Šta je novo?

Razni projekti

ne mogu nikako da nadjem blok 34 na karti ima 33 kod genexa ali nema 34 :D Mora da mi je losa karta. Jel mozes da postavis neki screen shot sa googla ili link ka google mapi da vidimo gde je to tacno
 
Genex je na 33, a do njega je bl.34 ... gde treba da gradi Verano.

O tome smo već pisali, a i slike sam negde postavio ... samo da ih nađem.

Inače, to će biti moje omiljeno gradilište, jer imim 'bazu' preko puta na 14sp. ;)
 
evo upotrebio sam vasu sliku nadam se da se ne ljutite ovo sto sam obelezio crnom je opasano ogradom "Napred"
mapb341kmjg7qp6.jpg
 
Uh sta je to u sred bloka, nikad nisam prolazio tuda.
 
lokacija je dugo vremena stajala tu rasciscena posto su barake izgorele pre par godina i evo tek su sad krenuli ogradu da postavljaju
 
Ima tu još jedan 'lep' plac : iznad ono "NO" od Verano.

snap1gb5.jpg


Evo ga ovde između ovih belih zgrada.
 
e da hteo sam i za to reci,plac je odlican al tu vec dooosta dugo stoji neka baraka sta je vec i polovina placa je stavljena pod ogradu,a jednom prilikom sam video da iz te barake izlazi nov novcijat plavi kamion sleper :cool:
 
jeste i ja sam se primio, naročito što sve to i žvuči logično.
 
„Radovo” ruglo pored „Hajata” na prodaji
Za tridesetak dana imaćemo jasniju sliku kada i kako će biti krčmljena imovina bivšeg građevinskog giganta, kažu iz Agencije za privatizaciju
Sudbina nedovršene „Radove” poslovne zgrade u novobeogradskom Bloku 20, ni posle 18 godina još nije poznata. Osim što gradilište predstavlja ruglo, zdanjem je prodefilovalo osam stečajnih upravnika, a sadašnji Agencija za privatizaciju, odnosno Centar za sprovođenje stečajnih postupaka, pokušava da se izbori sa dugovanjima prema poveriocima.

Prema rečima Dušana Belanovića, direktora Sektora za komunikacije Agencije za privatizaciju, budućnost zgrade biće ista kao i sve ostale imovine nekadašnjeg giganta građevinskog preduzeća „Rad”.

– U fazi smo utvrđivanja iznosa potraživanja poverilaca i trudimo se da smanjimo broj sudskih sporova koji poverioci vode protiv „Rada”. Za tridesetak dana imaćemo jasniju sliku o tome kada i kako ćemo prodavati tu imovinu – objasnio je Belanović i dodao da će tada imati precizne podatke o broju poverilaca, vrednosti objekta...

Predstečajni i stečajni postupak vode se pred Trgovinskim sudom u Beogradu od 1996. godine, a novi stečajni sudija Željko Munjiza, podseća da je slučaj „Rada” po obimu i složenosti trenutno najteži predmet u ovoj sudskoj ustanovi. Sud je, kaže, naložio stečajnom upravniku da dostavi iscrpan izveštaj o dosadašnjem stečajnom toku i sa predlogom o daljim koracima.

– Cilj je da se što pre okonča postupak i namire poverioci. Stečajni upravnik sa odborom poverilaca odlučiće da li će imovina stečajnog dužnika biti prodata kao pravno lice ili pojedinačno – kazao je Munjiza.

Višegodišnji stečajni postupak nije jedino po čemu se ova poslovna zgrada razlikuje od ostalih. Izdvaja se i po tome što već godinama zjapi oko 60.000 praznih i nedovršenih kvadrata na izuzetno atraktivnoj lokaciji, između hotela „Hajat” i bivših „Geneksovih”, odnosno od juče „Deltinih” apartmana. Gotovo da nema prolaznika kome pogled ne odluta na 13 etaža obloženih sada već oronulim fasadnim dekorativnim pločama i tamnim staklima ispod kojih su na sve strane raštrkani betonski stubovi, armatura, otpaci i srča. Osim što narušava izgled ovog dela prestonice, gradilište je i opasno budući da je ograđeno drvenom i žičanom ogradom visine oko dva metra koja je na nekoliko mesta pokidana. Sugrađani koji žive u neposrednoj blizini nedavno su se žalili da je zgrada privremeno utočište za skitnice i narkomane. Međutim, dvojica čuvara i jedan pas koje smo zatekli na licu mesta opovrgli su takve sumnje.

