Šta je novo?

Pančevo

Steta sto zgrada pivare popada mogla bi se preurediti u stanove lokale bilo sta cije je vlasnistvo :(
 
Мислим да у делу пиваре постоје неки станови. Иначе, већи део дворишта заузимала је нека приватна фирма која се бавила столаријом, ту им је било и стовариште, мислим да је и сада. У подруму (с друге стране, не ове руиниране, комплекс је стварно велики) је 90-тих била дискотека Дајмонд, а касније изложбени простор поменуте фирме. Ту је такође и неки кафић, дечја играоница, шта ли.

Пре неких 15-20 година сам се завлачио са другарима по згради и то у делу који се види на сликама. И тада је била у очајном стању, све се распадало. Пре пар година је изгорела, па сада не бих смео да поновим ту авантуру.

Не знам у чијем је власништву, с обзиром на поменуте ентитете који су постојали или још постоје унутра, а који некоме плаћају простор, власник вероватно постоји, можда је то град?
 
5 Novembra se otvara prvi skejt park u Pancevu.
Inace Pancevo predjnaci po broju skejtera/ 750 milim da ih ima.

Ova treca faza retail parka kasnij izgleda s aotvaranjem, jer je trebala u Oktobru da se otvori.
Sobzirom da nema nista na vestima, verovatno sredinom Novembra ce biti otvaranje trece faze.

375437_287982787898633_100000607414769_1006433_473276836_n.jpg


"Uradi sam" u retail "Aviva parku" u Pančevu

retail_park_pancevo.jpg


Svoj dolazak u "Aviva park" u Pančevu najavljuje i srpsko-belgijska kompanija Uradi sam, gde je, u okviru treće faze izgradnje ovog retail centra, zakupila 1800 m2 prostora za novi prodajni objekat u našoj zemlji.

Kako su saopštili iz kompanije Danos, zastupnika Aviva grupe, pregovori sa Uradi sam su u toku i kada je u pitanju četvrta faza izgradnje "Aviva parka".

30. maja, kada je otvaranje druge faze retail "Aviva parka", kupcima će, između ostalih, biti ponuđeni i sledeći brendovi: JYSK, Deichmann, Peacocks, Delfi, Takko i drugi. Završetak treće faze najavljen je za oktobar tekuće godine.

Investitor ovog ekskluzivnog trgovinskog centra je izraelska kompanija "Aviv Arlon Group", koja vrhunske objekte ovog tipa gradi širom Izraela, Evrope i SAD, a pančevački "Aviva park" je jedan od projekata koje "Aviv Arlon" grupacija realizuje u našoj zemlji.

http://www.retailserbia.com/2011052...adi-samq-u-retail-qaviva-parkuq-u-panevu.html
 
Da li će u narednih 300 godina biti potpuno rekonstruisan putni pravac Pančevo - Stari Tamiš - Dolovo - Mramorak???
Put je u toliko groznom i katastrofalnom stanju, da je pravo čudo da nije do sada nastao genocid nad vozačima :notok: :shok:
 
O da. Ja se već godinama pitam šta je tu problem. Neka je politička igra očigledno, pošto nema logičnog objašnjenja.
Što je najgore, postle Starog Tamiša i nije tako loš put (mada je i on zreo za novi sloj) ali onaj deo od Nadela do Starog Tamiša je za zatvor nekog od nadležnih!
 
mekbejn":1t5z6lwg je napisao(la):
O da. Ja se već godinama pitam šta je tu problem. Neka je politička igra očigledno, pošto nema logičnog objašnjenja.
Što je najgore, postle Starog Tamiša i nije tako loš put (mada je i on zreo za novi sloj) ali onaj deo od Nadela do Starog Tamiša je za zatvor nekog od nadležnih!
Kompletan put je očajno loš, čak i taj mali deo posle Starog Tamiša do skretanja za novu deponiju.
Jer taj mali deo su nešto radili, ali su napravili usko da je mimoilaženje opasno "na žilet" a i tu ima novih rupa.
Čak i oni delovi koji ti se čine da su "dobri" svakodnevno dobijaju neke nove rupe.
Ne znam kako da se nešto pokrene da bi se taj kompletni putni pravac rekonstruisao.
Jer na svim drugim putnim pravcima po južnom Banatu su putevi u sasvim korektnom stanju.
Takođe bi ona opasna raskrsnica na Nadelu trebalo da se pretvori u kružni tok...
 
