Šta je novo?

Stadion FK Čukarički

Jede se i dalje, radi punom parom. I ta i ona "Srpska kuca" preko puta.

Inace, pisao sam i ranije o tome i zaista mogu da potvrdim da su bezbednosni uslovi na ovom stadionu katastrofalni. Na tribini od 4k ljudi postoji samo jedan ulaz (i jedan pomocni, ali retko se upotrebljava). Gostujuci navijaci su gotovo u dodiru sa lokalnim simpatizerima kluba. Evakuacija, u nepredvidjenim okolnostima (pozar, neredi, suzavac), bi bila hazard velikih razmera.
 
Stadion je trenutno poluzavršen. Kažu da je planirano još dosta radova na tom objektu, ali javnosti nažalost nisu dostupni informacije kako bi sve to na kraju trebalo da izgleda :(

Pošto se FK Čukarički dosad pokazao kao neuobičajen srpski klub, verujem da će i ovoga puta prekršiti našu dobru staru tradiciju i za razliku od ostalih, ipak završiti radove na svom stadionu.
 
JohnnyLee":3mkcvetu je napisao(la):
е тај. па ваљда ће да га склоне ако буде трибина?

Па неће га склонити јер су га пре неких месец дана завршили а и као што рекох,то ће бити потпорни зид за још један помоћни терен иза те јужне стране стадиона тј. главног терена. У ствари,чак мислим да тај потпорни зид са друге стране има и два три реда мале трибине која ће бити оријентисане ка том будућем помоћном терену.

Колико знам,они ће даље дограђивати западну трибину,можда додати још који ред на исток (што ми нема смисла,боље кров да раде) и то би било то. Ценим да ће неки од тих радова чекати крај фудбалске сезоне у мају-јуну и то у зависности од тога да ли ће Чука играти у Европи. Иначе,сматрам да би требало прво да среде прилазе стадиону,улазе на источну трибину и да је покрију. Паметан инвеститор прво максимално искористи и среди постојеће капацитете како би сачувао постојећу и привукао нову публику.Тек онда има смисла проширивати капацитете. За сада су се показали као рационални по питању овог пројекта,надам се да ће тако и наставити.
 
После приватизације Чукарички уз раме прваку
Председник Чукаричког Миодраг Јанковић прича за „Политику” о свему што је приватизација донела клубу. – Годишњи буџет милион евра
------------------------------------------------------------------------------------------------------
jankovic.jpg

Миодраг Јанковић
За само две године Фудбалски клуб „Чукарички” прешао је мукотрпан пут од могућег гашења до најпријатнијег изненађења у досадашњих осам кола нашег суперлигашког надметања. Због дуга од око 1,3 милијарде динара тадашње Друштвено предузеће за спортске активности „ФК Чукарички Станком” пало је у стечај, а 18. новембра 2011. проглашен је банкрот. На аукцији 17. априла 2012. купио га је АДОК, па су „брђани” добили свежу крв и оживели. Постали су први приватни клуб у Србији.

У тим тренуцима први тим је био на ивици амбиса – претпоследњи у Првој лиги. Успео је да опстане, а прошле сезоне и да као другопласирани избори пласман у домаћу елиту. Данас су други, с једнаким бројем бодова као водећи Партизан и с најбољом одбраном у лиги, која је само три пута вадила лопту из мреже.

За кратко време клуб је по угледу на свог првог председника Милоша Илића, резервног ваздухопловног капетана 1. класе и првог српског авијатичара, узлетео. Да на Бановом брду расте неко ново фудбалско чудо. доказују и организација и пословање клуба и изглед стадиона и резултати на терену.

cukaricki.jpg

На Бановом брду ниче нови фудбалски лепотан: стадион Чукаричког (Фото Ђ. Смиљанић)

– Извршена је систематизација радних места. Сада у клубу, рачунајући и све тренере, има 25 запослених. Након тога прешло се на побољшање инфраструктуре, пошто је она предуслов за све остало – почео је причу за „Политику” председник ФК Чукарички Миодраг Јанковић.

Сређене су свлачионице и клупска зграда, изграђена трибина на западној страни стадиона, стављен семафор… Помоћни терен је био у јадном стању, тако да није ни био коришћен. На њему је постављена расвета и вештачка подлога најновије генерације, изграђена мала трибина, као и боксови за додатне тренинге и нова ограда. На том терену раде млађе категорије, а по потреби тренира и први тим.

– Планирамо да играчки кадар за сениорски тим црпимо углавном из сопствених редова, односно из наше школе – објашњава Јанковић.

На питање колики је буџет клуба, одговорио је:

– Ни један клуб, који жели да прави добре резултате, не може без функционише без милион евра годишње, па тако ни ми. Ми смо кренули са агресивном изградњом западне трибине, тако да нам је буџет додатно оптерећен. Желимо да додамо још 1.300 места.

Председник клуба с Бановог брда наставља:

– Намеравамо да за две године не тражимо новац од компаније и да се сами издржавамо. Рачунамо да ћемо за то време да завршимо комплетну инфраструктуру. Осим изградње још две трећине западне трибине, у плану је и надградња и покривање источне. Тада бисмо имали стадион капацитета око 8.500 седећих места. Такође, иза семафора ћемо направити помоћни травнати терен за тренинг сениора. Клупске просторије биће у склопу западне трибине. Тиме ћемо испунити све обавезе из Правилника о лиценцирању за учешће у еврокуповима. Садашњу зграду с реновираним свлачионицама оставићемо за млађе категорије.

