direktor napisao:2012 malo sam kopao da vidi makav je prevoz bio u bg tih godina prije nego kako ti kazes sprcanja para od samo doprinos u tramvjsku mrezu koja da tad nije prosirena tek nebi licila na nista ,prevoz se dugo cekao ,vozila su bila stara ,nije bio redovan interval ,pogotovo nbg je imao problema mali broj vozila uopste ,neke pogresne odluke ukidanje trola pa brzinsko uvodjenje navrat nanos a da jenda sitnica para nije bilo .Prisjeti se malo plus i tada kao i danas poslovicno lose odrzavanjer i rad gspa
Pantograf moze i detaljnije da opise stvari posto ih je on i doziveo licno za razliku od nas zutokljunaca.
U zemlji je bila bolja situacija ali je gsp bio uzasan a motorizacija je bila mnogo manja sto znaci da je mnogo vise stanovnika zavisilo od JGP-a.
Uvek zaboravljamo da je Beograd dobio od SFRJ beogradski cvor sa skupocenim tunelima,i vijaduktom na NBG i autoput kroz centar grada dok to nije dobio ni delimicno Zagreb.
Dakle,para je bilo ali je izabrano da se prvo gradi zeleznica a na kraju metro sto i nije lose jer je razmisljano o buducnosti.Ali smo poklekli na tom premetro delu,gde je Bec odradio stvari sto bi se reklo po PS-u.
Zamislite samo troskove kopanja tunela na NBG,pa zeznuli bi i Amsterdam po ceni izgradnje kilometra,samo da bi Jovin bio u pravu.
Kao sto ranije rekoh nisam za ovu drugu stranu koju pominje 2012. vec sam za realno resenje koje je prakticno kompromis obe strane.Jovin nije cvecka kao sto mislite,recimo zalio se oko podzemne garaze ispred skupstine grada,a sam ju je projektovao pre 30-40 godina,da ne kazemo da je radjena po njegovom projektu.To dovoljno govori o njegovoj sujeti,mada ne opravdava ovakvu vlast koju apsolutno ne zanima narod i gradski prevoz vec nas smatra stokom koja treba da sluzi njima umesto da je obratno.