boca-ica » Јуче, 11:34 napisao:....сматрао да је у питању стратешки ресурс Београд....
Isti su i oni prošli i ovi sadašnji kakva strategija..... ah da...... provizijaška![]()
Da smatraju išta pametno
ne bhi do svog naselja putovao autobusom kroz Bg polja kukuruza![]()
![]()
![]()
Бокице,
Не мораш да коментаришеш и ствари које не разумеш. Или које не познајеш довољно. Твоје опсервације су на нивоу рекла-казала. Да не кажем лапрдања.
ПКБ је огроман простор од педесетак хиљада хектара, само висококвалитетних крава је у време Ђиласа набављено преко десет хиљада, потпуно је обновљена механизација итд. Пољопривредне културе се наизменично сеју због тога што се тако чува земљиште, а не да би твом оку било пријатно док се возиш ка Падинској скели. За четири-пет година обнове урађено је много, а фирма постављена на ноге. И просечна плата је, колико знам, била близу 60 хиљада. Али код нас се успех политичких противника не трпи, па баш као што се не чисте сливници и не одржавају лифтови на Мосту на Ади, тако се упропасти и оно што је било добро у вези ПКБ-а.
Такође, подсећам да је одласком Ђиласа окончан и одличан пројекат Зелени прстен, којим је Београд значајно субвенционисао пољопривреднике из околних села, с намером да се храна за престоницу у највећој мери производи на територији града.
Ја сам један од ретких који на овим странама без зазора говори да је Ђилас био много бољи, а то не радим зато што га волим, или имам икакве везе са њим. Једноставно, понашао се као прави домаћин и то поштујем. У његових пет-шест година су урађени изузетни инфраструктурни подухвати: два нова моста, плус генерално обновљена Газела, неколико булевара и великих улица, обновљена градска железница, купљен велики број аутобуса, трамваја и тролејбуса за ГСБ, урађен део обилазнице, Интерцептор...
Једноставно, када је одлазио Београд је био лепши и сређенији него што га је затекао. Ако је то исто у поређењу са музичком фонтаном, гондолом, јелком, јарболом, шестомесечним празничним осветљењем и финансирањем приватног пројекта БНВ, онда ОК.