Први човек „бело-црних” каже да је до сада уложено око милион евра, а да ће укупни трошкови бити познати тек када буде довршен пројекат источне трибине. Упитан да ли клуб има све неопходне дозволе за изградњу, рекао је:

– На добром смо путу да решимо тај проблем. Комплекс је у власништву града, који га је дао на управљање и коришћење Општини Чукарица. Не желимо да угрозимо остале клубове нашег Спортског друштва. Хоћемо само да добијемо простор који припада фудбалу, као и да Општина прихвати улагање у инфраструктуру и да помогне.


О томе шта је клубу, осим опстанка, донела приватизација, Миодраг Јанковић је казао:

– Најкраће речено, са компанијом АДОК добили смо побољшање инфраструктуре, сигурност рада клуба, регулисане односе, данашње резултате и задовољство играча да играју у Чукаричком. Ништа од постигнутог није случајно.

Резултатски план је пласман до десетог места:

– Желимо да клуб буде апсолутно стабилан. Испод десетог места нема премија. Играчи знају да ће им бољи пласман донети већу премију. Након досадашњих резултата не кријемо да бисмо, ако нам се укаже шанса, волели да изађемо у Европу. Награде за тај успех нису одређене, али ће сигурно бити посебне, без обзира да ли ће он бити остварен кроз првенство или куп, што је по мени лакше.

На питање колике су плате играча, председник Јанковић је одговорио:

– Играчи су подељени на три категорије, а месечна примања су од 200 до 700 евра, са премијама стандардни првотимци могу да зараде између 1.500 и 2.000 евра. Наравно, овде не причамо о уговорним обавезама, које се исплаћују квартално. Оне су у границама нормале, али су мање од оних у Партизану, Црвеној звезди или Војводини. Битно је истаћи да се обавезе исплаћују на време и преко жиро рачуна, баш као и сви порези и доприноси.

------------------------------------------------------

ФК Чукарички – Београд

ЛИЧНА КАРТА

Основан: 4. јула 1926.

Адреса: Београдског батаљона 25, Београд

Клупске боје: бело-црна

Стадион: на Бановом брду (капацитет 4.070)

Председник: Миодраг Јанковић

Тренер: Владан Милојевић

Пласман у првенствима Србије: 2006/2007: Прва лига – 2. место, 2007/2008: 6. место, 2008/2009: 9. место, 2009/2010: 13. место, 2010/2011: 16. место, 2011/2012: Прва лига – 14. место, 2012/2013: Прва лига – 2. место.

------------------------------------------------------

Дуплиран број деце

Приватизација је допринела и већем броју малишана, који желе да тренирају у Чукаричком.

– Њихов број је дуплиран. Имамо око 250 дечака. Они не плаћају чланарину, а комплетну опрему добијају од клуба. Једине обавезе су им да одржавају опрему и тренирају. Долазе деца из целог града и Србије. Желимо да децу склонимо са улице и да буду будућност Чукаричког. За две-три године можемо да очекујемо да одређени број играча макар седи на клупи и чека шансу – рекао нам је Јанковић.

------------------------------------------------------

Бољи услови за публику

До скоро је било незамисливо да трибине стадиона на Бановом брду (садашњи капацитет 4.070 седећих места) буду испуњене до последње столице. На три од четири утакмице тражила се карта више, а просек је 3.500 гледалаца по мечу.

– И то је допринос инфраструктуре. Људи су долазили, пролазили и гледали. Нису веровали да се граде трибина, стубови са рефлекторима… Говорили су да су то приче за малу децу. Немамо масовну публику, али радимо и на томе. Хоћемо праве навијаче. У мају ћемо почети изградњу западне трибине, која треба да буде завршена до почетка наредног првенства, а затим се окрећемо источној. Када завршимо источну трибину биће их више – прича председник Чукаричког.

------------------------------------------------------

Газда хоће титулу

На питање да ли је Драган Обрадовић, бивши фудбалер Чукаричког и један од власника компаније АДОК задовољан, Миодраг Јанковић је одговорио:

– Као и за компанију, тако и за клуб стално тражи више. Задовољан је и организацијом и резултатима, али сматра да можемо још више. Пита шта још треба да учини да би се све подигло на још виши ниво. Чак је у шали рекао да хоће и титулу.

------------------------------------------------------

Припреме у Кучеву

Паузу у шампионату због обавеза репрезентације фудбалери Чукаричког искористиће да се додатно спреме за наставак такмичења. Експедиција предвођена стручним штабом отпутовала је јуче у Кучево, а планирано је и да на крају „мини” припрема у Параћину одигра контролни меч с Јагодином.

Ђорђе Смиљанић
објављено: 10.10.2013.

Izvor: Politka
 
Дакле, свака част.
Да овакви људи данас воде моју Звезду, конкурисала би за трофеј у Лиги Европе.
Овако треба сви да размишљамо и радимо.
 
Ево Пантографе предлажем себе за председника. :) И онако имам исту визију као и овај добри чикица из Чуке. :D

Колико знам,они ће даље дограђивати западну трибину,можда додати још који ред на исток (што ми нема смисла,боље кров да раде) и то би било то. Ценим да ће неки од тих радова чекати крај фудбалске сезоне у мају-јуну
 
Онда, да те изгласамо :)
А ово је, уз културан и логичан начин изградње стадиона, кључно:

– Планирамо да играчки кадар за сениорски тим црпимо углавном из сопствених редова, односно из наше школе – објашњава Јанковић.


То је још Миљанић схватио пре 40 година.
 
Слажем се. И оваква,јадна фудбалска Србија је и дан данас највећи извозник фудбалера у Европи! Замислите шта би тек направили са правим условима и системом рада.
 
Vrh