Šta je novo?

Socijalni i stanovi solidarnosti u Ovči"

dzonihsv":mdio26qb je napisao(la):
Evo jedne od lokacija na kojima sam mislio da navedeno naselje može biti izgrađeno. Jedino, malo smetaju dalekovodi sa leve strane, al' ima i za to rešenja.



 
Parcela je najverovatnije sledcih dimenzija 400x100m , a ja mislim da ce se nalaziti blize Zrenjanincu , nego naselju Ovca. Ovo sto je DZoni oivicio crvenom bojom je ogroman prostor ...
 
Danas je bio clanak u Novostima , doduse u stampanom izdanju , o gradnji ovog naselja . Izgradnja bi pocela sledece godine. Kvadrat bi bio 800 eur , a mozda i manje . Ostalo je vec ispisano na beobuild-ovim stranicama .
 
Ма шта бре Борча - Овча, све раселити у СА да се спречи будућа економска пропаст Београда, трећим ( претенциозно названо ) Марсом...овај, Београдом!
Шалу на страну, чему све ово. Зашто ширити град ка периферији, када се већ шири у Банату, зар није логичније да то буде ка Земуну где је јасно да ће бити активности више и где је лакше будућим мостовима/подухватима спојити са остатком града. Ово као да ће све удаљеније да граде. Осим пруге, овде нема предности никаквих у односу на преко пута Земуна, где ће такође морати, због постојеће популације бити масовнијег превоза у неком тренутку.
 
Slažem se.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
 
Borcanac , nemoj da zaboravis da je gradnja mosta izmedju kineskog i pancevca na dugom stapu , pa je buduce naselje (ako se uopste bude gradilo ) u tom delu oko kineskog mosta iskljucivo usmereno na taj kineski most, a preko njega na Zemun i NBG . Centar grada je ,iz tog buduceg naselja ,( dok se ne izgradi saobracanica koja ce povezati dva mosta) poprilicno daleko . Ovo naselje u Ovci ce biti daleko nekih 10 km od centra i zavrsetkom SMT -a imace vrlo brz saobracaj . Opet , ni Zemun nece biti toliko udaljen , a u nekoj buducnosti ni Pancevo .
Da ne pricam da je veliki problem infrastruktura , koja uopste ne postoji kod kineskog mosta , mada je i u Ovci losa , ali postoji bar nesto od infrastrukture ...
 
А шта ако га поставиш код БСКа, то ново насеље. Већ је мања километража. Наравно недостаје градски железнички систем. Али уз мало маште, пуно пара и...
Код четвртог километра негде, на саобраћајници од Борчанског моста ка ЗР.путу постоји одвајање за Борчу ( ако погледаш на мапи ) већ планирано. Ако та траса буде ишла иза насеља ка Котежу и даље ка Панчевачком мосту, биће далеко ближа од Овче до исте тачке у граду, и наравно ближа Земуну, ако замислимо то насеље ближе окретници 95,96. На оближњим државним њивама.
 
Nisam siguran u dobronamernost teksta

Prave njive su zalivadjene i slabo se išta radi da hleb opet one radjaju

Sa druge strane spašavamo izmedju prestolničkog asfalta neke oranice
kako bii se održalo stanje da ljudima krov nad glavom i dalje bio preskup
 
Нема сумње да од тих ораница нема ништа. Оне су већ испресецане саобраћајем и халама, бар неки делови. Привреда мора да дође на много виши ниво и сигурно је да ће овде бити ширења те привредне зоне. Такође, јефтинији станови су приоритет у земљи са 300 000 подстанара. Рупе у граду ће се сигурно попунити неким поправљањем стандарда јер недостаје и пуно квалитетног пословног простора. Нисам у задирање кроз дубину њива и прављење штете на пољопривредним капацитетима, али овамо откидамо цео потез од 80км између БГ и НС, на пример. Треба град заокружити а простор у сендвичу од по неку стотину хиљада људи по страни, између ових насеља и Земуна, сигурно није добар за кукуруз, пшеницу...
Дакле овде је по среди само малверзација са ценом земљишта, намена је већ решена ствар и питање времена када ће то ући званично у неки план. И то све очекујем ускоро, сваким месецом све ће се више причати о овој страни града, то се већ и дешава. А ако привреда крене узлазном путањом, ово парче ће се буквално прогутати.