Viđo li poslovno-sportski objekat koji se gradi na keju između Vagona i Starog Tamiša...rok je Nov2013 :cool: Nisam stigao da slikam, ali za sada je temelj iskopan...ako ne i završena betonska ploča IR su Holcem i AMC Zvezda :/ :D
 
Djmla":38kvr84x je napisao(la):
Viđo li poslovno-sportski objekat koji se gradi na keju između Vagona i Starog Tamiša...rok je Nov2013 :cool: Nisam stigao da slikam, ali za sada je temelj iskopan...ako ne i završena betonska ploča IR su Holcem i AMC Zvezda :/ :D
Ja nisam obratio pažnju da su nešto počeli da rade?
Ali ako su nešto počeli, onda je dobro... Jer na keju nije ništa rađeno decenijama unazad, a šteta je da se to sve lepo ne sredi.
 
NI ja isto, mada pravo da vam kazem, nisam bio do keja vise od 3 meseca. :shok: Znam sram da me bude.

Inace III faza avivi parka je otvorena 7 Novembra kad i skejt park.
 
BOKI SMOKI":2v7p7c83 je napisao(la):
Inace III faza avivi parka je otvorena 7 Novembra kad i skejt park.
Videh jutros kada sam prolazio pored AVIV-a da su dopremili noseće stubove i grede za montažu
 
Pozdrav svima.Izvinjavam se sto sam dosta zapostavio BB.Kao i 3d Pancevo.Imam puno obaveza.

U Aprilu ce se otvoriti 4 faza aviv parka.A sto se tice tog kompleksa na keju, stubovi su nikli, ima i render.To cu uslikati, ovih dana.
 
Da li neko moze da mi da neke informacije o drumskom mostu preko tamisa.
Ko ga je gradio i kada?
unapred hvala!
 
paja88":1vp5ybpo je napisao(la):
Da li neko moze da mi da neke informacije o drumskom mostu preko tamisa.
Ko ga je gradio i kada?
unapred hvala!
Ne znam ko je gradio i kada, ali vreme mu je za sveobuhvatnu detaljnu rekonstrukciju :)
 
Jednostavna Google pretraga pokazuje da je drumski most završen 1936. godine, i da od tada više nije bilo potrebe koristiti skelu za prelazak Tamiša, kao što je to bila praksa do tada.
 
Prvi rođendan AVIV-a

PANČEVO, 5. maj 2012. (TV Pančevo) – AVIV park u Pančevu večeras je proslavio prvi rođendan. Otvoren je novi deo sa brojnim lokalima, a na prvu godišnjicu uspešnog rada uručena je donacija Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ za opremanje stanova. ShareThis

Na prvu godišnjicu Ritejl parka AVIV u Pančevu otvoren je novi deo sa 18 lokala. AVIV park se sada prostire na 20.000 kvadratnih metara koji nude brojne sadržaje, ali i zaposlenja za Pančevce.

- Ugovorom smo obavezali zakupce da zapošljavaju ljude iz Pančeva. Našoj kompaniji je impreativ da zapošljava lokalno stanovništvo i da na taj način postanemo deo zajednice rekao je Iftah Aloni, suvlasnik Kompanije AVIV Arlon.

Aviv park sada ima oko 40 lokala u kojima se mogu naći neki od vodećih svetskih i domaćih robnih brendova kaže Danka Gladović, direktorka marketinga kompanije AVIV.

- Pančevo je dobilo mnogo. Doveli smo 18 novih brendova, među kojima su i neke od najpoznatijih međunarodnih modnih brendova i nekih domaćih koji su ovde našli svoje mesto. Samim tim, veliki broj ljudi, par stotina je zaposleno već u ovoj fazi. Smatramo da Pančevo ipak ima višestruku korist od ovog novog dela AVIV parka ocenjuje Danka Gladović, direktorka marketinga kompanije.

Povodom godinu dana uspešnog rada, predstavnici kompanije AVIV Arlon uručili su donaciju štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja Spomenak.

- Pošto slavimo i prvi rođendan AVIV parka, odlučili smo da kao i prošle godine uručimo finansijsku donaciju. Ovoga puta to je za Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ za nabavku nameštaja za stanove koji se grade za punoletne štićenike. Zadovoljstvo mi je što smo u mogućnosti da pomognemo onima kojima je ta pomoć u ovom trenutku najpotrebnija dodaje Gladović.

http://www.youtube.com/watch?v=4TL4m9HE0sg&feature=player_embedded
 
Bio sam u subotu u Avivu. Bila je takva gužva da je ceo kvar bio bukvalno saobraćajno paralisan zbog ulazaka na parking i izlazaka sa istog.
Pored puta stoji pandurski auto a majstori unutra kuliraju ...
Uglavnom, dobra stvar za Pančevo, a posebno mi sve sviđa što je sve na otvorenom (mada zimi i nije tako dobro :)) jer kad uđem u bilo koji tržni centar meni se odmah prispava od nedostatka vazduha.
 
BOKI SMOKI
Jutros na TVu bio je vrlo lep prilog o lepom uređenju Pančevačkih parkova
a naš Boki ni jednom sličicom da nam se pohvali . . .
 
