Stranica 1 od 1

Poslato: Čet Maj 17, 2012 2:12 am
od Vocar
Već neko vreme razmišljam o ideji kako bi se mogao unaprediti saobraćaj na uglu Ulice Marije Bursać i starog Auto-puta za ZG ( isključenje sa auto-puta BG-ZG za Zemun prema Domu Penzionera ).

Neka moja ideja je da se isključenje sa auto-puta pomeri malo ukoso i da se napravi kružni tok.

Drugi predlog jeste da se ispred KBC Bežanijska kosa na zelenom pojasu ka auto-putu napravi parking. Postojeći parking je premali, pogotovo ako se ima u vidu da je tamo napravljena i dnevna ambulanta.

Još jedna stvar, u Zmajevoj koloniji postoji dom za odrasla invalidna lica i veliki broj njih se kolicima kreću ka Interex-u i studenjaku. Od KBC do okretnice autobusa 77 ne postoji trotoar i oni se krajnje nebezbedno kreću kolovozom. Bankina pored puta sa desne strane je, malo je reći uništena usled mnogobrojnih parkiranja.

Pokušao sam da preko jednog drugara u opštini NBGD proguram tu ideju, ali koliko vidim vlast je našla da je korisnije da se tokom kampanje na okretnici 77 urade ekstra visoki ivičnjaci i sljuljaju desetine kubika betona u nazovi stajalište.

Šta mislite, da li bi se nešto moglo učiniti?

Poslato: Čet Maj 17, 2012 9:43 am
od direktor
Pa moglobi da se osmisli pa da se gura ali prvo malo vizuelizacije sa bing mapsa i slika sa lica mjesta nebi skodilo cisto radi lakseg zamisljanja o cemu se radi sta je ideja i cem se tezi. :kafa:

Poslato: Čet Maj 17, 2012 10:58 am
od Vocar
Vrlo rado, pokušaću da objasnim najbolje što mogu

Ovo je sadašnji izgled raskrsnice http://binged.it/Kgd9Li. Tu bi, po nekoj zamisli valjalo da bude kružni tok, s tim što se ovo isključenje/uključenje sa i na auto-put mora pomeriti malo ukoso. Naravno, mogao bi da dođe i semafor u tom slučaju, ali mislim da je veća propusna moć kružnog toka. Već neko vreme na ovom potezu se prave gužve i postalo je pravo usko grlo. Pogotovo od kad su napravljeni hipermarketi Rodić i Cort/DIS.

Ako se slika pomeri malo u desno, vidi se isključenje za Bežanijsku kosu, a tu bih recimo znakom zabranio skretanje levo iz pravca Studentskog grada.

Sledeće, na ovoj slici http://binged.it/Mn4mfa se vidi ulaz u KBC "Bežanijska kosa" i ono o čemu sam pričao. Usled nedovoljnog broja parking mesta, ljudi parkiraju na "zelenoj površini" duž puta. Ta zelena površina, nije ništa drugo nego jedna razrovana jaruga, pogotovo u vreme kišnih dana. Visinska razlika između nje i asfalta je, rekao bih na nekim mestima i do 20 cm. Predlog je da se na zelenom pojasu, kraj auto-puta izgradi parking. Mislim da za to ima sasvim dovoljno mesta.

Umesto sadašnje "zelene" površine, valjalo bi produžiti trotoar od KBC do iza okretnice ( pomeriti poslednju sliku malo levo ) i celom dužinom od Interex-a do Rodića ga osposobiti rampama za kretanje osoba sa invaliditetom.