Šta je novo?

Saobraćajnica T6

belka,

hvala puno i svaka cast na opsirnom i informativnom odgovoru! Yasluyio si pluscinu,ali ta opcija jos ne funkcionise :(
Sve je vrlo logicno, i savrseno se uklapa u vremenske okvire...
Dakle, direkcija ceza pocetak, eksproprisati, takoreci, samo onoliko zemljista koliko joj treba da "provuce" saobracajnicu do Surcinske, sto opet i nije tako lose.
Medjutim, ja opet imam dve dileme - prvo, da li je moguce da su se odlucili da grade groblje ispod dalekovoda (ranije je bilo reci da ce se ta infrastruktura premestiti pod zemlju), a drugo, da li je naknada i od 150 E/m2 realna? Mislim da je 15.000 E/a bas dosta, prilicno dobra cena, i da ce se ici na nejno dalje obaranje.

A propo groblja - i ja sam nedavno primetio ta grobna mesta sa giga-fensi spomenicima, bas sam se pitao cemu to, kad iy tvoje price shvatam da je to za "onostranu" elitu. Lepo, jos neke stvari su sada jasnije.
 
Bežaninac, stvari stoje ovako. Groblje ide tako kako sam ti napisao, ne mogu da obrazlažem, mogu private. Cena od 150 evra je sada na snazi i zato kažem da je treba zgrabiti što pre, ćim se ponudi, a ne sad blokirati parcelaciju nekakvim sumanutim žalbama katastru. Ne treba sad žaliti eh što mi ne oduzmu 15 ari za 150 hiljada evra, nego će mi oduzeti samo 6 ari za 90 hiljada evra. Dugoročno i strateški je važno da saobraćajnica prođe, jer ćemo doći u fokus zbivanja, a posle možemo da se igramo sa ostatkom zemljišta. Dakle samo, pametno, dugoročno, ništa alavo i brzo i sada i odmah. Da li će cena pasti, zavsii od tržišta i procena poreske uprave. Neće lako ispod 100 evra, ali na to utiču i drugi faktori, pa ćemo drugi put o tome.
 
Понедељак, 18. фебруар 2013.
Град Београд – Секретаријат за урбанизам

Јавни увид у Нацрт плана детаљне регулације за подручје између саобраћајнице Т-6, Угриновачке и Барањске, Земун
Kомисија за планове Скупштине града Београда, на седници одржаној 7. фебуара 2013. године утврдила је Нацрт плана детаљне регулације за подручје између саобраћајнице Т-6, Угриновачке и Барањске, Градска општина Земун и на основу члана 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, брoj 72/09, 81/09, 64/10, 24/11 и 121/12)

оглашава

ЈАВНИ УВИД
У НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ ИЗМЕЂУ САОБРАЋАЈНИЦЕ Т-6, УГРИНОВАЧКЕ И БАРАЊСКЕ, ГРАДСКА ОПШТИНА ЗЕМУН

1. ЈАВНИ УВИД обавиће се у згради Градске управе града Београда, 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену) у периоду од 18. фебруара до 19. марта 2013. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.

2. ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда, одржаће се у згради Градске управе града Београда, 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 9. априла 2013. године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.

3. Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, 27. марта бр. 43-45, најкасније до 19. марта 2013. године.
 
koliko ja znam odatle ugrinovacka treba da se prosiri i poveze na Bulevar Mihajla Pupina...samo ne znam koliko i kad ce to biti izvodljivo.
 
Junkie, ne znam na koji deo Ugrinovačke misliš, ali ovaj je o kome piše gore je deo gde je već izgrađen Poštanski centar.
Jedino ako se misli na ovu praznu njivu gore.


t6.jpg
 
Jeste,tu je planiran put.Bio sam danas na uvidu ali nisam slikao.Planom je pokriven deo istocno od T6 i severno od postanskog centra.Koliko videh planiraju pravilnu cetvorokraku raskrsnicu u severozapadnom cosku postanskog centra za ulicu koja ceici od Ugrinovacke do T6.
 
Ova slika mnogo govori i o realizaciji faze T-6 od Kvantasa do Grand kafe i dole do kruznog toka u Vojvodjanskoj. Ako se ovo realizuje do kraja 2014. godine ili kraja 2015. godine, biće smešno i tužno da se T6 ne spusti do kraja u Vojvodjansku. Potpuno se gubi smisao ovog saobraćajnog poduhvata, koji punu vrednost dobija tek ako čovek krene iz Borče i praktično za nekih 10-15 minuta se nadje u Jurija Gagarina. A ne da skrene i izvlači se na Autoput, kod Zmaja na primer ili skrene sa T6 pored groblja na Bežanijsku kosupa se kroz nju provlači, nego direktno bez skretanja pravo u Blok 45. I tu na okretnici tramvaja u Bloku 45 je trebalo grunuti Most preko Ade, mada i ovako nije loše, levo kroz Jurija Gagarina pa do Mosta na Adi.
 
pa most na adi ce se povezati kod tosinog bunara na Nikole Dobrovica tako da kod kvantasa skrenes levo i pravo preko mosta ;)
 
Ja mislim da je o ovome pisao Gaga u temi Industrijska zona Bežanijska kosa, i da ne znamo šta će tu da se radi.
 