Izgradnja hotela za biznismene

Izraelska kompanija najavila i veći broj lokala za pančevačke trgovce

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlov razgovarao je u ponedeljak, 23. jula, s predstavnicima „Aviv Arlon grupe” – Nirom Saarom, direktorom te kompanije za Srbiju, i Dankom Gladović, direktorkom marketinga ove izraelske grupacije. Bilo je reči o novim investicijama u dalji razvoj pančevačkog „Aviv parka”, koji obuhvata izgradnju više lokala i hotela namenjenog poslovnim ljudima.

Nir Saar je najavio da će u septembru početi šesta faza izgradnje „Aviv parka”, koja podrazumeva još 4.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

On je napomenuo kako je ovog puta koncepcija izmenjena, pa će ta površina biti izdeljena na lokale veličine od 40 do 200 kvadrata, koji će biti namenjeni lokalnim trgovcima, a ne velikim svetskim trgovinskim lancima kao što je bilo do sada. Taj objekat treba da bude gotov do maja naredne godine.

Saar je istakao kako je ideja o izgradnji hotela u početnoj fazi realizacije, zbog čega nije u mogućnosti da iznese detalje. On je rekao da su u toku pregovori s nekim od velikih svetskih hotelijerskih kompanija, a nakon toga će biti jasni detalji u vezi s tim projektom.

– Prema našim istraživanjima, Pančevu je neophodan jedan manji hotel za poslovne ljude pošto ovde postoji industrija koja sarađuje i sa stranim firmama. Taj objekat bi mogao da služi i u turističke svrhe i smatramo da bi mogao da se nalazi u sklopu „Aviv parka” jer bi imao dobro okruženje zbog blizine Barutane, Narodne bašte i regionalnog puta Beograd–Vršac – najvio je direktor „Aviv Arlon grupe” za Srbiju.

On je izneo zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem „Aviv parka”, u kome je posao našlo između 400 i 500 Pančevaca.

Istakao je da su ti rezultati ostvareni uz dobru saradnju s lokalnom samoupravom i svim institucijama u gradu i ocenio kako je Pančevo na dobrom putu da se razvije u centar čitavog ovog regiona.

Saša Pavlov je istakao činjenicu da je „Aviv Arlon grupa” najveći investitor u našem gradu, koji je na Tesli stvorio prijatno mesto za šoping i provod. On je pozdravio ideju o priširenju „Aviv parka” i izgradnji hotela, gde će građani moći da se zaposle.

– Što se Grada tiče, obećavam da ćemo premostiti sve administrativne barijere koje su možda ranije postojale i nastojati da, u skladu sa zakonom i mogućnostima, što brže izađemo u susret svojim partnerima – rekao je Pavlov.

Pored zamenika gradonačelnika, razgovorima su prisustvovali i Predrag Živković, predsednik Skupštine Pančeva, Milan Stanojković, član Gradskog veća zadužen za privredu, privatno preduzetništvo i investicije, i Zorana Vladu, direktorka Turističke organizacije Pančeva.

Gradonačelnik dr Svetozar Gavrilović pojavio se samo nakratko da pozdravi goste i odmah potom je napustio skup.
 
SPORTSKO POSLOVNI CENTAR


Sporsko poslovni prostor trazi se investitor za hotel, trzne centre, ili prodaju.
Povrsina 1,6 hektara
Projekti urađeni sto se vidi i na slikama.

watermark.php


watermark.php


watermark.php


watermark.php


watermark.php


Ovo se uveliko gradi

watermark.php


watermark.php


watermark.php


Inace peta faza Aviv parka je presla pola puta. Stavljaju vec fasadu na nekim delovima dok na drugim beto jos nisu izlili. Sutra cu se potruditi da slikam sve to.
 
Sportski centar mi je užasno ružan za to mesto. Da je isti takav negde na strelištu bilo bi mi ok.
Šta je ovo što se već gradi?
 
mekbejn":1v8nly0n je napisao(la):
Sportski centar mi je užasno ružan za to mesto. Da je isti takav negde na strelištu bilo bi mi ok.
Šta je ovo što se već gradi?


Visestruka mu je namena. Ja id*** nisam slikao tablu. Sportsko ugostiteljski, ili cak mozda i poslovni, nemam pojma.

IMG_0044.jpg


IMG_0041.jpg


IMG_0040.jpg


IMG_0039.jpg


IMG_0038.jpg


Evo dela prosirene Narodne baste i 5 faza Aviv parka

IMG_0037.jpg


IMG_0036.jpg


A ovo preorano na desnoj strani je mesto za hotel.Zanimljivo je da je Aviv park prvobitno imao 6 faza, ukljucujuci i ovo mesto, a sada 5 + ovaj hotel koji nema veze sa Avivom.

IMG_0035.jpg
 
Vrh