П.С. Борисе, зашто мислиш да није боља и без приступног пута? Није ни без јавног превоза ни без саобраћајница, а и комунално је лакше јер је све уз постојећу мрежу, струја, вода, осветљење, канализација, саобраћајнице... све већ постоји, само по неки блок угурати ту. Буквално има асфалтираних улица са водоводом, осветљењем уличним, само без канализације која је 200 метара даље, све код БСК, ако хоћеш ( ако није јасно ) нацртаћу на мапи. И километража, до Борче је одмах станарима је све ту на 1км топлана, пијаца, школе, вртићи, велике радње... до центра је мања исто...
 
Pa mislim da bi bez pristupnog puta , taj deo ostao dosta saobracajno zabacen , jer bi stanovnik tog naselja morao da prodje kroz samo naselje , a tu mogu da se naprave solidne saobracajne guzve , pa tek onda da izadje na Zrenjaninski ili smt ..
Ja se iskreno nadam da taj pristupni put nece cekati neke nove kineze , jer je vec planiran , a i nije mnogo skup , ali uvek imamo to ali ...
 
1.jpg


Плаве линије су постојеће везе са насељем, у различитим су крајевима и излазе на различите путеве. Може се замислити на још колико хоћеш улица постојећих да се ново насеље настави. Тако да гужве не би биле проблем. А са приступом од саобраћајница које се граде тек би друмска веза била добра. Цела локација је на 2,5 км од нечега што је у северној тангенти означено као нека раскрсница за Борчу.

Црвене линије су постојеће асфалтиране улице са уличним осветљењем, постоји и водовод градски а све остало је на пар стотина метара па чини знатне уштеде.
кругови значе следеће локације:
Црвени - окретница 95 и 96
Плави - топлана
Светло зелени - пијаца
Тамно зелени - школа
Жути - обданиште
То је само ту уз насеље груписано, а могао сам да додам и групу кружића ка горњој плавој линији. Па обогатим са још школа, поштама, радњама, амбулантама...

Државно је земљиште па би уз постојеће мреже све било далеко јефтиније и ближе свим путевима од локације у Овчи. Чија је опет предност пруга и баш ништа друго. А слика града иде још више у ширину, уместо ка Земуну да се спаја и где повезивање већ почиње, удаљавају му се крајеви један од другог.
 


Ovo bi , po meni , trebala biti lokacija buduceg naselja . Ovo plavo je smt . Kao sto se vidi lokacija je vrlo blizu smt . Nije daleko od centra Ovce , ali nije daleko ni od Borce . Prosto , moje misljenje je da ce ova slepa ulica , zvana ovcanski put , doziveti jedan preporod zavrsetkom smt , a to je , za najvise dve godine . Ne kazem da je lokacija za buduce naselje vrhunska , ali mislim da nije toliko losa .

Sto se tice lokacije uz stadion , mislim da je tu predvidjen sportsko rekreativni centar (oznaceno zelenim) , a ova lokacija koju sam oznacio sa plavim , moze da se spoji (oznaceno crvenom bojom ) sa zrenjanincem. Tu bi bio problem prevoz . Ne znam kako bi to funkcionisalo .

 
Од шпица плаво уоквирене локације има можда до 200 метара до постојећих стајалишта. Зелена локација јесте СРЦ али сам на самом стадиону прошле године чуо од неког радника из клуба да ту требају неке зграде да се праве. Сам клуб има довољно терена, простора и са друге стране ка каналу халу, ресторане, веслачки клуб и неки као кеј. Нема ту шта више, сем ао се Толе не огласи :D

Све једно, мислим да ће насеље ка Овчи имати поуздану саобраћајну везу, смт, воз... али да ништа друго неће имати између дивљих насеобина на готово најудаљенијој тачки од свих делова града. Сем ако кроз то насеље не желе да задовоље и потребе дивљих, да реше њихове проблеме, да у пакету добију канализацију, светло, школу...

Или се спрема друго Земун поље, па да га склоне у старту са очију. То да неко плати...изнад 500е мислим да су наде мале...
 
Борчанац":v3cc688d je napisao(la):
Све једно, мислим да ће насеље ка Овчи имати поуздану саобраћајну везу, смт, воз... али да ништа друго неће имати између дивљих насеобина на готово најудаљенијој тачки од свих делова града. Сем ако кроз то насеље не желе да задовоље и потребе дивљих, да реше њихове проблеме, да у пакету добију канализацију, светло, школу...

