Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Jutros sam video kako najzad tovare i odnose jedno omanje brdo starih auto-guma :D
 
A sto je tek lepa ulica kada maraton prolazi! Bruka! Sav onaj krs i otpad koji su romi i ostali naredjali godinama. Ostalo je jos 8 kuca od Nehruove do Gandijeve ali ljudi jos uvek zive u tim kucama tako da ko zna kad ce ih rusiti!
 
Ma sramota. Vazno da su ogradili cigane i ostalu sramotu da se ne vide danas na maratonu. To je ta politika bacanja stvari pod tepih..
 
^^ Jeste.

Studio B":108coxsj je napisao(la):
Rekonstrukcija Vojvođanske ulice

Đilas je naglasio da građani zbog radova neće trpeti jer se saobraćaj se neće zaustavljati i da će u naredne četiri godine biti rešeni mnogi problemi u saobraćaju.
Nekada su u Vojvođanskoj ulici pojedine kuće bile vezane za septičke jame, a otpadne vode izlivale su se u kanale duž cele ulice.
Izgradnjom nove kišne i fekalne kanalizacije, sve otpadne vode biće povezane sa centralnim kanalizacionim sistemom, rekao je Dragan Đilas tokom obilaska radova i dodao da se istovremeno ulica proširuje na 30 metara.
A u budućnosti ce Vojvođanska ulica biti bulevar dužine kilometar i po i imaće šest saobraćajnih traka, javnu rasvetu i drvored.
Obnova košta 345 miliona dinara, a Novobeograđani će već u septembru šetati širokim trotoarima.
Đilas kaže da će se gužve u gradu svesti na najmanju moguću meru proširenjem ulica, izgradnjom metroa i mostova.
„Na taj način i uz izgradnju neprofitnih stanova kao što su ovi u Vojvođanskoj ulici, obezbedićemo bolji život građanima i funkcionisanje metropole“, rekao je Đilas.

Dragana Ilic
Izvor: http://www.studio-b.rs/info/vest.php?id=22594

BTW, Studio B ima novi sajt, bas je fin!
 
U prvoj fazi izvođenja, Direkcija je ugovorila radove u dužini od 1000 metara, na delu od raskrsnice sa Dr Ivana Ribara do iza ulice Dušana Vukasovića. Izgradiće se moderna ulica širine 39 metara, sa po tri saobraćajne trake u oba smera, razdelnim ostrvom od četiri metra u okviru kojeg je planirana javna rasveta, dvostrukim zaštitnim zelenim pojasom i obostranim trotoarima od po tri metra. U sklopu saobraćjnice predviđena je izgradnja autobuskih niša, što će u značajnoj meri povećati frekventnost saobraćajnice.


Vrednost ugovorenih radova je 345 miliona dinara, a rok za završetak radova je u septembaru ove godine. Sredstva su obezbeđena iz izvornih prihoda Direkcije, a izvođači radova su „Kolubara invest-gradnja“ i „Gemaks“.

Realizacija projekta izgradnje Vojvođanske ulice sa pratećom infrastrukturom dovešće do poboljšanja odvijanja saobraćaja (bolja protočnost) i uslova života okolnog stanovništva (smanjenje nivoa saobraćajne buke, vibracija, poboljšanje higijenskih uslova življenja)

U sadašnjem stanju, pojedine kuće su vezane na sopstvene septičke jame, a na velikom broju mesta otpadne vode se odvode iz kuća u postojeće kanale kišne kanalizacije koji se nalaze duž cele Vojvođanske ulice. Izgradnjom nove kišne i fekalne kanalizacije i povezivanjem na postojeću mrežu, sve otpadne vode ovog područja povezaće se sa Centralnim kanalizacionim sistemom Beogradske kanalizacije.

Vojvođanska ulica se nastavlja na izgrađenu saobraćajnicu Tošin bunar i ukupna planirana dužina nove Vojvođanske ulice je 1.491 metar.

Čitav prostor Novog Beograda ispresecan je modernim saobraćajnicama u dužini od 160 kilometara. Vojvođanska ulica predstavlja glavnu saobraćajnicu koja prolazi kroz naselje Bežanija. U gradskom saobraćaju Vojvođanska ulica predstavlja jednu od glavnih veza zaposlenima, učenicima i studentima iz novobeogradskih blokova i prigradskih naselja sa centralnim delovima Beograda.