– Zgrada je prazna i šest čuvara svakodnevno vodi računa o njoj. Nikakvi beskućnici ili pijanice se ne okupljaju ovde. „Radovi” radnici pre dve nedelje sređivali su zemljište i postavili su deo nove drvene ograde – objasnio je čuvar.

Posmatrano sa stanovišta da objekat nije završen i da zauzima ekskluzivnu parcelu, a u nedostatku gradskog građevinskog zemljišta i ekspanzije gradnje, u ovom slučaju i Komisija za procenu ispunjenosti uslova za prestanak prava korišćenja zemljišta ima vezane ruke. Vesna Raca-Radisavljević, predsednik Komisije, naglasila je da na primeru kakav je „Rad” ovo telo mora da sačeka ishod prethodnih pravnih postupaka (stečaja) da bi Komisija ispitala budućnost zemljišta.

D. Mučibabić
[objavljeno: 01/04/2008.]
izvor Politika
link http://www.politika.co.yu/rubrike/Beograd/Radovo-ruglo-pored-Hajata-na-prodaji.lt.html
 
. .

. .

Kako mi je rekla neka sekretarica iz Krajina-Ing ( odgovorno lice 'otsutno')

do Brankove će biti neka banka, a ostalo se izdaje za posl.prostor.
 
evo malo novotarija

ovo je crveni krst, pocetak Zicke kuda idu trole... citav taj blok de su bile kuce sad postaju zgradice...

12042008387.jpg


a ovo je ugao krunske i kursuline, kod kalenic pijace i kruznog toka

12042008389.jpg
 
Nikola":3poq7rfr je napisao(la):
dragan":3poq7rfr je napisao(la):
Sa druge strane groblja se nasipa zemljište za 'privrednu zonu' - do marketa.
Jesi li siguran za to? Meni to vise deluje kao divlja deponija.
Čak taj otpad je zauzimao i malo put kad sam poslednji put tuda prolazio.
Ma, siguran 100% .. to deponijom se samo nasipa teren, kao na ada Huji.

Na tom delu UMP-a je već izgrađena kanalizacija, vodovod, struja,..

... pa kad se završi i nasipanje i uređivanje zemljišta, ide tender - ako već nije.

dupta4.jpg


snap1oq3.jpg
 
dragan":22s467l7 je napisao(la):
Sa druge strane groblja se nasipa zemljište za 'privrednu zonu' - do marketa.
Jesi li siguran za to? Meni to vise deluje kao divlja deponija. Cak taj otpad je zauzimao i malo put kad sam poslednji put tuda prolazio.
 
OK. Predpostavio sam i ja da tu treba da bude neka privredna zona(imaju neke hale u onom filmicu o UMP-u), ali to opet deluje nekako previse divlje ( pre jedno nedelju dana sam bukvalno obilazio u desnoj traci gomilu suta ) a i pre nego sto su bili probili put tu je takodje bila neka mala divlja deponija.
 
U okolino novobeogradskog imta u toku su radovi na dva objekta
1. objekat je na parceli pored nove eko pumpe , kopaju se temelji nigde nema table niti slike.
2. Na tabli pise poslovno stambeni objekat zemunska18, temelj je zavrsen krenuo je prvi sprat ali nigde nema buduce slike objekta

 
Bio sam danas na Salonu arhitekture u MPU. I sta da vem kazem sem da je bledo, zaista bledo.

U delu gde su izlozeni realizovani projekti nema mnogo toga kvalitetnog da se vidi. Mozda je i dokaz za to da je Grand prix dobio projekat za socijalno stanovanje u Valjevu. Nije losa kucica, ali je upravo to - kucica. Izlozena je takodje gomila Dedinjskih vila, nezanimljivih vracarskih zgrada i sl. Od poznatijih projekata video sam Holliday Inn, Forum Beograd, Napred 26 i sl.

