Šta je novo?

Opste diskusija o projektima van Bg-a

Sviđa mi se zgrada jeste fina ali stepenište mi je nekako ,, tanko,, po meni leglo bi bolje ,,bucmastije,,
a zgrada je stvarno lepa :) :kk: :)
hajd probaj sa FŠ pa uporedimo koje stepenište bolje ,,leži,,
 
Sve kod zgrade mi je super,cudih se sto je tako cudan podrum,ali kada shvatih da je podzemni parking i to sve kosta 300 eura kvadrat odusevih se!!!To je ono sto se kaze svetsko a nase!!!

Bravo!
 
i ja sam se odusevio i zaleteo da stavim post, posle videh zgrada je uradjena u 2007-oj i dobila grand prix salona arhitekture.... ne znam zasto je postavljena sada na archdaily
 
Jel moze neko da okaci slike iz Jagodine. Kazu da se tamo gradi najvise posle BG, a niko na forumu nije nista kacio. Samo u jednoj ulici grade 20 stambenih zgrada, gledao sam na jagodinskoj televiziji, koja laze kao Milosevic i Mrkonjic u "obnovi zemlje", ali ipak se gradi...
 
Ова зграда је фантастична, прави пример модерног социјалног градитељства. Сигурно бих радије у њој живео него у "комерцијалним" зградама неокич архитектуре, тако омиљене у БГ.

Ово није ни могло да прође у БГ.
 
Зграда јесте лепа и функционална, са подземним паркинзима што је реткост да се код нас гради, али зато неке наше нарави никако да се промене. Слика говори све:
 
kad dobiju svoj sajt onda mogu da se zovu tako ili mozda ipak lakse indjibildovci :lol: u medjuvremenu nam trebaju beobuildovski spijuni.......
 
Не бих да будем скептик (жеља ми је да овако нешто постоји у Србији) али ми је невероватна цифра од 25.000 запослених. Имајући у виду да би велику већину требало да чине инжењери (скоро да се долази до цифре укупног броја дипломираних на ЕТФ у Београду до сада) не знам одакле би могли да дођу. Ако се са правом претпостави да ће бар пола да живи у Инђији са породицама долази се до цифре која надмашује број становнима у Инђији. Једноставно велики пројекти заслужују добру инфраструктуру.
Ја бих да напоменем један пројекат који ми из ове перспективе делује лакше остварив, и с обзиром на положај Инђије (близина два велика града) јако добра инвестиција.

[box]Аутлет центар у Инђији
У марту 2012. године очекује се отварање првог аутлет центра у Србији који се гради надомак Инђије. То ће омогућити српским породицама куповину робе на једном месту по далеко нижим ценама.

Први аутлет центар у Србији биће отворен у Инђији у марту 2012. године, а изградња тече по плану. У првој фази је предвиђен завршетак 15 хиљада квадрата за 70 продавница светских текстилних брендова. Цене ће у просеку бити ниже 55 одсто.
Центар граде домаћа грађевинска предузећа, а реализација пројекта ће омогућити запошљавање више од хиљаду људи.

На пола пута између Београда и Новог Сада, на самом уласку у Инђију ради се пуном паром. Аутлет центар обухвата 12 хектара, а прва фаза изградње кошта 25 милиона евра.

"Локација је идеална за овакву врсту пројекта зато што се на пола сата вожње налази круг купаца од 2,8 милиона и то је оно што нас уверава да је инвестиција на правом месту", рекао је генерални директор "Fashion Company" Драшко Бабић.

Две трећине локала унапред су издати. У овим продавницама ће се наћи роба из претходних сезона, слабије продавана роба, лагери матичних кућа и посебне колекције за аутлете. Цене ће бити ниже од 30 до 80 одсто.

"То ће бити крај свим монополима у домену трговине гардеробом и омогућиће да пре свега српске породице које имају релативно мала примања за малу количину новца купују доста квалитетну робу, што је тренд свуда у свету", изјавио је председник општине Инђија Горан Јешић.

Комплетна инвестиција вреди 40 милиона евра. Када све буде готово, Аутлет центар у Инђији имаће укупно 135 локала.[/box]

извор РТС
 
gledao sam skoro na skyscrappers neke fotke iz valjeva, sredjivanje ulica. stice se utisak da se mnogo lepo radi u valjevo. prefinjeno lepo i odmereno. naravno gore pomenuta zgrada je fantastican primer moderne socijalne arhitekture kod nas, plus sto je gradjena u manjem gradu...

