Šta je novo?

Javno osvetljenje (Kandelabri ,Bandere)

Па ваљда и сам знаш коме би то уновчавање било интересантно, па макар то било и 10,- динара :D :p
 
staro i novo crveni krst
dsc08197.jpg

dsc08198.jpg
 
Sada lepo naći te iz treće Srbije i naplatiti im kaznu uz obavezno čišćenje svih javnih površina koje su naružili.
 
Takođe, mislim da gradska predgrađa treba da se preurede kako bi bila lepša. Hoću da u gradu imamo jedan koncept, dizajn, da ne budu u jednom kraju različiti ivičnjaci, popločavanje i klupice. To su male stvari, ali značiće dosta.
Zbog toga, po uzoru na velike korporacije i uređene gradove, predložiću da se napravi knjiga standarda urbanog mobilijara koju će morati da poštujusve službe i investitori kako bi sve bilo građeno u nekom redu i skladu.

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/11 ... olica-foto
 
Bandera pala jer po njoj piške kučići?!

Neobično objašnjenje elektroditribucije za pad bandere u Zemunu koja je umalo ubila čoveka.

Samo pukom srećom Beograđanin (50) lakše je povređen juče na Zemunskom keju kada je na njega, oko 9 sati ujutro, pao stub javnog osvetljenja.
U Elektrodistribuciji Beograd kažu da je do incidenta došlo jer kućni ljubimci vrše nuždu na banderama, pa mokraća ulazi u metalne stubove koji se zbog toga s vremenom rasklimaju, pišu "24 Sata"?!

U blizini restorana "Venecija" umesto tri bandere koje su uklonjene jer nisu bezbedne za prolaznike, a od kojih je jedna juče pala, sada su postavljene plastične cevi koje štite da neko od prolaznika ne dođe u dodir sa žicama unutar bandere. Ono što je ostalo od stubova oblepljeno je crvenom trakom koja upozorava na opasnost.

U JKP "Javno osvetljenje" kažu za "24 sata" da su odmah po pozivu izašli na lice mesta i obezbedili lokaciju. Ono što zabrinjava jeste činjenica da su radnici ovog preduzeća još pre četiri meseca upozorili na to da stub nije dovoljno bezbedan.

"Mi smo konstatovali da postoji problem i u februaru obavestili Elektrodistribuciju o neophodnosti zamene stubova. Činjenica je da ima puno zastarele opreme i da ne može sve odmah da se isprati", kažu u "Javnom osvetljenju".

Odgovor zašto je bandera pala list je potražio i u EDB.

"Na Zemunskom keju smo uklonili tri metalna nova stuba koja su bila rasklimana i koja pod hitno treba da se menjaju. Ipak, koliko god puta da ih promenimo, neće biti dovoljno, jer vlasnici dozvoljavaju svojim kućnim ljubimcima da vrše nuždu uz bandere koje ta tečnost uništava. Trenutno u gradu na različitim šetalištima i u parkovima gde sugrađani šetaju pse, ima oko 50 bandera koje smo registrovali da iz tog razloga moraju da se zamene", kažu u EDB.

U ovom preduzeću ističu da se radi o velikom problemu i da su konsultovali komunalnu policiju koja nema nadležnost da zbog ovog razloga kažnjava vlasnike kućnih ljubimaca, navode "24 Sata".
 
Jok stigao je i odgovor od udrzenja vlasnika kucnih ljubimaca
 
Voleo bih da neko ovo malo bolje objasni.
Po ovome su sve bandere u Beogradu u opasnosti od rušenja :laugh:
 
Navodno je radjeno istrzivanje u londonu i dosli su do tog zakljucka , jedan kavart gdje su bogati kucevlasnici sa kucicima i jedan rendom gdje nema kucica ,bar je tako tvrdio moj profan iz hemije
 
A šta se razara psećom moraćom (valjda amonijakom)?
Vijačna veza, beton?
Koliko vremenski traje proces dejstva korozivnog sredstva (zapišavanja), do loma konstrukcije, koje su količine u pitanju?
 
Vrlo je i moguce da i onako stare nikada radi zaštite dofarbane bandere
takvim redovnim psećim ,,zalivanjem,, podpomaže se sigurno veca korozija

takva rabota pravila mi je problem na kočionom od točka,
jer kad počne jedan, moraju i svi u okolini (i lutalice) da ,,preovere zapis,,
:lool:
 
Баш те мрзи да напишеш где се налази место које си сликао. Што, брате, не поставиш нову рубрику "Погоди где се ово налази" и постављаш загонетне слике до миле воље?
 
Pa kad bi grad stavljao ulicne table napisoa bih , ulica izlazi na krunsku prva slika je ispred one anticke ljepotice a druga u istoj ulici nesto ranije
 



Овде има три различите врсте стубића.
Да ли постоји пропис о њиховом изгледу или позицијама. Овако као карневал а о приступу хитним службама да не говорим. Приступа ту нема ни близу...
 
Bandere na cvjetnom trgu
dsc01494.jpg

imaju gornju kapu kao stari vatrogasni sljemovi od aluminijuma
dedinje
dsc01487.jpg

dsc01489.jpg
 
Evo, najavljuju zamenu "zapišanih" stubova u Zemunu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/497724 ... nskom-keju

Nova rasveta na Zemunskom keju
Tanjug | 25. 09. 2014. - 14:38h

Opština Zemun pokrenula je inicijativu za zamenu stubova javne rasvete duž Zemunskog keja, saopšteno je danas iz te beogradske opštine.

Povod za pokretanje ove inicijative je dotrajalost stubova, kao i događaj iz juna meseca kada je pao stub i povredio prolaznika.

Početku radova danas su prisustvovali predsednik opštine Zemun Dejan Matić i direktor JKP ''Javno osvetljenje'' Aleksandar Cincar Poposki.

Matić je rekao da je zamena stubova na Zemunskom keju deo šireg plana koji ima opština, a odnosi se na zamenu, popravku i postavljanje rasvete na celoj teritoriji Zemuna.

Još jedna inicijativa opštine Zemun je dala rezultate po pitanju uštede i uređenja Zemuna i njegovih ambijentalnih celina, istakao je Matić.

- Obnavljanjem rasvete postiže se veći nivo osvetljenja i bezbednosti, a ujedno i manja potrošnja električne energije - rekao je Matić i najavio da će biti zamenjeno ukupno 66 stubova na potezu od restorana ''Venecija'' do hotela ''Jugoslavija".

Planirano je da radovi budu završeni do 20. oktobra, navedeno je u saopštenju.
 
sizif":1qmz1hof je napisao(la):
direktor":1qmz1hof je napisao(la):
Bandere na cvjetnom trgu

У Загребу? Кад си био?
Сизифе заборавио си да наш Директор пише са #%&*@* јекавицом, и онда испада као да је био тамо далеко у "њиховој лепој" :D.

direktor":1qmz1hof je napisao(la):
Kaj imaju i tamo cvetni trg
Да, имају цв(ј)етни трг, ево где се налази:
 
Vrh