Šta je novo?

Južni bulevar - rekonstrukcija i proširenje

U pitanju je plava verzija.Evo slike u pdf-u
http://gisapl.beoland.com/direkcijaSpoljni/print?idBroj=110&filename=Regulaciono_nivelacioni.pdf


A i teksta plana

http://gisapl.beoland.com/direkcijaSpoljni/print?idBroj=110&filename=Tekst.pdf

Na osnovu 93 godine kada je doneta neka odluka trebaju da od Autokomande do Dimitrija Tucovica naprave taj prsten preko gospodara Vucica i Cingrijine sa 2+2 trakama.

Ostaje jos samo da pocnu da rade i naprave plan prosirenja Cingrijine od Gradske Bolnice i proboja do MIlana rakica,svi ostlai planovi su zakljucno sa ovim sada zavrseni.
 
Hvala puno na odgovoru. Sledeći put ću dati samo plus da ne odgovaram sa "thanks" bezveze ali imam još jedno pitanje. Zbog čega "plava" varijanta umesto "žute"?
 
Nema na cemu.

Evo GUPa 2021 za saobracaj gde je jasno ucrtana plava varijanta.

http://beoland.com/zemljiste/karte/IZMENE/izmene_saobracaj.jpg

Poenta je koliko razumem da se napravi cvor na cvetkovoj pijaci,tamo je planiran kruzni tok kada se bude sirio bulevar odatle do ustanicke.Novom ulicom se dobija i spoj Milana Rakica i Mirijeva sa ovom ulicom,a takodje i izmestanje okretnice trolejbusa zvezdara do Milana Rakica i produzenje linija gradskog prevoza.

Mozda je ta varijanta i ranije bila u opticaju ali milana rakica nema odakle da se siri od visine Cvetkove pijace i ove novoplanirane ulice pa je tako iskombinovano.

Ne zaboravimo da i kamioni idu sada Batutovom pa je plan da ne idu uopste Bulevarom,a to je reseno tako da idu novom ulicom preko kruznog toka i dalje za gospodara vucica pa dalje za vojislava ilica i autoput.

Ova plava saobracajanica se pravi kao unutrasnji distributni prsten(ne nije Unutrasnji Magistralni Prsten) i planirana je da zajedno sa tim UMP-om razveze saobracajni cvor koji je u ovom delu grada i rastereti Bulevar Revolucije.

A zamisli samo kolike bi bile guzve da imas tu zutu varijantu na raskrsnici gospodara vucica i stanislava sremcevica+100 metara nize raskrsnicu sa gospodara vucica,guzve bi bile nesnosne.

Naravno,ja nisam strucnjak,samo mi je ovo hobi pa ovako gledam na stvari :)
 
Нисам видео овај план до сада. Било би лепо да на разделном острву ширине 4,5 м посаде дрворед. Зашто је ова трака на пресеку 3-3 посебно обележена љубичастом бојом?
 
Plan je jos pre pola godine usvojen ali ga tek objavise na onom sajtu GIS-a skoro.

Mozda ce da je zadrze samo kao ulaz za stambene objekte?Mozda stoji u tekstu zasto je tako.

Bez veze je stvarno sto nema jednog skretanja izmedju obilicevog stadiona i grcica milenka bas onuda gde je stranac predlagao zutu trasu.
 
stranac":2mc6m9sm je napisao(la):
Hvala puno na odgovoru. Sledeći put ću dati samo plus da ne odgovaram sa "thanks" bezveze ali imam još jedno pitanje. Zbog čega "plava" varijanta umesto "žute"?

Vucko je naveo razne dobre strane plave varijante, a ja bih dodao i najvažniju: zahteva daleko manje rušenja od žute! Baš na tvojoj skici žuta linija ide preko višespratnih stambenih objekata, naravno moglo bi to i nekako da se uklopi i izmanevriše između, ali baš na uglu Stanislava Sremčevića i Vojislava Ilića to bi bio ekstremni slalom, ekstremni nagib i lakat na raskrsnici... Dakle ili nebezbedno ili dosta rušenja da se ispeglaju nagibi i krivine.
Ne kažem da je žuta varijanta rđava, ali je plava daleko ostvarivija i manje usiljena u pogledu nagiba i profila saobraćajnice. I poslužiće kao izgovor za uklanjanje Arkanovih tragova (jedino veće rušenje).
 
