Дошљак » Wed Sep 12, 2018 11:00 am napisao:Аутопут за КиМ треба урадити негде од Краљева (кад се уради Прељина-Појате) ка Косовској Митровици. Таман да се одвуче транзит из Албаније и Космета на аутопут А2 и заобиђе скроз и Београд и онај несрећни кружни пут који глуми обилазницу а и да се на А2 наведе већи саобраћај да буде исплатива његова експлоатација, коридор 10 већ има транзит из Бугарске, Македоније и Грчке. Тако би се и растеретио коридор 10. За Прокупље и Куршумлију треба урадити брзи пут због њих самих а не због Приштине.
Varijanta dva puta ka Kosovu i Albaniji je dobra. Trasa preko K. Mitrovice ide preko vrlo teškog terena, ali vodi saobraćaj dalje od preopterećenog A1 na poluprazni A2.
Nikako ne treba zanemarivati i vezu Albanija--Prokuplje-Niš-Turska kao alternativu veži preko Makedonije. Da ponovim ono što sam više puta napisao, tu je sasvim dovoljan širok moto put sa dve trake. Obilaznica oko Prokuplja i denivelisane raskrsnice do Niša (petlje "Prokuplje"). E sad,
da se ja pitam, ja bi odmah išao u eksproprijaciju za pun motoput, gradio i takve mostove.
BG Obilaznicu ne želim da komentarišem, dosta je što psujem sve vlasti od Tita do danas kad prođem tamo.
…
Via Mišelin kaže
Merdare-Autoput (prokupačka petlja) 78km od čega je nešto oko 5km motoput. Evo par slika tog motoputa sa Google Maps.
Mislim da bi svi bili potpuno zadovoljni da i ovako bude.
e80.png
e80-1.png
e80-2.png