laki72 » 27 May 2017 03:32 pm napisao:Felix napisao:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=452668#p452668]laki72 » 21 May 2017 11:43 am[/url] napisao:Moj licni stav je da nema potrebe da ga vracaju.
Diskutabilno je koliki nas je i tada Francuska volela, ali skorija proslost je prepuna kontra pokazatelja...
To naravno ne znaci da sam za mrznju prema Francuskoj (a posebno francuskom narodu) ali mislim da je skoro 100 godina lazi o nekakvom prijateljstvu i ljubavi sasvim dovoljno.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Naša skorija prošlost je prepuna pokazatelja koji se generalno kose sa zdravim razumom.
Ako je neko u svađi sa celim selom i doskorašnjim prijateljima koji su mu pomogali da sagradi kuću, da je proširi, opremi, da zaseje njivu itd. pre će biti da je on zreo za analizu a ne svi ostali oko njega.
Postujem svacije misljenje, ali smo vec komentarisali koliko je to prijateljstvo i pomoc bilo iskreno u konkretnom slucaju Francuske.
A za ovo se slazem da smo za analizu. Svakako jesmo, ali poted pomenutog dela o svadji sa svima, ne bi bilo lose i da se alalizira i 'ljubav' , 'bratstvo' i 'prijateljstvo' , kojeg realno nikada
nije bilo.
P.S
A mozda bi bilo za ocekivati upravo obratno!
Zasto ne, "spomenik zahvalnosti Srbiji" po prestonicama evrope?
Jer, na preokret toka rata je prilicno uticao "ludi gedža u opancima" jurisajuci na bugare, nemce, ugare i austrijance...
Samo pitam?![]()
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
zaboravio si da navedeš Šiptare,Hrvate,Slovake,Čehe....Svi su rado služili vojsku austrougarske(osim Šiptara)