dok pre neki dan sam pao sa stolice kad sam video sredjivanje caira u nisu... mislim da je vreme da se uvodi zatvor sa za zlocine nad modernom jugoslovenskom arhitkturom.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1342285&page=8
UZAS!!!!!VENCIJANERI!!!!ALCOBOND>>>
 
dusanjf":3r1043dm je napisao(la):
dok pre neki dan sam pao sa stolice kad sam video sredjivanje caira u nisu... mislim da je vreme da se uvodi zatvor sa za zlocine nad modernom jugoslovenskom arhitkturom.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1342285&page=8
UZAS!!!!!VENCIJANERI!!!!ALCOBOND>>>
Da, loše su uradili alubond jer su kasete prevelike.
Trebalo je da budu duplo manje, i neka druga boja a ne kao što sve arhitekte u Serbiji znaju samo za kombinaciju Silver/Dark Gray.
Mnogo lepše bi bilo da je alubond sa teksturom drveta u kombinaciji sa staklenom fasadom na mestu gde su stavili te nesrećne žaluzine...
 
ne znam da li si obratio paznju kako je izgledala hala pre pocetka renoviranja, sa onim betoniskim otvorima, avnagarda....jeste sve dotrajalo ali nije to neka kuca na periferiji pa radi sta oces...los mi parket, umesto da ga skidam i trosim kintu, nalepim preko laminat i cao...
najgore od svega sto obican svet od silne beda nema vise veze sta je lepo a sta ruzno...strasno...
 
Procitao sam kajron na televiziji KCN da je donet novi GUP za Nis. Novost je da zadrzavaju prugu u centru grada (videlio od Beograda), ali da planiraju metro!!
 
На Старој Планини је баш живо. :vops:

Radovi na izgradnji prve gondole u Srbiji na Staroj planini kao i na novom hotelu koji će biti otvoren do Nove godine teku po planu. Ljubitelji skijаških sportovа će u ovom centru, uz novu gondolu, prvu izgrađenu u Srbiji, i novu četvorosednu žičаru, nа rаspolаgаnju imati i 10 kilometara novih staza. Radove na novom hotelu kao i na proširenju skijališta obišli su državni sekretari u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković i Milan Đokić, šef poslaničke grupe Ujedinjenih regionа Srbije u Skupštini Srbije Mlađan Dinkić i generalni direktor JP “Skijališta Srbije” Nebojša Skorić. Skorić je tom prilikom rekao da će gondola biti veza novog hotela sa postojećim skijalištem na lokalitetu Konjarnik. “Gondola će moći da preveze 1100 skijaša na sat u 20 kabina, a pojedinačni kapacitet svake od kabina je 8 osoba. Ovo predstavlja inicijalni kapacitet gondole pošto postoji mogućnost proširenja kapaciteta na 2400 skijaša na sat koji bi se prevozili u 40 kabina. Četvorosed koji se takođe gradi na Staroj planini moći će da primi 2400 skijaša na sat. Ove dve nove instalacije biće praćene sa 10 km novih staza što, sa postojećih gotovo 3 km čini ukupnu dužinu staza od oko 13 km.“

Govoreći o razvoju turizma na Staroj planini, šef poslаničke grupe URS Mlađan Dinkić je izjavio da Stаrа plаninа postаje veliki turistički centаr jugoistočne Srbije, kаo što je Zlаtibor zа zаpаdnu Srbiju, Kopаonik zа centrаlnu Srbiju i Pаlić zа Vojvodinu. Dinkić je rekаo dа će izgrаdnjom centrа nа dobitku biti ne sаmo gosti koji će moći dа uživаju u prirodi, već i lokаlno stаnovništvo koje će imаti gde dа plаsirа svoje poljoprivredne proizvode.

IMG_0484.JPG


gondola-na-staroj-planini7.jpg


gondola-na-staroj-planini8.jpg


gondola-na-staroj-planini9.jpg


gondola-na-staroj-planini11.jpg


Одувек сам се питао кад ће код нас неко да се сети да постави оне фенси гондоле које гледамо по Алпима и ево их :)

gondola-na-staroj-planini1.jpg


gondola-na-staroj-planini3.jpg


Лого скијалишта Србије је стварно добар.
 
Bio je i projekat Gondola u Beogradu koje bi spajale Banovo Brdo i Novi Beograd preko Ade ali sad ste dobili most ...
 
Aranđelovac -- Kada nekadašnji simbol Aranđelovca, hotel "Staro zdanje“ konačno bude obnovljen, obećavaju investitori, grad pod Bukuljom biće drugi Monte Karlo.

170140214553502f00542f5450186787_640x473.jpg


(Foto: B92/Jelena Petrović)

Obnova ovog spomenika kulture, izgradnja novog hotela na mestu zapuštenog otvorenog bazena, i rekonstrukcija čitavog kompleksa sa hotelom "Šumadija“, naslikaće sasvim drugačiji izgled grada. Čuveni primerak arhitekture romantizma i slika sa gotovo svih razglednica grada u Šumadiji zasada predstavlja ruglo Aranđelovca.