Ako je ovo slika tog rušenja, onda je ovo u sred samog naselja tako da nema veze sa ovom saobraćajnicom koja ide skroz oko groblja (ili će ići). Ali se nalazi na suženju Partizanske avijacije gde je potrebno da se proširi ova ulica posto iz 2+2 prelazi u 1+1. MOžda sledi njeno proširenje.
 
Upravo tako kako je dDusanBG rekao. Ova kuca o kojoj se pise je jedina koja je ostala da stoji, inace je tu nekada bilo mini-nehigijensko naselje, koje je raseljeno prilikom izgradnje IDEA marketa u Partizanske Avijacije. Ova kuca je "zaobidjena" jer vlasnik, koliko sam cuo, nije bio zadovoljan ponudjenom ispaltom, na koju su ostali vlasnici pristali. Investitor je napravio krivinu na prilazu objektu i kuca je ostala - evo situaicje:

http://binged.it/VvEBNR
 
Ovo za vezu sa Mostom na Adi, tačno i naravno da će se veza ostvariti preko Bežanijske kose, gde u jednom delu Nikole Dobrovića imamo profil 1+1, zbog parkiranja sa leve i desne strane kolovoza. Ja sam mislio na vezu preko Jurija Gagarina u smislu prstena, no nije važno.

Ovo rušenje ima veze sa čišćenjem prostora za završetak stanova koje je započela da gradi Vojska na toj parceli do IDEA-e. Mislim da tu nije planirano proširenje saobraćajnice u ul Partizanske avijacije.
 
belka":1ceablv2 je napisao(la):
Ovo rušenje ima veze sa čišćenjem prostora za završetak stanova koje je započela da gradi Vojska na toj parceli do IDEA-e. Mislim da tu nije planirano proširenje saobraćajnice u ul Partizanske avijacije.

Imaš li neku informaciju o početku radova ili pretpostavljaš da je to , pošto je to napušteno gradilište već punoletno?
 
@Никола, пре годину ипо дана или нешто више су постављене грађевинске бараке на том градилишту и на томе се завршило. тако стоји и данас. Имаш на теми "Разни пројекти", слике тог напуштеног градилишта, од пре годину ипо дана, а које је поставио члан Ужегли Зејтин. Мало ћеш морати да копаш, али....
 
@Никола, пре годину ипо дана или нешто више су постављене грађевинске бараке на том градилишту и на томе се завршило. тако стоји и данас. Имаш на теми "Разни пројекти", слике тог напуштеног градилишта, од пре годину ипо дана, а које је поставио члан Ужегли Зејтин. Мало ћеш морати да копаш, али....
 
Znam za te barake. Živim u neposrednoj blizini tog gradilista.

I ja sam se nadao da je to početak gradnje ali sam kasnije shvatio da su to pravili samo zbog toga sto su 200 metara dalje morali da sruše slično(tj. ipak malo veće) kontejnersko radničko naselje jer su sve zgrade u blizini tih pređašnjih baraka već odavno bile završene. Ne možeš večno ljudima da zauzimaš zelenu površinu, koja uzgred evo više od godinu dana od kad su se iselili nije sređena.

U ove nove barake na napuštenom gradilištu su preko bandera doveli struju iz unutrašnjosti bloka gde se konačno završavaju poslednjih 3-4 ulaza(trenutno su pod krovom) unutar ovog bloka.

Ne znam da li će ,kad konačno završe to, preći na ovo gradilište, za koje mi i dan danas nije jasno zašto je napušteno. Kad sam se ja ovde doselio 30-ak ulaza je imalo samo temelje, a ovde su došli do drugog sprata i onda napustili da bi se sve ove godine ostalo unutar bloka gradilo, a ovo ostavilo da propada.

Mislio dam da belka ima neku novu konkretnu informaciju za ovo gradilište.
 
Nemam Nikola nikakvu informaciju, znam samo da je Vojska tj Ministarstvo odbrane investitor. Oni u svom sastavu imaju Vojno-gradjevinski centar Beograd, koji je direktni investitor, kao Gradjevinska direkcija Srbije npr. Jedina prava adresa su oni. Medjutim, to je vojska, a dobiti informaciju od njih je teze nego naterati mrava da skace. Tako da ti ja lepo savetujem da okrenes glavu od te strane, ako ne mozes da je gledas i uzivas u drugim lepotama Bezanijske kose, ako mozes.

To je ionako sada u milosti Aleksandra Velikog, predsednika, premijera, prvog potpredsednika, ministra odbrane, policije i spoljnih poslova, sefa tima za borbu protiv korupcije kriminala i svekolikih azdaja koje prete da nas progutaju, kao sto smo i svi mi u milosti narecene velicine.
 
Belka, sta se desava sa nama koji smo blize Grand kafi??
Mozemo li uskoro ocekivati neke pozive, dokle se stiglo?
 
