Šta je novo?

Marina "Dorćol" - (Stambeni kompleks)

Ovo je samo presipanje iz šupljeg u prazno, restruktuiranje zajmova, i ništa drugo. Ne verujem da ćemo videti išta u skorije vreme...
 
Projekat "Marine Dorćol" je pred bankrotom!

Since January 2011, the Group has been in breach of the requirement to pay the
monthly lease payments. As of 30 June 2012 the total breach was EUR 3.8
million.

The Company is exposed to the following sanctions:

• Termination of the lease contracts which will cause the loss of the right
to use of land;

• In the case of termination the final result of termination would be
restitution of the amounts paid by Marina Dorcol based on the agreements with
the municipality, decreased for the amount of compensation for usage of such
land for the period of duration of lease and for compensation of damages which
occurred for the municipality, if any.

Should any party commence bankruptcy procedure against Marina Dorcol, the
Company would lose control of Marina Dorcol and would be exposed to
uncertainty with respect to compensation from the bankruptcy estate, since the
Company will be in the "last row of creditors".

The management of the Company estimate, inter alia, based on its legal advisor
that it is not likely the Serbian municipality will act to terminate the
agreement between the parties and that bankruptcy procedure against Marina
Dorcol will commence.

In order to manage its financial situation the Company has requested Engel
Resources and Development Ltd., the parent company of the Company's immediate
parent company, Engel General Developers Ltd. ("ERD"), to provide additional
financial assistance to fund the Company's immediate liabilities.

During the reporting period ERD provided several bridge loans for a total
amount of approximately EUR 0.6 million. After the reporting period the
Company received additional loans from ERD for a total amount of EUR 118
thousands regarding the related guarantees granted to ERD.

The management is also examining other solutions to fund the Company's
immediate liabilities and to resolve its financial situation.

Should the going concern assumption not be appropriate, adjustments would have
to be made to reflect a situation where the assets may need to be realized
other than in the normal course of business and at amounts which could differ
significantly from the amounts stated in the consolidated financial
statements.

Izvor: Bloomberg
 
Sad imamo i napismeno sad ce eti po redu investitor da preuzme projekat i da krene da gradi na kukovo ljeto :)
 
Jos jedan u nizu ozbiljnih investitora koji nije dobio toboze zeljenu kvadraturu, a samo sto nije krenuo sa izgradnjom isto kao i hotel jugoslavija.
 
Srušena ograda na gradilištu Marine Dorćol »
19. Februar. 2014 | (18:07 -> 18:50), Izvor : Studio B
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=98266

Gradilište Marine Dorćol koje je gotovo punih osam godina napušteno, sada je ostalo i bez zaštitne ograde, pa je ruglo u tom delu grada još uočljivije.
marinadorsol-greb1902201.jpg


Nismo uspeli da od onih koji se vode kao odgovorni za to zemljište dobijemo odgovore na pitanja kada će rasturenu ogradu popraviti i hoće li i kada izgradnja Marine početi.

Zbog bezbednosti šetača, opštinska inspekcija najavljuje brzu reakciju.
 
Zamoli bih te da pre nego što okačiš neku vest pogledas par ranijih postova čisto da se vesti ne bi duplirale.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока
 
Daj da neko iskači šta se desilio sa onim Izraelcima, mislim da se zovu Engel group, koji su uzeli to zemljište u zakup još neke 2006. godine, jel plaćaju zakupninu ili su se povukli, i da li je neko drugi uleteo?
 
Sada jos samo cigani da se vrate i krug se zatvorio..
 
Мислиш да неће, колико сутра ће Ганци бити ту. Њихове Алфа вође прате ситуацију на терену по Београду и типују локације.
 
Da me ne shvatite pogrešno, mislim da ne bi trebalo da Cigane ili Rome oslovljavamo sa nadimcima ganci, jer može imati uvredljiv prizvuk. Možemo naravno govoriti o negativizmu, čak i kolektivnom njihovog da kažemo necivilizovanog ponašanja, u smislu sklonosti ka životu u nehigijenskim uslovima, ali bez tog pežorativnog pristupa u izražavanju, da nas neko ne bi okarakterisao kao ljude koji na neki način vredjaju jednu manjinsku grupu. Hvala unapred na razumevanju.
 