Ima li kakvih novosti u vezi nastavka rekonstrukcije,proširenja i spajanja ulice Južni bulevar sa ulicom Gospodara Vučića u okviru UMP-a?

Pozdrav svima

 
Јако ми је што се у овом плану ђенерал Ђура Хорватовић зове "генерал Хорватић".
 
Na svim kartama se zove generala horvatovica i ima tri nepovezana djela koja idu cik cak sto je suludo plus jedan slijepi dio cini mi se katastrofa
 
Ima li potrebe praviti novu temu samo o produzetku juznog bulevara kad vec postoji tema o juznom bulevaru?
 
Spojene su teme o Južnom bulevaru, malo i preimenovana postojeca.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=362739#p362739:171aujy0 je napisao(la):
MArch » 15 Dec 2015 03:32 pm[/url]":171aujy0]Ima li kakvih novosti u vezi nastavka rekonstrukcije,proširenja i spajanja ulice Južni bulevar sa ulicom Gospodara Vučića u okviru UMP-a?

Pozdrav svima


file.php
Nažalost nema nikakvih novosti. Da napomenem, ovo proširenje direktno ne spada u UMP već u neki prsten koji treba da spoji Dimitrija Tucovića i Južni Bulevar preko Čingrijine i Gospodara Vučića na Cvetkovoj pijaci.

Ne verujem da će išta biti skoro, a koristilo bi baš puno. Recimo, ja sam pre neki dan pokušao da dođem iz Vojislava Ilića do Južnog Bulevara, jedva sačuvah glavu od besnih kerova na Obilićevom parkingu, tamo izgleda kao Mad Max.

Evo da ilustrujem. Crveno je planiran pravac produženja Južnog Bulevara na Gospodara Vučića.
Zeleno napušteni parking Obilića koji je prepun lutalica.
Žuto rezervni teren Obilića od šljake koji je užasan.
Plavo, ulica koja nema automobilsku vezu a ima neke užasne pešačke sa Gospodara Vučića. Problem predstavlja što je i razlika u visini možda i 10 metara pa se veza ne može tako lako uraditi.

Sve u svemu ceo taj blok iza obilićevog Stadiona ako bi se srušio ne bi niko pustio suzu.

3n-juzni.jpg
 
Grčki investitor je kupio parcelu na uglu Bojanske i Južnog bulevara(preko puta Marmil-a) što indikuje da će se nešto dešavati,verovatno onog trenutka kada mašine uđu u parcelu. Drugo, Strabag je učestvovao u merenju terena, pre nekih godinu dana, na potezu od lakat krivine ka Obilićevom stadionu,a meštani kažu da je i ekspropriacija zemljišta delimično sprovedena na tom području. To je ono što me je navelo da razmišljam da će se nešto raditi...ako saznate nešto više, javljajte. Pozdrav
 
Bojanska koliko znam ne izlazi na južni bulevar? Verovatno misliš preko puta nove zgrade i nove ulice gde je novi semafor? To je onaj blok u kojem su pumpa i Idea.

Koliko shvatih kada privatni investitori sazidaju u tom delu zgrade i uvuku regulacije moćiće da šire bulevar kao što su deo do autokomande, ali mislim da će to iz više faza jer mislim da im je prevelik zalogaj odjenom. Valjalo bi da odrade taj prvi deo negde do Grčića Milenka pa jednog lepog dana i drugi deo do gospodara vučića sa lakat krivinom.

Suština je da će to sigurno najavljivati bar pola godine-godinu dana pre izgradnje i da novac za to mora da se opredeli budžetom grada gde će jasno biti navedeno za šta je namenjen za sledeću budžetsku godinu.
 
Sveže sa Bulevara Crvene armije. A i dobri stari Klas je prodat.
 
Нешто споро напредују, другар станује преко пута, каже крену изјутра у 7 и раде до 2. Пре неки дана сам био код њега и посматрао радове, један радник је на смену управљао и ровокопачем и дозером.
 
Kako su nabili tu Molovu pumpu tu, neverovatno.

Na koje krčenje ulice misliš?
 
Koja će ovo kanjončina da bude ako naprave objekat do ulice slične visine onom sa druge strane. p+7+p na ovu širinu "bulevara" između...
 
Katastrofa, nigde parka i slobodnog prostora, znam znam to ne donosi profit zato samo guraj zgradurine. Pre bi otišao da živim na selo nego ovde kao da sam u kavezu
 
Vrh