Или се спрема друго Земун поље, па да га склоне у старту са очију. То да неко плати...изнад 500е мислим да су наде мале...

I meni izgleda neverovatno , ali ako uzmemo trenutne vrednosti zemljista ( s tendecijom rasta ) , a to je vrlo bitan parametar , onda su lokacije uz ovcanski put trazene . Cena ara je 5000 eura i vise . Zavrsetkom smt i ako se bude gradilo ovo naselje ,da ne pricam o kanalizaciji , rasveti itd. , cena ce se uduplati .
 
cena od 5000 ar je i danas više nego naduvana. to može samo da padne.

a ministar radulović je najavio da će da padnu cene nekretnina. a nema ni subvencija više za stanogradnju, živi bili pa videli.
 
Милисаве, то није чак ни за плац, већ за њиву. Таква је цена и код БСКа али мислим да са 3 000 реално сви ће да продају.Проблем је наравно што све једно нико ништа од земљишта овде више не купује као за плац. Сад купују фирме, занима ме колико је идеа платила плац који је коштао 11 000 ар у Борчи. Сигурно не ту цену!

Али са друге стране у Борчи су цене станова доста ниске и дошло је до правог бума у изградњи зграда на местима породичних кућа, гради се на сваком кораку јер је потражња овде велика за становима. Право је време да тај приватнички хаос заустави озбиљна изградња насеља.
 
MilisaV":2dy4aspv je napisao(la):
cena od 5000 ar je i danas više nego naduvana. to može samo da padne.

a ministar radulović je najavio da će da padnu cene nekretnina. a nema ni subvencija više za stanogradnju, živi bili pa videli.

Ja vec 10 godina mislim da su cene naduvane , a one su samo dozivele stravican skok 2007 i sad se vracaju na nesto sto je kao normalno , a po meni i dalje preskupo . Na stranu to , sto je ponuda dobrih nekretnina veoma mala .

Sustina je da radulovic nema pojma sta ce se desavati sa nekretninama , ali i veliki broj odlicnih ekonomista . Moje je misljenje , da mnogo zavisimo od globalne ekonomije i samo to utice na cene istih .

Potraznja je mala , ali potreba ogromna . Ako se situacija na globalnom nivou popravi i ovde ce se desiti puno veca potraznja , a s obzirom da je ponuda nekretnina losa , ovaj prostor oko smt na banatskoj strani bi mogao biti pravi bum .
 
Zaboravih da odgovorim za ukidanje subvencija . Po meni to ce da utice na vecu kupovinu placeva , jer niko nece moci da uzme kredit za nekretninu . Znaci situacija slicna pre 2006 , a znamo da su tad stanovi kupovani samo za kes , ali ne u nekom velikom broju .
Kupovina placeva znaci vecu vrednost zemljista , a manju stanova . Zasto ? Prosto ponuda i potraznja .

Lakse je coveku da iz nekoliko parcijalnih investicija ( plac , gruba gradnja , fini radovi ) , u nekom periodu , dodje do nekretnine , nego da odjednom sve iskesira .
 
Зар није најава за овај период постојала и далеко пре него што је било познато да ће се ићи на изборе?
Још једном да искористим прилику да негодујем због тога што локација иде на разуђивање града уместо на његову концентрацју, груписање.
 
bboris7":22lg1zwe je napisao(la):


Ovo bi , po meni , trebala biti lokacija buduceg naselja . Ovo plavo je smt . Kao sto se vidi lokacija je vrlo blizu smt . Nije daleko od centra Ovce , ali nije daleko ni od Borce . Prosto , moje misljenje je da ce ova slepa ulica , zvana ovcanski put , doziveti jedan preporod zavrsetkom smt , a to je , za najvise dve godine . Ne kazem da je lokacija za buduce naselje vrhunska , ali mislim da nije toliko losa .

Sto se tice lokacije uz stadion , mislim da je tu predvidjen sportsko rekreativni centar (oznaceno zelenim) , a ova lokacija koju sam oznacio sa plavim , moze da se spoji (oznaceno crvenom bojom ) sa zrenjanincem. Tu bi bio problem prevoz . Ne znam kako bi to funkcionisalo .





Sto se stidite . Pa moze pasti i neka pohvala , sobzirom na pogadjanje buduce lokacije novog naselja u Borci ( Ovci ) ... :)

Jel' ovo sad treba da se premesti iz "opstih diskusija" u "projekte u izgradnji"
 
Vrh