Šta je novo?

Šta mi smeta u Beogradu

rasho62

Higher intermediate
Učlanjen(a)
25.12.2013.
Poruke
1.105
Pohvaljen
435
Пошто је администратор забранио ону жучну расправу на теми трамваја ево отварам тему у којој можете писати о свему што вам смета, "боде очи", што вас нервира, а није садржано у већ отвореним темама, па изволите!
 
Мислим да је ово опет мимо правила, а и бојим се да ће само проузроковати додатне свађе. Будимо фини!
 
Smeta mi djubre po ulicama, grafiti, propale fasade, divlja gradnja, nekvalitetna izgradnja/rekonstrukcija bilo cega. Nekultura i javasluk gradjana na svakom koraku.
 
Prljave, zapuštene ulice, loše rekonstrukcije ulica i zgrada, kiosci, alu i pvc stolarija na starim zgradama, drečavo šarene folije prelepljene preko izloga, kockarnice i kladionice, grafiti, bilbordi, bahati i loši vozači, nezainteresovana nesposobna policija.

Ali, bar imamo lepe devojke :)
 
Слажем се са Маркосом и Рељом у потпуности и додао бих још да ми јако пуно сметају излепљене бандере, саобраћајни знаци и путокази, па чак и дрвећа, разноразним "огласним" порукама, некаквим глупостима од налепница разних хулигански настројених "љубитеља" фудбала, кошарке, пљување по улицама.
 
bahato parkiranje ili uopste previse vozila na ulici, propali kolovozi i trotoari, izbledele zebre, bilbordi, prasina i prljavstina, neplanska i divlja gradnja, zapustenost... o ljudma i onom sto beogradu fali necu ni da govorim.
 
Смета ми што су у Београду, граду који буквално лежи на води, сви травњаци већ средином лета сасушени. "Зелени појас" поред самог Дунава већ у јулу изгледа као афричка савана у сушно доба године. Боравим последњих пар месеци у једном граду у сред пустиње који је зеленији од Београда и сваким се даним питам где грешимо :bash: .
 
То што у духу наводног либералног, грађанског друштва и поданичке идеологије неко рекламира Београд као дестинацију за секс туризам. Представљају се наше жене као јефтина забава. Такви и остали аутошовинистички ставови настају као последица не разумевања нове средине а са друге стране очајнички покушај одбацивања својих старих стега. У тој немоћи се такво постављање ствари представља као типично Београдско, што већински део Београђана ( досељеници ) прихвата здраво за готово, не познајући преходно стање.
То ми смета. Што у покушају уклапања, покушавају да сруше оно у шта желе да се утопе.
Београд никада није имао неку величину по површини коју заузима или броју становника, или грађевинским достигнућима... на много места тога има далеко више. Београд је био велики, највећи, шмекерским духом несаломивим. Зато ми смета та сушта супротност која се појављује често, пречесто. Највише ми смета недостатак снаге данашњих Београђана да ту причу сломе, одувају са нашег пропалог асфалта...
 
У свим градовима Србије: прекомеран број возила у централном делу града, паркинг места на тротоарима, која не само да сужавају простор за пешаке, већ их и излажу опасности - знате ли ви колико је некима тешко одмерити колико им је гаса потребно да би 'нађи хали' на тротоар, и колико често се за јуре у правцу пешака? Аутомобили су потребни онима на периферији града. Али ако сте у центру, где вам ништа није ван круга у пречнику од три километра, онда вам заиста није неопходан други аутомобил. То је луксуз, па и јавни порез при регистрацији то друго возило треба третирати као луксуз.
 
@borcanac

Ko to reklamira Beograd kao destinaciju za seks turizam i jeftine zabave sa nasim zenama :?:
 
Drakche sve zbog zarade...
Prvo splavovi, i veci deo akteri dobrog nocnog Bg života
hej pa regrutuju i maloletne klinke
a sve počinje s njihovom propagandom
da je normalan izlaz u ,,život,, tek od 23:00 pa do 04:00
uz obavezno izvrtanje ruglu roditelja za konzervatizam

Pitaj bilo kog stranca šta očekuje od čuvenog dobrog nocnog Bg života
i naravno da ce se odgovor svesti na ,, use, nase, i podase,,
stim što ,,use i na se,, ima i bolje svojoj kuci, samo mu fali rekreativno to ,,podase,,
eto na šta se sveo dobar nocni život
i njihovog upoznavanja vrednost kulture uz zatvorene muzeje :lool:
 
Шта ли је смештено.. Остало је тачно. Одгајамо генерације морално закржљалих дебила.
 