Vojvođanskom ulicom odvija se značajan putnički i teretni saobraćaj i njom prolazi šest linija gradskog saobraćaja, kao i linije prigradskog saobraćaja za Jakovo, Dobanovce i druga naselja ovog dela Srema. Ova saobraćajnica će se koristiti intenzivno i za međugradski saobraćaj pošto će preko saobraćajnice T-6 biti direktno povezana sa planiranom Obilaznicom oko Beograda, koja povezuje autoput Beograd-Zagreb, Kružni put i autoput Beograd-Niš.

Za drugi deo Vojvođanske ulice, do raskrsnice sa Gandijevom ulicom, u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, posle čega sledi rekonstrukcija i ovog dela ulice.




http://www.beoland.com/aktuelnosti/aktuelnosti.asp?a=080422
 
080422_3.jpg


080422_2.jpg


080422_5.jpg


080422_1.jpg


080422_4.jpg


foto: www.beoland.com
 
Juce sam obisao radove u Vojvodjanskoj i dobro napreduju! U 61 bloku su vec trasirali i postavili ivicnjake. Ali kod mene u 63 bloku su smorili vise sa ovim kucama. Nikako da rese lokaciju i poruse ih.
 
molder":1o99zry8 je napisao(la):
Kada smo vec kod Vojvodjanske, nekako u isto vreme sa pocetkom radova na sanacij i prosirenju ulice,na njenom sektoru od gandijeve do nehruove pocela je i izgradnja neprofitnih stanova (tacnije priprema terena)
Dugujem svima ispravku posto ovde definitivno nece biti gradjeni stanovi(iako je po gradskim celnicima mesto predvidjeno za to). Naime ono sto se svima na pocetku cinilo kao priprema terena za gradnju stanova izrodilo se u "nesto" sto niko ovde ne moze da kaze sta je. Cuvar u kucici pominje neku ulicu?! Nema logike za ulicu, mada zavrsili su kanalizaciju i danas su poceli da stavljaju ivicnjake Uostalom evo slike..

 
Ovo je blok 63? Slikano iz solitera sa Bezanije?
Ima da se načekamo dok taj deo dodje na red...
 
Da to slikano je sa solitera, medjutim nikome u okolini nije jasno sta ovi rade ovde.
Nema nikakve logike, valjda ovde treba da se gradi ulica sa po 3 trake sa obe strane.
 
Pa, pitaj one ljude u kontejnerskoj kućici-ofisu-portirnici..... šta'li je već.
 
Pa i pitao sam, kazu da je ulica. Samo da bi se spojila sa onim delom koji se gradi i cije si slike postavio par postova iznad morace da bude solidna krivina. Ne znam cemu to. Totalni debilizam, ili su strucnjaci iz "portirnice" na nekim domacim opijatima.



Zasto jednostavno kada moze komplikovano!
 
To je ulica za buducu zgradu koja ce se tu graditi! To je jedino logicno.
 
molder":3ew90ibu je napisao(la):
valjda ovde treba da se gradi ulica sa po 3 trake sa obe strane.
tacno, ali niko ne zna kada ce to i biti...
 
molder":278dxefu je napisao(la):
.. morace da bude solidna krivina. Ne znam cemu to.
Totalni debilizam, ili su strucnjaci iz "portirnice" na nekim domacim opijatima...
Neko je stvarno pod jačim opijatima, a ko je crtao tu 'crvenu' krivinu? ... Ti ili portirnica? :)

To su verovatno neki usputni - dodatni radovi za neki paralelnu ulicu u bloku.
 
Михаило":17bmnn9l je napisao(la):
A možda samo moraju da obiđu kuću Duška Dugouška :p
:lool:
Najjači komentar svih vremena na Beobuildu!
 
dragan":3b5tgd61 je napisao(la):
molder":3b5tgd61 je napisao(la):
.. morace da bude solidna krivina. Ne znam cemu to.
Totalni debilizam, ili su strucnjaci iz "portirnice" na nekim domacim opijatima...
Neko je stvarno pod jačim opijatima, a ko je crtao tu 'crvenu' krivinu? ... Ti ili portirnica? :)
Usao mi neki virus u paint pa zbog toga. Prave linije crta lepo ali kod krivina se javljaju problemi :D
 
Juče sam prošao 45-icom kroz Vojvođansku. Ima dovoljno mesta i za nju i za ulicu koja će ići tik uz novoizgrašene zgrade i uključivati se u Vojvođansku.
 
Vojvodjanska do septembra samo do Dusana Vukasovica? :o
 
Mogli su barem do Nehruove (Sterije), samo jednu kucicu treba da sruse!!!
 
Vrh