Stranica 1 od 1

Uređenje dunavskog priobalja od Gardoša do Pupinovog mosta

Poslato: Pet Jul 14, 2017 6:46 pm
od ddddd
www.ekapija.com/real-estate/1818008/KZI ... -oko-27-km

Uređenje dunavskog priobalja od Gardoša do Pupinovog mosta - Zemun priprema dokumentaciju za potez od oko 2,7 km
Dunav kod Zemuna
Gradska opština Zemun najavljuje uređenje dunavskog priobalja, na potezu između Pupinovog mosta i Gardoša. Za taj potez u narednom periodu biće izrađeni urbanistički planovi, a ukupna površina obuhvaćene teritorije iznosi oko 22,2 hektara, u dužini od oko 2,7 kilometara. Tu su predviđeni sportski sadražji, marina, ugostiteljski objekti i šetalište, za koje će biti urađeno idejno rešenje.

Opština Zemun objavila je javni poziv za izradu planova, a kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, u pitanju je potez koji obuhvata građevinske parcele javne namene VLO-1, VLO-2, VP-1, VP-2, VP-3, VO-1, VO-2, VO-3 koje su definisane Planom detaljne regulacije prostora između Ulice cara Dušana, saobraćajnice T6, Lesnog odseka Dunava, Zemunskog groblja i granice Regulacionog plana starog jezgra Zemuna – Pregrevica – Opština Zemun.

Zadatak urbanističkog projekta je da se donese predlog za uređenje i izgradnju vodnog zemljišta, vodnih površina i objekata u delu lesnog odseka Dunava i priobalja sa akvatorijom, u skladu sa važećom planskom dokumentacijom i zakonskom regulativom, navedeno je u javnom pozivu.

Osnovne funkcije koje treba postići u uređenju i organizovanju su, navodi se, zaštita prirodnih odlika lesnog odseka, uređenje i ozelenjavanje obale, hidrotehnički objekat sa potrebnim nivoom zaštite od visokih voda, sport i rekreacija na vodi i na obali, marine, turističko pristanište...

Sportsko-rekreativni sadržaji koji bi se ovde mogu naći jesu sportski tereni na otvorenom, piknik prostori, kamp prostori sa pratećim sadržajima koji omogućavaju dvodnevno zadržavanje, prostorije klubova koji se bave sportovima na vodi.

Dozvoljena spratnost je P+1, maksimalna bruto razvijena građevinska površin 2.500 m2, maksimalni indeks izgrađenosti I=0,15. Maksimalna visina objekta je osam metara, a minimalni procenat zelenila 50% ne računajući zatravljene sportske terene.

Kada je u pitanju planirana marina, dozvoljena spratnost je P+2, a maksimalna BRGP 12.500 m2. Maksimalna visina objekta je 8 i 12 metara. Minimalni procenat zelenila 25% ne računajući ozelenjena parking mesta.

Kako se navodi u dokumentaciji, rok za izradu urbanističkih planova je maksimalno 60 kalendarskih dana počev od dana zapisničke predaje idejnog projekta i druge ugovorene dokumentacije. Rok za izradu topografskih planova terena, dna reke i geodetskog laserskog skeniranja iz vazduha je maksimum 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Rok za izradu idejnih rešenja, pratećih objekata marine, sportskih i ugostiteljskih sadržaja, uređenja šetališta je maksimalno 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Ponuđači treba da dostave ponude najkasnije do 21. jula 2017. godine, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Re: Uređenje dunavskog priobalja od Gardoša do Pupinovog mosta

Poslato: Pet Jul 14, 2017 7:40 pm
od astrodule
Neka prvo naprave šetalište.

Lepo sve ovo zvuči u teoriji.

Re: Uređenje dunavskog priobalja od Gardoša do Pupinovog mosta

Poslato: Ned Jul 16, 2017 12:04 pm
od vranac
Oво сам се ја питао на прошлој теми о обалама, да ли постоји у план за продужетак кеја до Пупиновог моста. Одлична идеја да се цео Земун спусти на реку а не само Доњи град и Гардош. По мени ће тај кеј ако се изгради бити најлепши у БГ баш због висинске разлике где ћемо имати литицу изнад кеја.

Re: Uređenje dunavskog priobalja od Gardoša do Pupinovog mosta

Poslato: Ned Jul 16, 2017 12:22 pm
od dragan
vranac » 16 Jul 2017 12:04 pm napisao:..По мени ће тај кеј ако се изгради бити најлепши у БГ..

Može da bude 'ako se i izgradi', ali neće to biti tako skoro, jer tamo nema šta da brani od poplava.
Obaloutvrda/kej kod rest.'Šarana' je izgradjen posle velike poplave koja je ugrozila stambene kuće.

Ovaj Urbanostički projekat uglavnom treba da posluži za legalizaciju već izgradjenih objekata.
To je velika parcela 14298 na obali koja je Javna svojina Grada, a ima preko 50 nelegalnih kuća.