Šta je novo?

Vojvodina - gradovi, razvoj i izgradnja

alo rendrea hale u Indjiji. Mislim da po prvi put vidimo i enterijer:

sportska%20hala%2040-v.jpg

sportska%20hala%2013-v.jpg


Izvor: http://www.sportindjija.com/code/navigate.php?Id=4&idvest=344
 
Odlicna je. Gde je onaj Barberi investitor? :D
 
Ono sto je meni najbolje kod ove hale jeste dokaz da se i u tzv. manjim mestima, na manjim projektima, ne mora biti operisan od dizajna.

Hala u Indjiji je dobra i moderna, ali ne verujem da ce u njoj biti organizovana neka veca takmicenja (evropska i svetska prvenstva u najjacim sportovima, prvenstveno zbog malog kapaciteta 2.500). No, ipak, uprkos tome, taj grad je resio da sebi napravi nesto lepo - i to je potez za najvece postovanje.
 
Homer Jay":1fkeytsc je napisao(la):
Hala u Indjiji je dobra i moderna, ali ne verujem da ce u njoj biti organizovana neka veca takmicenja (evropska i svetska prvenstva u najjacim sportovima, prvenstveno zbog malog kapaciteta 2.500). No, ipak, uprkos tome, taj grad je resio da sebi napravi nesto lepo - i to je potez za najvece postovanje..
A зашто се не би одржавала у њој европска и светска првенства. Нормално не може се очекивати да Инђија буде домаћин нпр. европског првенства у кошарци али није невероватно да се ту одржавају такмичења по групама или да се врше тренинзи.
Када се правила Арена мени је изгледала као мегаломански пројекат јер ми се тада чинило да неће бити спортских догађаја за које ће бити потребан капацитет 20.000 места. Међутим сада ми Арена делује као пун погодак јер је баш обогатила културни живот у Београду (да не кажем у региону). Не треба заборавити да је Инђија на пола пута између Бг и Нс тако да није искључено да ће за неке мање догађаје бити коришђена јер ће цена изнајмљивања бити нижа од истог таквог објекта у Бг или Нс а поред Инђијаца и становника околних села и Београђани и Новосађани су потенцијални гости било каквог догађаја у овој хали. Ја мислим да ова хала има светлу будућност

:kk:
 
Ne bih ja imao nista protiv, hala zaista izgleda predobro. Ali mislim da sam procitao da je pravilnik EHF-a (rukometne federacije) sa takmicenje po grupama da kapacitet bude minmum 5.000. Za kosarku je slicno za evropska prvenstva, a za svetska su pravila jos stroza (valjda 10.0000 minimalan kapacitet).

Verovatno bi mogla da ugosti neka takmicenja u manjim sportovima, juniorskim prvenstvima, ili takmicenjima za dame.

Ipak, nije samo i do hale. Tu idu i neke pratece stvari koje treba ispuniti. Indjija doduse ima super geografski polozaj jer je blizu (dva) autoputa i aerodroma, jedino joj fali kvalitetan ugostiteljski objekat visoke kategorije.

Ali upravo mene zato sve ovo najvise i raduje - jer su izduvali za Univerzijadu i republika ih je ostavila na cedilu, a (za razliku od Panceva npr) nisu odustali od hale. I pri tom, hala nije obicna kuca sa terenom u njoj (Smederevo), niti upgrade sportskog balona (Gornji Milanovac). I ne moraju da je izgrade zbog necega i nekoga (evropsko ili neko drugo prvenstvo) vec zbog sebe :)
 
Da li neko zna gde mogu da se pronađu detalji o projektu obilaznice oko Vršca?
 
Nisam znao gde drugo ovo da stavim:
U toku je nastavak radova na zaobilaznici oko Bavaništa
http://www.kovinekspres.rs/?p=24883
U pitanju je put Pančevo - Kovin koji dalje ide ka Smederevu itd.
Ova obilaznica se već decenijama pominje, i pred izbore su konačno to malo ubrzali. Mada pre poleća ništa konkretno neće biti urađeno...
 
Završetak sportske hale u Inđiji do jeseni 2014. - Obezbeđeno 200 miliona dinara za prvu fazu radova
Četvrtak, 06. 02. 2014.|11:40 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... azu-radova

sport070211.jpg


Sportska hala u Inđiji čija je izgradnja počela pre nekoliko godine za potrebe Univerzijade, trebalo bi da do jeseni primi prve posetioce, pišu "Sremske novine".