A koji si ti, ofiraj mi se malo? Znaš da zastupam nekolicinu ljudi. Jesi iz Bežanije? Ništa se za sada ne događa. U 8 predmeta ako se ne varam je doneto rešenje o izuzimanju, bile su žalbe Direkcije koje su odbijene, Direkcija je izjavila 8 tužbi pred Upravnim sudom i pokrenula upravne sporove u tim predmetima. Još nisam napisao odgovore na tužbu u tim predmetima, ali su u spisu moji podnesci iz prvostepenog postupka koji potpuno deplasiraju tužbe i čine ih smešnim. Sada ću u jednom talasu izbombardovati Upravni sud sa desetak podnesaka i onda krenuti da urgiram da se predmeti reše. Gde tužba bude odbijena, ljudi će dobiti pare. Gde bude usvojena, vratićemo se na prvi stepen i Direkcija će odustati od zahteva.

Za sve ostale parcele Direkcija je odustala od zahteva trenutno. I oni čekaju da ponovo započne proces oduzimanja. Ako bih ti rekao da svoje lične parcele nisam rešio, nego da su mi odustali od zahteva, veovatno bi pomislio da sam smotan i nesposoban. A istina je, svoje nisam uspeo da dovedem do Upravnog spora. Zato što imam najveću površinu, i brutalno su mi opstruirali predmet u Ministarstvu finansija. praktično su ga zagubili i nema ga, verovao ili ne. Taman da odustanu od zahteva. Ne nerviram se, od Direkcije me više ništa ne čudi. Polako postaju Zavod za izgradnju, ako znaš o kome pričam, a to je mrkli mrak. Meni su u Direkciji jednom uživo rekli dam oni mogu kad hoće i kad im je frka da narede (bukvalno tako: da narede) Ministarstvu finansija i Upravnom sudu kako da odluče i presude i kada (ako treba za 5 dana, za 5 dana).

Neće skoro biti nikakvih poziva Bkspak. Međutim, vreme i radi i ne radi za nas. Radi zato što je sada mart 2013. godine i ako se Most Zemun - Borča završi do kraja 2014. godine, ovaj deo T-6 će stvarno faliti. Drugo, groblje. Popuna, pratimo, osluškujemo itd. Na groblju kažu da su juče trebali da počnu da grade novo. Međutim, ima još dobre 2-3 godine za to. Dao sam neke dobre procene kada će to sve doći na red: groblje - početak izgradnje 2016. ili 2017. godine, T-6 - početak izgradnje 2015. ili 2016. godine. Po tome se ravnaj, nećeš umreti do tada ne brini. Loša strana ovog čekanja je pad tržišne cene zemljišta i mogući ekonomski fijasko ka kome se krećemo urnebesnom brzinom. A razumeš šta o znači: u trenutku kad se dođe do zida, sledi ono jedino moguće, ono što čini zajednički imenilac svih vlasti u Srbiji od 1990. godine do danas - devalvacija. Zvanična ili suštinska manje je bitno, samo će ti enko javiti jedan dan da je cena evra 200 ili 250 ili možda i 300 dinara za 1 evro. I momentalno se vraćamo na cene zemljišta iz devedesetih.

E sad, ko pretekne, ko završi Upravni spor i pobedi, koliko se groblje brzo popuni, koliko još milijardi evra možemo da se zadužimo, ko živ, ko mrtav.
 
Belka hvala na informacijama...
Inace ja sam iz Vinogradske ulice, moj deda ima tu parce zemlje,pa se ja malo zanimam za to...
 
Belka, evo ja sam novopridruzeni clan ovog foruma, inace sam veoma u zizi zbivanja oko nastavka izgradnje saobracajnice pored groblja, jer jedna od parcela koja je u vlasnistvu moje porodice je obuhvacena tim imaginarnim putem koji svi zeljno iscekujemo i naslonjena je na privrednu zonu gde takodje imamo parcelu koja ce biti uz taj put. S` obzirom da si nedavno napisao ovde da ce da uzmu samo oko 40 m potrebnih za saobracajnicu, a ne 100m koliko je pre bilo predvidjeno (gledano od groblja ka polju, jer su tako i isparcelisane te lokacije), sta ce biti sa tih 60m koje si napisao da ce biti zelene povrsine (od puta do privredne zone)? Dakle. konkretno u mom slucaju, imacu tih 20 ara zelene povrsine uz put i 55 ara placa na privrednoj zoni (sve u istoj liniji) pa ce oni izgleda po tvojoj prici da uzmu samo 13 ari u mom slucaju (35m(sirina placa)*41m(potrebno za put), umesto u pocetku price pre par godina celu parcelu 35m*100m? Jel tu postoji neka mogucnost prenamene za tu zelenu povrsinu koja ce biti naslonjena na taj plac u privrednoj zoni i kakve su tu akcije? Takodje zivim na Bezanijskoj kosi, do guse sam u kreditima, mala deca itd...tako da me ovo itekako interesuje. Mozda ne bi bilo lose da postanem cak i tvoj klijent, s` obzirom da si bas tematici i da imamo isti interes u svemu ovome. Pozdrav veliki
 
Vrh