Otvoreno o javnim prostorima u Kragujevcu

Diskusije o razvoju u regionu

Moderator: Igor

BadMan
Intermediate
Postovi: 444
Pridružio se: Sre Jun 16, 2010 9:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 119
Pohvalio: 35

Postod BadMan » Sre Sep 08, 2010 12:58 pm

Pozivamo Vas da nam se pridružite 10. septembra u Kragujevcu na događaju pod nazivom Livnica – Late Summer Fest, na kome će nastupiti bendovi Sevdah Baby, Zemlja Gruva, kao i DJ Flip & MKDSL. Radi se o open air događaju koji je organizovan u okviru kampanje „Otvoreno o javnim prostorima“ koju organizuju Građanske inicijative.

Događaj će se održati na prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu 10. septembra sa početkom u 21h, dok će prateća tribina biti održana na istom mestu od 19 do 20:30 časova.

Ideja Livnice je da se aktivira zapušteni javni prostor novim kulturnim sadržajem i time se daju smernice za ciljeve i namenu buduće revitalizacije tog kompleksa. Mladi Kragujevčani u toku letnjih meseci su ostavljeni bez ikakvih kulturnih sadržaja i nova ideja naišla bi na veliki odjek. Postoji i konkretan primer da mladi žele da aktiviraju pomenuti prostor, a to su samoinicijativno napravljene skejt rampe.

Ako bi se uspelo u ovoj nameri kvalitetan i osmišljen program uticao bi pozitivno na mlade ljude, uprošteno rečeno tih dana ne bi mogli da kažu onu staru frazu koja kruži našim gradom, a to je - nemamo gde da izadjemo. Aktivacija jedne atraktivne javne površine u svrhu promocije urbane kulture, a koristiće svima koji budu želeli da uzmu učešće u projektu, bilo kao autori, izvođači ili kao posetioci letnje scene.

Više informacija o samom događaju, kao i poziv, plakat i agendu tribine možete naći na: www.javniprostori.org

Slika

Povratak na “Regionalni razvoj”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gosta