Jedino sto mi smeta je naziv "marina dorcol", zna se gde je marina dorcol jedna jedina

Moderator: Igor
Vračarac » 15 Aug 2019 03:50 pm napisao:Jedino sto mi smeta je naziv "marina dorcol", zna se gde je marina dorcol jedna jedina
Vračarac » Today, 16:50 napisao:Ovo sam nasao na Blicu, to je ta lokacija znam ranije dok sam imao brodic cesto sam sa reke gledao tu uvalu. Lokacija je top moze cudo da se napravi.
Jedino sto mi smeta je naziv "marina dorcol", zna se gde je marina dorcol jedna jedina
Дошљак » 15 Aug 2019 08:41 pm napisao:Боље да су ту почели Београд на води, низводно од Панчевца. Много мање рушења и исељења, а већи потенцијал.
Kokili » Чет Авг 15, 2019 8:55 pm napisao:Дошљак » 15 Aug 2019 08:41 pm napisao:Боље да су ту почели Београд на води, низводно од Панчевца. Много мање рушења и исељења, а већи потенцијал.
Ali kupili Miskovic i Beko
Vračarac » 15 Aug 2019 05:29 pm napisao:Na Slepu sam bio par puta na zurkama dok je Mrdak drzao, ako si iz kraja mozda znas ozbiljna muzika se pustala svojevremeno
Ja nisam iz tog kraja al oni su uvek zvali marina dorcol ali verujem ti u gore napisano, eto naucih ponesto.
Nije da je ovo nova priča, kao i ona gde je Dorćol, koja tačno raskrsnica, koje ulice, da li postoji gornji, itd. iako je ta tema mnogo komplikovanija, ovde sa marinama ima nekih tragova bar pošto je u pitanju samo poslednjih par decenija, ali svakako je bilo i lokalno pitanja koja je koja
Sećam se priče sa kumom dok smo bili klinci, koja je marina Dorćol-2 a koja Dorćol...ali davno beše, rane 80te godine... Svakako ko je iz kraja imao je ili čamac ili nekog sa čamcem u jednoj ili drugoj marini, pa je to bilo više lokalna podela, ali romantičarska, a zapravo sve je svakako na Dorćolu. Ko bi još nekom nazivu dodavao "2" u običnom govoru
pa su naravno obe bile "marine Dorćol", a ako neko već pita koja, znači da će znati da razlikuje kad mu se kaže Stara Centrala ili Šlep.
Svakako je lokacija tako dobra da će opstati marina, ali verovatno sa nekim "savremenim" nazivom koji možda neće imati ni Dorćola u imenu, pa da se bar nekako zapamti da je ipak imala u nazivu Dorćol (mada je taj kraj zapravo do pre 70ak godina pre bio poznat kao Jalije, ali da ne idemo dalje... panta rei
And7rey » 15 Aug 2019 08:00 pm napisao:Ovi od pre su želeli da prošire marinu nadam se da je to i dalje u planu.
Дошљак » 15 Aug 2019 08:41 pm napisao:Боље да су ту почели Београд на води, низводно од Панчевца. Много мање рушења и исељења, а већи потенцијал.
kopte3 » 15 Авг 2019 11:48 am napisao:Da li neko ima sliku tacne parcele?
Gradnja na lokaciji Marina Dorćol počinje za 18 meseci - Predstavljamo planove češkog investitora MD Investments 2000
Povratak na “Opšte diskusije o projektima”
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gosta