Gradjnasko drustvo je obicno najkonzervativniji sloj drustva, tako da ne mogu da zamislim da neko u to ime promovise seks turizam i maloletnu prostituciju na splavovima i sl. mestima kako borcanac kaze. To bi trebalo da bude kontradiktorno.
 
Ја сам опис друштва набацао онако како га већина њих схвата. А не рангирано као приручник из социологије. Мислим и да смо двоструко конзервативни...рововска позиција. Старомодно/затуцано/конзервативни и конзервативни у оном опису од горе. Понављаш оно што ти је најмање јасно, јер као такво је највише вероватно да је баш оно што ти недостаје. Тако се ослобођени од стега ослободе толико, да не мисле ни на оца ни на сестру ни на државу ни на какве вредности. Већ јуре неке слободе недокучиве и нестварне.
Није у питању ни то што се постављамо у позицију оних, код којих су генерације одлазиле са истим мотивима. Што ми мењамо улогу у објекат над којим се врши радња. У питању је општа та конзервативна затуцаност која гуши под паролом свакаквих слобода. Које слободе и нису, већ жваке за сељаке. И не односи се само на тај сексуално промотерски наступ већ на читав низ...видела жаба да се коњ...

Опет, сигуран сам да је теби то све познато, ниси први пут чуо, јел да?
Само да би се то објаснило, да се разуме истински из свих праваца у пуном обиму, потребан је тај стални шмекерски приступ за који сам рекао да лечи. Али за који немамо снаге, воље, немамо више довољно шмекера по глави становника, нема тог бунта...али и самилости те нема, љубави за ближњег, поноса.
 
Drakche":21nt744b je napisao(la):
Gradjnasko drustvo je obicno najkonzervativniji sloj drustva, tako da ne mogu da zamislim da neko u to ime promovise seks turizam i maloletnu prostituciju na splavovima i sl. mestima kako borcanac kaze. To bi trebalo da bude kontradiktorno.

Не ради се о слојевима, већ сегментима друштва. Дотични не морају имати ништа заједичко у социјално-економском погледу, али су браћа по неморалу.
 
Мени највише сметају недостатак основне културе и досељеници. Можда вама нису, али мени јесу у доброј мери погоршали живот.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока
 
Somi303":36mtp02l je napisao(la):
Мени највише сметају недостатак основне културе и досељеници. Можда вама нису, али мени јесу у доброј мери погоршали живот.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Мислим да то није у реду. Људи вам требају сметати једино ако су лоши, а не само зато што су досељеници. Београд није село, па је висок ниво кретање становништва саставни део природе.
 
Није лепо ни да они мени стварају толико проблема. Нису сви исти, али пуно је оних који су јако некултурни. Наравно, нису једини који су некултурни. Није битно одакле су, неке ствари морају да схвате, Београд није село. Ја на пример не видим ништа спорно у овом случају, девојка ништа лоше није рекла.
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/...ogradani-iselite-se-u-svoja-sela/130344.phtml
 
Дечко јеси ли из Београда, ово је Душко Радовић...Што каже један коментар после њеног питања из трејлера. Душко Радовић је рођен у Нишу :D
Шоми, мора да се шалиш, па овде је све спорно. Да ли има нешто што није трагикомично?
Њој би требало објаснити да се од мржње не може живети. Колика количина јада...
 
Видео сам да је Душко из Ниша, али такав је мој став. Постоји добар списак разлога за то.
 
Somi303":1fnchfqs je napisao(la):
Видео сам да је Душко из Ниша, али такав је мој став. Постоји добар списак разлога за то.

Ма верујем ја да те стварно нешто тишти, али ова ти није добро поређење. :roll: просто је :cry:
Сада ме занимају разлози? Да упоредим са другим сличним мишљењима. То су индивидуалне појаве или масовне?
Познато је учестало подбадање Сремаца и Далматинаца у делу града који је са Сремцима староседеоцима. Прост судар различитих нарави код истог народа :bash: (мени нису тако различити, у неким стварима) :D
 
Somi303":2sdg4tgq je napisao(la):
Видео сам да је Душко из Ниша, али такав је мој став. Постоји добар списак разлога за то.

То није став, то је предрасуда и дискриминација, па не мислите да се можете крити иза паравана 'моје мишљење'. Не постоји никакав списак разлога који би вам дао за право да једну целу групу прогласите некултурном, непожељном или шта већ. Као што кажете, нису сви 'такви', баш као што ни сви 'староседеоци' нису такви као ви.

Срби имају невероватан урођен 'таленат' за самопрезир и неслогу. Као да немамо довољно проблема, већ још требамо да се делимо на 'староседеоце' и 'дошљаке', иако нема града у Србији у коме је удео становништва са локалним коренима који досежу даље од једног века већи од десетине.
 
Vrh