Slazem se sa Belkom. Iako i sam smatram da u satrovackom izrazu koji su Gaga i MilisaV upotrebili nije bilo nikakve zle namere, trebali bi ipak izbegavati mogucnost da neko zlonamerno ovo protumaci kao prezir uperen ka naciji.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
 
Ма никакав проблем да се уместо Ганци каже Цигани, чак шта више и лакше је и разумљивије. Што се мене тиче, а сигурно и Милисава, никаве зле намере није било.
 
Ne, nisi me razumeo, nije bilo zle namere kod vas, nego bi neko sa strane mogao da čitavu komunikaciju okarakteriše kao takvu, sa nižim nivoom poštovanja prema manjinskoj grupi, i da nas svrsta u grupu koja tako komunicira. Zato treba koristiti termin Cigani ili Romi, i naravno slobodno izraziti negativan stav o njihovim nehigijenskim navikama života, što ni oni sami ne negiraju. Treba svi da im pomognemo da se integrišu na civilizovan način sa ostalim gradjanima, i prihvate elementarne norme higijenske kulture, kao deo suživota.
 
Докле год постоје људи као ти који их мазе и пазе на њихова права која се данас чак и самим њиховим помињањем угрожавају они ће нам ружити град. Не капирам само како је ганци увредњивије него циган. :roll:
 
Mislim da je uvredljivo, jer je Cigan ili Rom originalan naziv za tu naciju ili etničku grupu i tu ne može ništa da bude uvredljivo. Kao što se Albanci zovu i Šiptari, jer se na albanskom Albanija kaže Škipterija ili Škiptarija ili slčan izgovor. A termin "Ganci" može da se konotira uvredljivo, jer govori o "Ciganima u negativnom kontekstu", "Ciganima sa nedostacima", da budem precizan, zato sam skrenuo pažnju. Inače, ne toliko zbog komunikacije, koliko zbog foruma. Ne zezam se. Branio sam integritet i dignitet foruma.

Inače, ja ne bih mazio ljude koji ne poštuju osnovne norme i zakon, već prema njima primenjivao zakon i terao ih merama prisile i prevencije da poštuju zakon. U vrlo detaljnim i konkretnim stvarima. Sve smo se razumeli, izvini nisam hteo da te iritiram.
 
Извини ти, ја немам ништа против рома, али ме нервирају људи који тврде да се ромима ускраћују права када се селе из нехигијенских насеља (која су они запосели) и дижу прашину око било какве глупости. Што се тиче назива, оба су по мом мишљењу увредљива.
 
Ja nisam tvrdio da se Romima ili Ciganima uskraćuju prava kada se raseljavaju iz nehigijenskih divljih naselja. Sva nehigijenska divlja naselja treba raseliti, a pre svega ne dozvoliti njihovo formiranje. Mislim da naziv Cigani uopšte nije uvredljiv, jer to je originalni izvorni naziv kojim ta etnička grupa sebe oslovljava kao kolektivitet. Mislim da to nije sporno. U svakom slučaju se razumemo i slično razmišljamo, tako da je sve u redu. Pozdrav.
 
Korov umesto "Marine Dorćol"
I. Preković | 02. mart 2014. 23:40 | Komentara: 0
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ine-Dorcol

Već osam godina na atraktivnoj lokacija uz Dunav ne počinju građevinski radovi. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju pokrenula tužbu protiv zakupca

0bg-3620x0.jpg

"Marina Dorćol"

ZEMLjIŠTE budućeg kompleksa "Marina Dorćol" ostalo je čak i bez ograde, kao poslednjeg obeležja planiranog velikog gradilišta. Košava, koja je u februaru ledila krv i nosila krovove kuća, otkrila je plac na kome već osam godina nije niklo ništa, osim korova, pa ni marina ni planirani stambeno-poslovni sadržaji. Čak je i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pokrenula tužbu protiv zakupca "Engel marina Dorćol" za 1,3 milijarde dinara neplaćenih obaveza.

Na napuštenom gradilištu već godinama nije bilo nikoga, pa su sami sugrađani razvaljenu ogradu morali da prijave komunalnoj inspekciji opštine Stari grad. Uprava zakupca zemljišta "Engel marina Dorćol" nestala je bez traga. Na toj adresi, kako nam je rečeno, nema nikog ko bi mogao da govori o sudbini projekta.