Iako su radovi nekoliko puta prekinuti i nastavljeni, nakon poslednjeg tendera, uskoro će se znati ko će dobiti posao završetka prve faze. Za taj deo posla, iz Fonda za kapitalna ulaganja obezbeđeno je 200 miliona dinara.

- Tender smo raspisali krajem prošle godine, nakon što su nam odobrena sredstva za završetak prve faze, koja je prekinuta nakon raskida ugovora sa prethodnim izvođačem. U toku je analiza ponuda - kaže Milivoje Simić, zamenik direktora Direkcije za izgradnju opštine Inđija.

On dodaje da bi prva faza trebalo da bude okončana u naredna 3-4 meseca, nakon čega bi krenula druga - ugradnja elektro i mašinskih instalacija.

- Važno je da ćemo, ukoliko finansiranje bude išlo predviđenom dinamikom, imati završen objekat do jeseni - kaže Simić za "Sremske novine".
 
Pri kraju renoviranje hotela "Termal" u Vrdniku - Završetak unutrašnjeg bazena do aprila
Petak, 07. 02. 2014.|15:56 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -do-aprila

banjavrdniktermal070214.jpg


Nakon kompletnog renoviranja hidro-bloka u Specijalnoj bolnici "Termal" u Vrdniku, privodi se kraju i kompletno renoviranje unutrašnjih bazena sa pripadajućim sadržajima, objavljeno je na sajtu opštine Irig.

Ukupan iznos investicije je 73 miliona dinara, a novac je obezbedila Vlada Vojvodine. Vrednost građevinskih i zanatskih radova iznosi 36 miliona dinara, dok će najsavremeniji sistem za filtraciju vode koštati 37 miliona, dodaje se na opštinskom sajtu.

Renovirani hidro-blok (foto: termal-vrdnik.com)
banjatermalvrdnik1070214.jpg


Vrdnički bazen je inače najveći zatvoreni bazen sa termalnom vodom u Srbiji. Završetak radova je planiran za sredinu aprila, a turistička ponuda "Termala", Vrdnika, i cele opštine Irig, biće podignuta na još viši nivo.

U poslednjih nekoliko godina, u Specijalnoj bolnici "Termal" su renovirani ulazni deo hotela, recepcija, TV sala, velika i mala restoran sala, sadržaji oko spoljašnjih bazena, zdravstveni hidro-blok. Osim završnih radova na obnovi unutrašnjih bazena, u toku su radovi i na delu smeštajnih kapaciteta, odnosno sobama i apartmanima, dodaje se na sajtu opštine.
 
Predstavljena "Studija razmeštaja radnih zona na teritoriji AP Vojvodine"
Subota, 15. 03. 2014.|07:49 | Izvor: eKapija

U Vladi Vojvodine u petak (14. mart 2014. godine) predstavljena je "Studija razmeštaja radnih zona na teritoriji AP Vojvodine", čiji je nosilac Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -Vojvodine (ceo tekst)
 
Japan zainteresovan za ulaganje u Vojvodinu
Utorak, 22. 04. 2014.|18:32 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -Vojvodinu

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki potvrdili su spremnost za dalji razvoj tradicionalno prijateljskih odnosa i unapređenje privredne saradnje. Tokom razgovora, u okviru prve zvanične posete novoimenovanog ambasadora Japana pokrajini Vojvodini u utorak (22. aprila 2014. godine), istaknuto je da su japanske kompanije zainteresovane za ulaganje u Vojvodinu, pre svega u oblast agroindustrije, budući da je Vojvodina razvijeno poljoprivredno područje. Mogućnost saradnje postoji i u energetskom sektoru, automobilskoj, hemijskoj i farmaceutskoj industriji, prenosi zvanični sajt Vlade Vojvodine.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, kazao je da je pokrajina Vojvodina atraktivno područje za strane investitore zbog infrastrukturno dobro opremljenih zona, ali i zbog podsticaja koje pokrajinska administracija daje investitorima. Vojvođanski premijer je izrazio nadu da će pored fabrike cigareta "Japan Tobacco International", koja uspešno posluje u Senti, i drugi investitori iz Japana prepoznati Vojvodinu kao stabilno i poželjno područje za ulaganje.

Ambasador Japana Masafumi Kuroki naglasio je da je dosadašnja saradnja Japana sa Srbijom i Vojvodinom bila dobra, ali da postoji značajan prostor za jačanje partnerstva u oblasti privrede i privlačenje japanskih investitora. Saradnja je moguća i u oblasti obrazovanja i kulture, kazao je ambasador Kuroki, pohvalivši pokrajinu Vojvodinu za dosadašnje zalaganje na promociji japanske kulture.
 
