настави да обавља своју основну функцију, Град Београд је из буџета издвојио 57 милиона динара и подмирио све повериоце, а предузеће је потом изашло из стечаја. Тада су се стекли сви услови да град упути захтев Влади Србије да се ово предузеће трансформише из друштевног у јавно. Јавно предузеће „Хиподром Београд” убудуће ће пословати слично као и „Ада Циганлија”, „Сава Центар” или „Београдска тврђава”. Мислим да смо се понели веома одговорно и да ће „Хиподром Београд” бити место где ће се организовати значајна спортско-рекреативна дешавања – рекла је Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника Београда.

Скупштина града данас је именовала Радована Дедијера за директора ЈП „Хиподром Београд”, а формирани су и нови управни и надзорни одбор. Дедијер је председник скупштине Коњичког клуба „Бгд трот” и члан председништва Удружења за касачки спорт Србије.

Izvor: Grad Beograd
Link: www.beograd.co.yu
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Sre Mar 05, 2008 10:46 pm

Среда, 05. март 2008.
Одржан састанак о будућем развоју ЈП „Хиподром Београд”
У Скупштини града Београда данас је одржан први састанак с члановима Управног одбора Јавног предузећа „Хиподром Београд”. Састанку су присуствовали Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника Београда, Андреја Младеновић, члан Градског већа, Горан Крецловић, секретар Секретаријата за спорт и омладину, и Радован Дедијер, директор ЈП „Хиподром Београд”.

Разговарало се о будућем раду управног одбора, ради проналажења најбољих решења и стратегије унапређења рада овог јавног предузећа. Чланови управног одбора информисани су да је Генералним и детаљним урбанистичким планом предвиђено да хиподром остане тамо где јесте, да неће бити пресељења на другу локацију, чиме су демантоване дезинформације које су се појавиле у медијима.

Подсећања ради, одлуком Скупштине града на прошлонедељној седници, „Хиподром Београд” постао је јавно предузеће, чији је оснивач град. Сагласност на ову правну трансформацију претходно је дала Влада Републике Србије. Скупштина града именовала је Радована Дедијера за директора ЈП „Хиподром Београд”, а формирани су и нови управни и надзорни одбор.

Хиподром код Цареве ћуприје изграђен је 1914. године. Од 1980. био је део Градског завода за физичку културу, а 1988. године Извршни одбор Скупштине града земљиште на коме се налази хиподром (површине од око 23 хектара) дао је у тридесетогодишњи закуп Друштвеном предузећу „Хиподром Београд”.

извор Беоинфо
линк http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1308060
bigvlada
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2635
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 7:58 am
Lokacija: Beograd - blokovi
Kontakt:
Pohvaljen: 12
Pohvalio: 0

Postod bigvlada » Čet Mar 06, 2008 9:18 am

Grad treba da poseti Hong Kong, pogleda njihov hipodrom i prekopira rešenja koja su tamo primenjena. Mada mi se sviđa i šmek 19. veka koji neguju englezi.
The world is not based on reality but on the perception of reality. The problem is that for most, illusion is the reality...
Влада
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2462
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 10:23 pm
Lokacija: Дорћол
Kontakt:
Pohvaljen: 20
Pohvalio: 0

Postod Влада » Pon Mar 24, 2008 11:10 pm

Надајмо се да ће ускоро ова тема бити зрела за Инфраструктуру

Mostom preko pruge
S. J. - N. V. B., 24.03.2008

KOMPOZICIJE vozova više neće zaustavljati automobile na prelazu kod Careve ćuprije, kada bude ostvaren plan izgradnje nadvožnjaka preko pruge. U Direkciji za gradsko građevonsko zemljište očekuju da će radovi početi u maju. Građevinski fakultet i preduzeće "Hidropromet inženjering" trenutno rade Glavni projekat nadvožnjaka.

Direktor direkcije, Boris Ranković veruje da će pripremna dokumentacija biti gotova početkom sledećeg meseca, kako bi do maja bio izabran izvođač radova.
- Cilj izgradnje nadvožnjaka kod Hipodroma je rasterećenje ove raskrenice na kojoj se zbog prolaska vozova saobraćaj često zaustavlja - objašnjava Ranković. - To je naročito važno, ako se zna da ovom prugom dnevno prođe oko 50 vozova. Takođe, denivelisanje raskrsnice doprineće i većoj bezbednosti na ovoj deonici. Predračunska vrednost radova je od 350 do 400 miliona dinara.
Prema njegovim rečima, nadvožnjak će se uzdizati od Paštrovićeve ulice, preko pruge, a zatim će se spuštati u oba smera u Bulevar vojvode Mišića.

Na Carevoj ćupriji postoji četiri koloseka i njima nikada dnevno ne proće manje od četrdeset putničkih i teretnih vozova. To znači da ukoliko je rampa spuštena najkraće desetak minuta, prelaz svaki dan ukupno bude zatvoren bar šest sati. Zato su zagušenja na ovoj deonici neminovna. U kolonama koje se protežu od Banovog brda s jedne, do letnje bašte s druge strane, bude više od stotinu vozila.
- Gužva je ovde i kad nije spuštena rampa, jer se zbog sporog prelaska preko pruge naniže i po dvadeset automobila - kaže Goran Davidović, koji svakodnevno ovuda putuje na posao. - Ljudi su nervozni, žure, a često se i provlače u poslednjem trenutku dok se rampa spušta. Nekada se desi i da dva - tri voza prođu jedan za drugim, pa rampa bude spuštena i po 40 minuta.

Raskrsnica na Carevoj ćupriji je jedan od najprometnijih prelaza u Srbiji i njome dnevno prođe oko 15.000 automobila. Nadvožnjak će najzad razdvojiti šinski i drumski saobraćaj i omogućiti nesmetan prolazak vozila.

извор Новости
цео текст http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=118461&datum=2008-03-24
Ambassador
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 3119
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 2:09 am
Lokacija: Belgrade
Kontakt:
Pohvaljen: 2
Pohvalio: 0

Postod Ambassador » Pon Mar 24, 2008 11:18 pm

Dakle, ako dobro razumem, oni će sad raditi taj "mali" nadvožnjak, i onda kad budu trebali tunel da probijaju, i most da spajaju, taj će rušiti, i praviće veliki, koji ide do Požeške...
Yeah, right.. Videćemo mosta, ali tunela i UMP-a, nikad...
Denacionalizujte Novi Beograd, rehabilitujte mo
dziggy
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1597
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 11:47 pm
Lokacija: Zvezdara heaven
Kontakt:
Pohvaljen: 1231
Pohvalio: 2044

Postod dziggy » Uto Mar 25, 2008 1:40 am

^^ to sam i ja pomislio :|
Ulazak u novi fasizam

Povratak na “Opšte diskusije o projektima”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta