Požar koji je sinoć izbio na levoj strani Dunava u Krnjači ubrzo je ugašen. Baraka izgorela do temelja, ali srećom niko od stanara nije povređen

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -u-Krnjaci
Moderator: Igor
Борчанац napisao:http://www.palilula.net/?p=678
Овако се на чист и јефтин начин могу грејати и читава насеља.
bboris7 napisao:Борчанац napisao:http://www.palilula.net/?p=678
Овако се на чист и јефтин начин могу грејати и читава насеља.
borcanac samo mi objasni kako se mogu grejati citava naselja i sta je tu cisto . sve mi to lici na perpetumobile , pa ako znas nesto vise o toj tehnologiji napisi da i mi nesto naucimo
bboris7 napisao:ma znam borcanac, sve to , nego me malo nerviraju svi ti izrazi "biomasa ", " obnovljivi izvori energije "...a fakticki spaljuju slamu . ne vidim ni sta je tu obnovljivo , ni sta je ekoloski , a jos manje da cemo zameniti ugalj drva struju plin sa slamom ...
Борчанац napisao:За посматраче не хајем, а волео би да ти даш неки предлог! Објасни шта си мислио и како би ти то волео да видиш? Лично ћу се обрадовати сваком размишљању на ову тему, волео би да се заинтересује што више људи. Па макар тема била макар поправити ствари, само не игнорисање и гурање под тепих. Ако не можемо да спалимо све, шта ћемо?
radax napisao:
Ja sam nekada davno predlagao nešto ovako... pošto je krak obilaznice i most kod Batajnice daleka budućnost ovo bi mogao da bude dobar kompromis - Obuhvatilo bi se Pančevo i Južni Banat bi "prodisao".
Karlo del Ponte napisao:Када су у питању основни коридори саобраћаја, ево и мог предлога:
Светло жуто - Постојећи друмови, минимум 2+2
Жуто - предлози развоја друмова 2+2 (или више). Један попречни пут између петље у Крњачи и Збега је премало. Предлажем 3. Сви главни друмови морају имати дрвореде и бициклистичке стазе.
Црвено - Лака железница - трамвај. Ту предлажем и нови пешачко-бициклистичко-трамвајски мост, којим би још могла да се крећу и возила хитних служби. По питању траса кроз град, за сада, не дајем никакав конкретан предлог. Сугеришем нормалан колосек. У предлогу је улазак трамваја у центре садашњих насеља Борча 3 и Котеж, али и постојање интерне линије за 3.Београд од Источне Крњаче за Борчу. Код тог трамвајског система, међустанична растојања су 500-800 метара, а баш нигде се не зауставља на семафорима. Највећим делом се креће са једне стране главних улица, како се не би правила
Црно - Железничке пруге. Предлог решења није фиксан, и и даље размишљам о краћој варијанти, директно од Панчевачког моста према Борчи, са тим што би то захтевало скупо и компликовано решење. Разлика у километражи је око 6 киломатара, што значи да се предложеном варијантом путује 8 минута дуже. На пример, са том дужом варијантом, путовање од Борче 3 до Вуковог споменика је 18 минута уместо 10 минута (уколико се користе "метролике" гарнитуре, садашњи РВР 412-416 би био спорији). То је доста велика разлика, са обзиром да је циљ не навлачити аутомобиле у "Стари Београд", а са друге стране, пружити веома квалитетан јавни превоз.
Плавом бојом сам означио канал, који би се користио пред свега и за градски саобраћај.
Центром Трећег Београда сматрам део између Борче, Црвенке и Котежа, и ту сам предвидео друмско раскршће, трамвај и приградску железницу. Тежња је да све станице приградске железнице буду центри развоја градских садржаја (болница, пијаца, средњошколских центара, тржних центара, итд).
Povratak na “Opšte diskusije o projektima”
Korisnika u ovom forumu: Google [Bot] i 9 gosta