Rekonstrukcija zatvorenog bazena Hotel Termal Vrdnik
fotografija1822.jpg

slikano 28.4 oko 21h,radilo se noću da bi sve bilo spremno za otvaranje
fotografija1815.jpg

fotografija1817.jpg

fotografija1819.jpg

zaršni poslovi pred otvaranje 30.4.
fotografija1831.jpg

novinari
fotografija1846.jpg

slikano pred otvaranje
fotografija1833.jpg

fotografija1834.jpg

fotografija1836.jpg

fotografija1837.jpg
 
Jos jedna prica iz Vrdnika

Počela izgradnja etno naselja “Vrdnička kula”
Kod Iriga niču bungalovi, restoran, ergela i golf tereni
http://www.turistickisvet-hotnews.com/v ... #more-2317

Prateći svetske trendove razvoja turizma i sve veće interesovanje gostiju za odmor u prirodi, hotel “Premier Aqua” u Banji Vrdnik kod Iriga, odlučio se da proširi svoju ponudu. U okviru hotelskog kompleksa biće izgrađeno etno naselje “Vrdnička kula”, koje će se prostirati na oko 3 hektara.
Izgradnja je počela pre tri nedelje, a kako “eKapija” saznaje u hotelu “Premier Aqua”, kompleks će sadržati restoran nacionalne kuhinje, bungalove za prenoćište, ergelu i mini golf teren.

etnonaseljevrdnickakula2.jpg

Etno selo podno Vrdničke kule će sa hotelom biti povezano “stazom zdravlja” od oko 2 kilometra. Kako kažu naši sagovornici, gosti će ovuda moći da šetaju ili da iznajme bicikl u hotelu “Premier Aqua”, pa da “stazom zdravlja” dođu do etno naselja.

Prva faza, koja se sada realizuje, obuhvata izgradnju restorana i desetak bungalova, koji bi trebalo da budu završeni sredinom leta. Bungalovi će biti različitih veličina – od dvokrevetnih, pa da onih za smeštaj cele porodice. Biće građeni u etno stilu, od drveta i drugih prirodnih materijala. Kasnije, u nekim narednim fazama, u planu je još nekoliko ovakvih objekata.

Restoran će imati oko 800 kvadrata i on će biti centralni objekat u naselju.

U hotelu “Premier Aqua” kazali su nam i da je pri kraju izgradnja sportskih terena, što je još jedan od njihovih projekata za poboljšanje ponude. Naime, završena su dva teniska terena na otvorenom, igralište za odbojku na otvorenom i “Sport kafe”, koji je sastavni deo sportskog kompleksa. Fitnes centar (teretana), teren za skvoš i teniski teren u zatvorenom prostoru, u završnoj su fazi izgradnje, dodaju naši sagovornici. Sportski kompleks nalazi se na oko 100 metara od samog hotela.
etnonaseljevrdnickakula3.jpg
 
Da izvinete meni ovo ič ne liči na vojvođansku etno kuću..... Više liči na Zlatibor....
 
А ово сам ја усликао. Дивчибаре. Свакако ми није за Војводину што кажеш!



Да је среће да 200 000 туриста наших не отпутује преко једне године. На пример толико их оде у Турску. Сваки да потроши нека је и 500 евра код куће и добићемо домаћи туризам, развој. Да обиђу мало и своје бање, знаменитости, језера, градове...
Тако економски можемо помоћи сами себи.
ИЂачке екскурзије преко бих укинуо декретом, сем ако тематски нису у склопу образовања. Да се опијају могу и овде
 
Ni mene ti ič ne podseća na Vojvodinu. Ne znam šta je tu etno?
Kaže mi prijatelj iz Vrdnika da se pravi od kamena da bi ličilo na Vrdničku kulu ispod koje se gradi. Onda ne bi trebalo da se zove etno jer to nije. Zna se kakve su kuće etno za Vrdnik i Srem a ne ovo.
 
Војводина тражи 4,4 милијарде од републике
НОВИ САД -

Покрајинска влада одлучила је на данашњој седници да Влади Србије и Министарству финансија упути Захтев за одобравање 4,4 милијарде динара на име трансфера Аутономној покрајини Војводини за извршавање обавеза. ...

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/vojvo ... 32575.html
 
Vrh