Zdanje koje je Miloš Obrenović počeo da gradi 1859, danas, vek i po kasnije, u potpunom je raspadu. Već na prvi pogled "starac“ od 9.000 kvadrata, kojim se grad ponosio, izaziva tugu. Na mestu letnje bašte u centru parka, sada su razrovana terasa, otpala fasada, porušeni krovovi. U štokovima prozora "stanuju“ mrtve ptice. Pravi užas nastupa tek kada se otvore vrata. Hol na samom ulazu u hotel sa nabacanim dušecima, posteljinama i nameštajem liči na deponiju. Mračne hotelske sobe, kupatila, kuhinja, sale sa otpalim plafonima, počupanim instalacijama, smećem i šutom na svakom centimetru... Od 1906. godine, "Staro zdanje“ je bilo hotel, do 2006. kada je zatvoreno za goste..

Smešten u samom centru parka Bukovičke banje, nekada je spadao među najlepše u Evropi, a poslednjih godina "Staro zdanje“ umiralo je naočigled i na sramotu i države i Aranđelovca.

Hotel je privatizovan pre dve godine. Za oko 800.000 evra, vlasnik "Šumadije“, "Starog zdanja“ i restorana "Arkade“, postala je firma "Amasis“, čiji je pravni naslednik privredno društvo "Staro zdanje d.o.o“. Radovi još nisu zapečeli, zbog komplikacija sa dobijanjem dozvole. Ipak, odlukom Vlade Srbije, od pre nekoliko dana, problemi će biti prevaziđeni, a očekuje se da će neimari do kraja godine konačno zasukati rukave.

Zdanje koje je Miloš Obrenović počeo da gradi 1859, danas, vek i po kasnije, u potpunom je raspadu. Već na prvi pogled "starac“ od 9.000 kvadrata, kojim se grad ponosio, izaziva tugu. Na mestu letnje bašte u centru parka, sada su razrovana terasa, otpala fasada, porušeni krovovi. U štokovima prozora "stanuju“ mrtve ptice. Pravi užas nastupa tek kada se otvore vrata. Hol na samom ulazu u hotel sa nabacanim dušecima, posteljinama i nameštajem liči na deponiju. Mračne hotelske sobe, kupatila, kuhinja, sale sa otpalim plafonima, počupanim instalacijama, smećem i šutom na svakom centimetru... Od 1906. godine, "Staro zdanje“ je bilo hotel, do 2006. kada je zatvoreno za goste..

"Od tada je ova kulturna i istorijska znamenitost propadala", kaže Dragan Todorović, direktor "Starog zdanja d.o.o“. - Fasada u ruševnom stanju, prozori, vrata, instalacije i oprema uništeni su i u više navrata poharani. Vandali su odneli sve što im je palo pod ruku. Pokušali su iz znamenite Kneževe sale da iščupaju i pet velikih kristalnih lustera. Od kradljivaca je spasen vredan klavir i dat je na korišćenje Muzičkoj školi "Petar Ilić“ u Aranđelovcu.

Od kada je zdanje privatizovano, a vlasnik postao Miroljub Aleksić, koji je kupio i obnovio sada elitni hotel "Izvor“, rekonstrukcija nikako nije mogla da počne. Prema rečima predsednika opštine Aranđelovac, Bojana Radovića, problem je pre svega bio u statusu parka kao prirodnog dobra, što je sprečavalo bilo kakvu gradnju u njemu.

"Park je vlasništvo republike, a kao spomenik prirode i kao kulturno-istorijska celina pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Problem je napravila uredba iz 2011, po kojoj je Vlada proglasila park za spomenik prirode i time zabranila bilo kakvu gradnju u njemu. Bez saglasnosti investitor nije mogao da realizuje svoje planove", kaže Radović.

Posle sastanka u Vladi dogovoreno je da se oko 2,5 hektara parka koji obuhvata predmet budućih radova preimenuje i izuzme iz oblasti prirodnog dobra.

"Prenamena zemljišta je neophodna da bi se dobile dozvole za gradnju. Grad će imati velike koristi od ove investicije i jedva čekamo da projekat zaživi. Strateški planovi grada su između ostalog i razvoj turizma", objašnjava Radović.

Staro zdanje će zadržati arhitektonske osobine kao spomenik kulture, ali će, kada renoviranje bude završeno, biti luksuzni hotel sa pet zvezdica. Prema planu investitora, kompleks će biti povezan toplim vezama podzmenim i nadzemnim tunelima. Tople veze ići će do hotela "Izvor“, gde će gostima "Šumadije“, "Starog zdanja“ i novog hotela biti dostupni spa i velnes centar "Izvora“.

Izvor: www.b92.net
 
Kakva su ovo budzenja prizemlja u toku zelenila i drvoreda bez arhitekture bez ...
 
Vrh