Šta je novo?

Grad Beograd rekonstruiše 8 fasada

Homer Jay":2z651kms je napisao(la):
@jlaki

Mislim da nisu hteli da kažu da će republika rekonstruisati fasadu u Delijskoj 3, već samo da je zgrada pod drugim nivoom zaštite, pa zato nije išla na tender sa ostalima u paketu, tj. da će i nju rekonstruisati Grad, ali da će biti raspisana posebna javna nabavka u tu svrhu ;)

Evo originalnog teksta odgovora:

За разлику од претходно наведених објеката који су под заштитом Завода за заштиту споменика културе града Београда, објекат у Делијској улици бр. 3 је под заштитом Републичког завода за заштиту споменика културе, због чега се поступак јавне набавке за овај објекат спроводи посебно.
Увид у конкурсну документацију за извођење радова на ревитализацији фасада на објекту у Делијској улици бр. 3 биће могућ по објављивању јавног позива у средствима јавног информисања. У јавном позиву биће наведено време и место увида у конкурсну документацију.

Ali moram pohvaliti ovaj Sekretarijat zato što su vrlo detaljno i sveobuhvatno odgovorili na pitanja i to bez i jedne gramatičke ili pravopisne greške. Svaka čast.
 
jlaki":1d24gan4 je napisao(la):
Svetozara Markovića 52a

Фасада објекта налази се у оквиру целине „Стари Београд”, која ужива статус претходне заштите.

gJYqJ.jpg


Pre neki dan:

GhYMP.jpg


jedva čekam da vidim ovu i onu u prote mateje!
 
Tek sada vidim da su naknadno ubacili fasadu na uglu Cara Dušana i Venizelosove. Nađoh odliučnu sliku te zgrade koju je fotografisao Rascian sa SSC-a:

DSC00125.jpg


U program obnove je dodata i zgrada u Resavskoj 65. Pokušao sam da je nađem preko Binga, ali taj deo grada nema "Bird's eye". Verovatno zbog Generalštaba.
 
Sjajno, još jedan ugao će da zablista :)

Videću da odem da ufotkam tu u Resavskoj ovih dana. Mogli su baš Muzej grada Beograda da reše, ko zna koliko će se ta fasada još dugo raspadati.
 
Vrh