Rešenjem gradonačelnika iz 2006. godine, investitoru "Engel marina Dorćol" d.o.o. dodeljeno je u zakup na 99 godina 2,5 hektara građevinskog zemljišta, kako bi ovaj deo priobalja dobio svoju utvrdu, ali i stambeno-poslovni kompleks od 76.000 kvadrata. Ipak, kako saznajemo, zastupnik investitora zastao je sa plaćanjem obaveza.

- Ugovor radi izgradnje stambenih, poslovnih i komercijalnih sadržaja u kompleksu "Marina Dorćol" u zoni B, podrazumevao je obavezu plaćanja zakupa zemljišta od 2,5 hektara, kao i za 76.000 kvadrata objekata - objašnjavaju iz Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. - Zbog neizmirenog plaćanja zakupa i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, Direkcija je početkom 2012. godine pokrenula tužbe pred nadležnim sudom, kojima potražuje oko 1,3 milijarde dinara osnovnog duga, a sud će utvrditi visinu dodatnih troškova.

KOMPLEKS SAMO NA PAPIRU MODERNA marina planirana je za izgradnju već 2007. godine, i u prvoj fazi bi dobila 150 vezova za svako "sidro", kao i priključke za vodu, struju i telefon. Iza luksuznog doka sa servisom i benzinskom pumpom za brodove i nautičkim klubom izdizalo bi se naselje od pet stambenih zgrada sa šetalištem. Osim poslovne kule od 11.000 kvadrata, za treću fazu planirana je izgradnja luksuznog hotela od pet zvezdica.

Čak ni promena prvobitnih vlasnika, pre četiri godine, nije dovela nijedan radnički šlem na atraktivnu lokaciju. Izvesna kompanija GBES pojavila se u javnosti kao novi vlasnik "Engel marine Dorćol" i opovrgla tvrđenja ranijih predstavnika da je nije dobijena dozvola za gradnju. Idejni projekat premašio je dozvoljenih 76.000 kvadrata za gradnju, a zahtev nije ni podnet. Naime, za ovu investiciju nedostajalo je čitavih 160 miliona evra, a kako se čini, ovog budžeta neće ni biti skorije za dunavsku obalu.

STARI KRAN

PRIMERAK industrijske arhitekture 20. veka, kran stare termoelektrane, trebalo je da zasija kao umetnička galerija. Kran stare centrale "Snaga i svetlost" pod zaštitom države upisuje staž još 1932. godine, kao glavni transporter crnog uglja na mestu nekadašnje crpne stanice.

Kako čitava marina nije dobila nijednu novu ciglu, čini se da će još mnogo vremena proći dok ovaj svedok vremena ne dobije svoje novo ruho.
 
Bez rešenja problema "Marine Dorćol" »
27. Mart. 2014 | (18:13 -> 18:51), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari
Mesec dana nakon što je košava srušila zaštitnu metalnu ogradu oko zemljišta koje se već godinama najavljuje kao budući kompleks „Marine Dorćol", sve što se tamo promenilo jeste materijal ograde.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
marinador-greb27032014.jpg


Iako je komunalna inspekcija opštine Stari Grad naložila firmi „Marina Dorćol" da metalnu ogradu dovede u funkcionalno i bezbedno stanje, ona je uklonjena, a umesto nje postavljena plastična mreža.

I dok inspekcija zbog toga najavljuje prekršajni postupak, u „Marini Dorćol" ne žele pred kamere. Za to vreme, jedna od najatraktivnijih beogradskih lokacija nije ništa drugo do korovom obrasla poljana.

Izvor: Studio B
 
Živim na 50 metara od ovog rugla i već duže vreme razmišljam da se organizujem sa komšijama, zaposednemo ga i sredimo.
Treba skloniti i drvenu i plastičnu ogradu, poseći šiblje, preorati, izgrabuljati i posejati travu.

Da li neko zna kakav bi pravni status imala ova naša akcija i da li bi neko sutra mogao da nam upropasti trud?
 
ssimovic":2ovhgd9k je napisao(la):
Da li neko zna kakav bi pravni status imala ova naša akcija i da li bi neko sutra mogao da nam upropasti trud?

U Srbiji nema pravnog statusa.
 
Vrh