Grand prix salona
gp_zoran_abadic.jpg


Na spratu gde su bili izlozeni jos nerealizovani projekti, konkursni radovi, urbanisticke studije i sl, video sam nekoliko zanimljivih stvari od kojih bih izdvojio:

- Blok 11a, Branislav Mitrovic - dobio drugu nagradu na nedavnom konkursu (prva nije dodeljena), nadam se da ce se Invej kao investitor sto vise pridrzavati istog. Zaista lep projekat, 12-spratna zgrada i komercijalni prostor u aneksu. Vrlo lepo :) UPDATE - nasao malu slicicu, feast your eyes :)

blok-11a.jpg


- Blok A/126 iza Hrama Sv. Save, also Branislav Mitrovic, pobednicki rad na konkursu. dragan je vec postavio taj projekat ranije na forumu. Interesantna kockica.

blokA126_hram_svetog_save1_.gif


- Misteriozni hotel u Bulevaru kralja Aleksandra, arh Mustafa Music. Interesantna kulica od nekih 17 spratova koliko sam izbrojao. Problem je sto se ne zna gde na Bulevaru. (rad je kategorisan kao projekat, dakle nije u pitanju neki konkurs, diplomski rad ili arhitektonsko sanjarenje, vec objekat koji bi trebalo da se gradi)

ap_hotel_music1.jpg


- Urbanisticka studija za Brodogradiliste Beograd. Dakle nije u pitanju projekat, vec studija kao osnova za izradu DUP-a, mada su predstavljeni renderinzi (kao za BLok 26) i moram vam reci da po onome sto sam video ta lokacija ima izuzetno veliki potencijal i da nas ocekuje nesto mnogo glomaznije od Marine Dorcol :)

! na slici dole je prikazan samo deo studije, na Salonu su prikazane vizualizacije koje obuhvataju mnogo veci prostor i vise i vece zgrade :D

u_brodogradiliste.jpg


Ulaz je 100 kinti, ali za studente je za dz :p Salon traje do 30. aprila, te ga overite ASAP.
 
hvala za info..
a gde je dragan postavio ovu inform.: - Blok A/126 iza Hrama Sv. Save, also Branislav Mitrovic, pobednicki rad na konkursu. dragan je vec postavio taj projekat ranije na forumu. Interesantna kockica. ?
..
 
Ovaj hotel lepo izgleda, pogotovo ako je zaista u "projektima" a ne samo konkurs za ideju...
 
Pa, znas kako, prema pravilima ovogodisnjeg salona, konkursni i diplomski radovi nisu bili u konkurenciji za nagrade, a Mustafa Music je dobio nagradu Salona za projekat hotela (pored Grand prixa, dodeljene su i nagrade za ovaj hotel za projekat, za priobalje za urbanizam i za klub Tube za enterijer)...

Medjutim, ostaje nejasno gde toliki objekat moze da se uvali na Bulevaru. Onaj najatraktivniji deo - od Skupstine do Vuka je vec poprilicno forimiran i mozda ima par mesta gde moze da se uglavi neki objekat, ali koji bi po odredjenim zakonima estetike mogao i morao gabaritima prilagodi postojecoj matrici.

Slicno je i u delu od Vuka do Cvetka. Tu ima dosta vise objekata koji su predvidjeni za rusenje, ali opet im se prosto namece blokovska gradnja, jer se ti blokovi sestospratnica vec formiraju i sa vracarske i sa zvezdarske strane.

Treci deo Bulevara ne vredi ni komentarisati, jer je u onom haosu, graditi ovakav objekat - cist avanturizam.
 
Išao sam juče do Delta Cityja i vidi se da je MPC počeo gradnju u bloku 43 (onaj prostor što se naslanja na 3. bulevar). Bila su dva bagera i mislim jedna dizalica, nešto su se raskopali. Render je potpuno drugačiji (i mnogo ružniji, nešto ne baš visoko, ali dosta dugačko) od onog što je okačeno u Projects. Nisam imao pri sebi foto, pa ostaje na nekom drugom da slika. Možda bi trebalo otvoriti poseban thread pošto je plac na kojem se gradi prilično veliki, al nek o tome odluče glavnokomandujući:)
 
Пошто смо утврдили да банка није хотел :D рекох да је сликама ипак овде место



 
Ево и развоја ситуације на углу Макензијеве и Књегиње Зорке



 
Vrh