Stranica 1 od 1

Izvođači radova - iskustva, utisci, saveti

Poslato: Pon Mar 02, 2020 3:36 pm
od Vaske
Dragi forumaši,

Palo mi je na pamet da otvorim temu u kojoj ćemo moći da diskutujemo o izvođačima radova na projektima koji nas zanimaju. Dakle, cilj je da se informišemo o pouzdanosti i kvalitetu radova tih firmi.

E sada, lično, ja bih voleo ako neko može da podeli bilo kakva znanja i/ili iskustva koja imaju sa firmom "Modus". Naime, oni su zaduženi za izgradnju objekta u kojem kupujem nekretninu, pa me zanima da li kvalitetno i posvećeno rade svoj posao.

Pozdrav! :sesir:

Re: Izvođači radova - iskustva, utisci, saveti

Poslato: Pon Mar 02, 2020 11:31 pm
od Гага
Па што ниси навео који је објекат у питању !?!

Re: Izvođači radova - iskustva, utisci, saveti

Poslato: Uto Mar 03, 2020 9:42 am
od Vaske
Гага » Pon Mar 02, 2020 10:31 pm napisao:Па што ниси навео који је објекат у питању !?!


Reč je o https://zoned.rs/banjicka-oaza/
Na njihovom sajtu ne piše da je Modus izvođač radova, ali sam proverio na samom gradilištu na tabeli, gde piše da je ta firma zadužena za radove na ovom projektu. :)

Re: Izvođači radova - iskustva, utisci, saveti

Poslato: Uto Mar 03, 2020 10:15 am
od Dart
Kvalitet radova najviše zavisi od investitora.
Što se tiče izvođača, velike građevinske firme su uglavnom zadužene za grube građevinske radove, dok završne radove (najviše utiče na kvalitet) obavlja više manjih usko specijalizovanih firmi.

Re: Izvođači radova - iskustva, utisci, saveti

Poslato: Sre Mar 04, 2020 12:48 am
od Black
Tako je, investitor diktira vecinu stvari. Slusao sam neverovatno price, od drugara gradjevinaca, kakva su sve nerealna ocekivanja investitori imali sa idejom da ustede novac. E sad, ako je izvodjac iole normalan, i stalo mu je do svog renomea, nece pristati na sve sulude zahteve, ali na zalost mnogi pristaju, cak iako time sebi prave problem, jer u slucaju problema izvodjac je duzan na nadoknaci stetu investitoru. Izvodjac se tu nalazi u nezavidnoj situaciji, da mora da pristane na uslove investitora, ukoliko zeli da dobije posao, a sa druge strane mora da polozi i garanciju ako nesto podje naopako.

Ne zelim da ih reklamiram, niti mi bilo ko radi tamo, ali meni je nekako Merin garancija za kvalitet, iako oni nisu ni izvodjac, ni investitor, nego "samo" upravljaju projektima. Ali do sada se pokazalo da su njihovi projekti dosta uspesni, a kupci zadovoljni. Da li je to zbog toga sto pazljivo biraju sa kim stupaju u poslovne aranzmane ili imaju neke svoje standarde, od kojih ne odstupaju, stvarno ne znam, ali nisam primetio puno prituzbi.