Koniljo » Pet Apr 26, 2019 2:13 pm napisao:Eh, da je nama infrastruktura poput one u Bakuu, gde bi nam bio kraj. Mnogo potcenjujete te zemlje, da li iz neznanja ili predrasuda, ne znam. Upravo su te zemlje budućnost. Azerbejdžan je generalno država koja se razvija, odlična infrakstruktura. Porediti nas i njih je smešno, u svakom smislu.
p.s. U Srbiji se ljude obično "ukrcavaju" na brod koji tone pa me ne bi iznenadilo da budelo poslednju zagovornici EU iako je ona prevaziđena.
Ne da nije smešno porediti nas i njih, nego je smešno koliko smo preslikano isti !!! Čast izuzecima i ovdje i tamo, ali mentalitet većine je isti, kao i kod nas. I mi bi bili isti Azerbejdžan samo kada bi imali toliko nafte, a i pameti da nas ne izbombarduju zbog iste kao Libiju i Irak. Koja crna infrastruktura i metro ? Gorivo je 50 din/l, svi zivi voze, izuzev prilaznih autopoteva, kroz grad je haos u svakom trenutku (osim nocu) kao i kod nas sad u jeku radova po centru. A svi bi u centar. A svi bi da je fensi i našminkano. Jeste, zahvlajujuci nafti su doveli Zahu i jos par svjetskih arhitekata i izgradili nekoliko stvarno reprezentativnih objekata, koji, tačno je, zvrlje poluprazni i bez ikakve realne potrebe, sem eto da se pokaže, a ostalo... ostalo je kao naša arhitektura devedesetih, pa do Skopje2014. Iako je stari dio grada stvarno bas lijep i oni imaju sklonosti da upropaste i unakaze i ono što im je od Rotšilda i Nobela ostalo. Nego, samo nek se oni razvijaju, ako, i treba, ne potcenjujem, imaju i od čega, al isto tako imaju oni da guslaju do naše arhitekture A Bloka još prilično, ma šta ko o istoj mislio.