Šta je novo?

EPS, EDB Blok 20 - [Multifunkcionalni kompleks - 42.250 kvm]

Bio danas do Novog BGa radi posla, i videh da su temelji skoro svugde na placu dosli u ravni sa trotoarom.Samo na sredini je ostala rupa, koju radnici vredno popunjavaju. Reklo bi se da ima 3 sprata ispod zemlje.

Nisam mogao da slikam, cale dao fotoaparat prijatelju.
 
Kako ovo napreduje? Skoro je proslo tri ipo meseca od mog zadnjeg posta. Trebalo bi da su odavno izasli iz zemlje.
 
Ne očekuj ništa spektakularno. Tu su negde u nivou zemlje, ne mogu baš da procenim iz tramvaja. Tu i tamo viri neka armatura, ali još nisu ni blizu stavljanja prizemlja pod krov. Kasnije sve to dosta brže ide.
 
Tender je ranije sproveden samo za fazu do nivoa zemlje. Nisam ispratio dalja desavanja da bih znao da li je novi tender za izvodjaca nadzemnog objekta sproveden
 
Ajd' sto ne idemo u visinu ali tenderi do nivoa zemlje su pobeda! :D
 
Ajmo tender za svake etažu....idemo....
 
Уз тендер за сваку етажу да обавезно иде и посебна студија високих објеката.
 
Iskop%203.jpg


Veljko Janjić, direktor "Bexel consultinga", kompanije koja je deo PSP Farman grupe, u intervjuu za nedeljnik "Vreme", osvrnuo se i na izgradnju podzemnih etaža nove zgrade EPS-a:

Takođe, radimo na novoj zgradi EPS-a, koja se gradi u Bloku 20 kod hotela "Hajat" i sa uspehom smo završili sve radove do kote nula. Treba napomenuti da je ispoštovana ugovorena cena – po većini pozicija postoje minimalne razlike u odnosu na ugovorene radove, što nam je signal da se korišćenjem ovih tehnologija može sprečiti probijanje budžeta, pojava koja je praktično standardna kod drugih objekata.

Izvor: Vreme
 
Temelji i podzemna garaza su gotovi. Na gradilistu samo cuvar.
 
Imajući u vidu u kakvom stanju se nalazi EPS, mislim da će ovaj projekat biti stavljen na led dok se situacija ne popravi :(
 
ЕДБ има пројекат за трафо у не знам ком блоку, између ПИО и Телекома. Уз трафо (који је неопходна инвестиција) граде и пословну зграду уз улицу коју ће или издавати или продати.
 
EDB je najavio raspisivanje tendera za nastavak izgradnje ovog poslovnog kompleksa (tzv. prethodni raspis). Ako tender bude organizovan tokom leta, postoji mogućnost da se radovi nastave na jesen.

Najavljen je i tender za trafo stanicu/poslovni objekat u Bloku 32 (Bulevar umetnosti, između Telekoma i PIO Fonda).
 
EPS se seli u Belvil

Beograd -- Do kraja leta većina zapolsenih u EPS-u mogla bi da se preseli u poslovni deo naselja belvil koje je u stopostotnom vlasništvu austrijske Hipo Alpe Adrija grupe

Ovo stambeno-poslovno naselje poznato je po tome što je građeno za Univerzijadu, a u njegovoj gradnji sa austrijskim investitorom učestvovala je i kompanija delta Miroslava Miškovića. Ovaj biznismen, međutim, više nema vlasnički udeo.

Preseljenje zaposlenih EPS-a nije konačno, jer ugovor o zakupu još nije potpisan.

Otkud EPS baš u novobeogradskom Belvilu? EPS više ne može da stanuje na starim adresama gde je bio podstanar, a zaposlene ne može da useli u onaj čiji je vlasnik jer je premali, pa je morao da traži rešenje za taj problem.

Međutim, u tu svrhu EPS nije raspisao tender kako bi mu se javio najbolji ponuđač, već je pravdajući se hitnošću za traženje krova za svoje zaposlene, uputio pouiv potencijalnim vlasnicima poslovnog prostora da im dostave ponudu.

Poziv je 29. aprila upućen na tri adrese: Belvil, Eureka BAR i Prigan. Najbolju ponudu dao je Blok 67, poznatiji kao Belvil, što i piše na sajtu ovog preduzeća.

EPS će u Belvilu zakupiti 4.000 kvadrata, na pet godina, što će ih koštati 4,3 miliona evra bez PDV-a. Zakup po kvadratu je 18 evra bez PDV-a.

Umesto da ima svoje zgrade koje će izdavati u zakup i od toga zarađivati, EPS godinama iznajmnjuje najveći deo poslovnog prostora koji sada koristi.

Zaposleni EPS-a moraće da se sele na Novi Beograd zato što im je dosadašnji gazda kod koga su podstanari, a to je Elektromreža Srbije, dao otkaz za korišćenje zgrade u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu. Tu sada radi najveći broj zaposlenih EPS-a. Inače, do 2005. EPS i EMS su bili jedno preduzeće.

Oko 250 radnika bi trebalo da se preseli s Voždovca, jer za njih nema mesta u prostorijama u Balkanskoj i ulici Carice Milice na Zelenom vencu.

Zgrada u Balkanskoj, gde danas sedi menadžment i deo administracije EPS-a, u vlasništvu je ovog javnog preduzeća, dok zgrada u Carice Milice nije cela u njihovom vlasništvu, deo pripada Beobanci.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=857212

Znaci u narednih 5 godina zgrada nece biti gotova.
 
Ma nije EPS EDB, ali sve je to na kraju drzava.

Ono sto jeste pitno iz ovog clanka je da ce placati 18 evra po kvadratu! Ovo mu dodje najskuplje placeni poslovni prostor trenutno, osim ako nemaju i neke dodatne beneficije...
 
Cena je zaista prilično jaka, naročito imajući u vidu činjenicu da ta zgrada zvrji prazna godinama (ako se radi o staklenoj zgradi koja gleda na buvljak).
 
U pitanju je objekat i EPS-a i EDB-a tako da opravdanost za iznajmljivanjem stvarno ne postoji na duzi rok vec novac treba uloziti u zavrsetak objekta.
 
Сигурно је опет неки "буразерски" договор.
Уосталом ту цену од 18 еврића по квадрату ћемо ми потрошачи да плаћамо.
 
Vrh