Šta je novo?

Renoviranje bioskopa ,,Balkan"

Ја правдам оба или ни један, не знам шта је карактеристично и за кога? Тачније смета ми селективно осуђивање и усвајање превише агенцијских ставова. А све што си написао је примењиво у оба случаја. Зато боцнем овим другим јер ми је познат механизам тих мозгова који кефћу на тастатуру.
За ово о плаћеницима... јел поуздано то знаш? Признај да си само изнео нагађање. Не осуђујем те, таква су времена, само кажем да треба контролисати утиске и збрајати чињенице.
Ако стварно знаш некога ко је плаћен, баш сам заинтересован да сазнам за то.
Остало не може да буде грешка, мени је СИГУРНО стало до стања у спорту и око њега. Не дам да ме сврставају, етикетирају, клевећу. Не за курту/мурту већ опште стање...а мали милион порука, парола, апела на које се остало оглушено у оба случаја сигурно дају за право неку акцију заинтересованих.
Како ће они реаговати, против законито као у овим случајевима, или друге неке акције и ризике да предузму, ја то подржавам. Али и одговорност за своје поступке пре свега тога. Некада мора да се изађе из шаблона за циљ, али и да се поднесе жртва. Ја не сматрам да треба да се бавим оценом ни једних ни других, то треба да раде институције.
 
Mislim da poređenje Pokreta za okupaciju bioskopa (koji su, pride, očistili grafite sa spoljnih delova bioskopa "Zvezda) sa N.N. licima, pretpostavljeno navijačima je maliciozno.

Ali jos više mislim da ste se previše odaljili od teme. ;)

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
 
Комплетно сам згранут да постоји особа која се уопште усудила да изједначи окупацију Звезде са жврљањем графита по споменику културе !!!
 
У ствари нисам згранут, особа која размишља на тај начин је наплатила казну Вукши и ИмамоПлан за реновирање стајалишта. То је тај начин modus operandi.
 
Зашто?
Ево, ова особа стварно не зна шта је проблем.
И за случај стајалишта сам питао да ли су се тражиле и добиле неке дозволе. ЦСИ је одговорио и мој став је био да је боље не радити на своју руку. У свим случајевима који су наведени иста је та црта, да се уради нешто и када систем не дозвољава. Ја тај бунт чак и волим, подржавам иницијативу. Наглашавам само да свако треба да буде свестан последица својих дела.
Згрожен сам што неосновано тврдите да су сви ови случајеви другачији, да су неки ст*** коју треба ломити и затварати а други управо обрнуто.
То је изграђено на основу личних афинитета и једнако је заступљено и на оној другој страни. Да је још једна димензија, па да схватите и да други имају своја интересовања. Да поштовање које тражите, некада и укажете. Овако ће ствари увек да се поларизују и дилазиће до сукоба.
Све што ви мене окрписте, и ја вама ево кажем.
 
Kod mene su navijači:
- išarali sve zidove svojim infantilnim porukama, potpisima, pozivima i uvredama
- iscrtali murale
- ofarbali ivičnjake u boje kluba
- ofarbali stubove bandera
- ofarbali svetiljke (monteri "Javnog osvetljenja" bili u čudu kojoj bu**** je palo na pamet da se vere kao majmun)
itd, itd...sve to zahteva vreme i posvećenost.

Ali nikada, nikada se nije dogodilo da zimi izađu napolje, uzmu lopate i očiste sneg ispred svoje zgrade, u svom kraju. Niti jednom.
 
Borcanac, ti ili ne vidis ili ne zelis da vidis, da su akcijom okupacije bioskopa, aktivisti ukazali na problem sistema na jedan izuzetno koristan nacin (paralela se moze povezati kao sto je stf to uradio sa imamo plan akcijom ciscenja stanica) time sto su ocistili imovinu otetu od naroda i priveli je zakonom propisanoj nameni.
Sa druge strane imamo individue koje se kriju i destruktivnim akcijama ne postizu nista korisno, vec kao sto i sama rec kaze, unistavaju nesto bolje lepse i korisnije za vecinu.

Kao ironiju "tih huligana" a zna se na koje mislim, navescu ti jedan glup primer koji me zasmejava svaki put kad ga vidim, a to je natpis na stadionu crvene zvezde a na kome pise: Ovde zidovi vecno ce pricati o ljubavi izmedju nje i nas - a onda maltene pre svake utakmice pojedinci pa i grupe uriniraju po tom zidu.

Bezmozgasi klasicni
 
Борчанац":16f6u7jp je napisao(la):
Зашто?
Ево, ова особа стварно не зна шта је проблем.

Проблем је што ти не схваташ шта је проблем. Ако ти не знаш да направиш разлику између прављења штете и санирања штете, то је твој проблем.

Грађанска непослушност, бунт и критика система се може исказати на конструктивни начин поправљањем штете и на штеточинарски начин како то раде ови инфантилци. Уређење стајалишта је нелегално, тачно - али грађани имају директну корист. Окупација биоскопа је нелегална, тачно, али грађани имају од ње користи. Жврљање графита је нелегално, тачно ... има ли од тога било ко било какву корст? Нема.

Сећам се 2012. кад смо реновирали стајалишта у Гроцкој. Није прошло недељу дана и излепљена су инфантилним налепницама навијача Звезде (ишли за Смедерево на текму).

Немам другу реч - ИНФАНТИЛЦИ

А ти стављаш знак једнакости, потпуне једнакости између прављења штете и поправљања баш те штете на основу само тога што нико није добио амин од политичких поглавара. :kum:
 
Ма наравно да не мерим штету, у првим случајевима је нема а у овом није астрономска. Више је указивање на проблем. Паралела је недозвољен начин и легитимно је тако поредити јер се у сваком случају радило о туђој имовини.
Ствар је приступа да ли желимо акције на своју руку или уређен систем или бар систем у којем преовладава поштовање каквих таквих прописа. Нисам лицемер да осуђујем једно а величам друго. Радујем се постигнутом резултату за стајалишта, био би срећнији да је постигнут директно кроз систем. Посебно јер верујем у квалитет и могућност укључених у акцију, да резултат тако постигну. Код Звезде има једна ситница која се разликује и која ми више смета али би поздравио евентуални помак, трајни резултат по укупном питању старих биоскопа.

Рељо, могу да затрпам са снимцима и писањима о управо обрнутим стварима које навијачи раде. Изузетно су распрострањене и масовне и акције које си навео да се не дешавају. Искрено мислим да не постоји ни једна група људи са толико уложеног свог рада и средстава у друштвено корисне активности. Нико ни близу!

Борба против лоповлука у фудбалу тиче се сигурно већег броја људи. Био сам у свим биоскопима којих више нема. Чак и на непознатим тачкама са неком врстом пројекција. Сигурно је да ми је жао, као некоме ко се идентификује са својим градом због њихове судбине. Али се сећам и тих боравака по салама и разлога због којих су пропали. Били су празни и малом проценту људи је било стало до њих. Та агонија дуго је трајала и довела до тог напуштања.
По свему што видим, да сутра све отворе, за неку годину ће се исто десити. Свест је слаба, дух мршав, то видим и по овом опхођењу општем, као и према мени.
Надам се да ће људи заинтересовани за стање у фудбалу успети, јер њима је бар стварно стало. Само нека су доследни и масовно чврсти. Да одрже морал упркос јадном стању у друштву и осудама.

Можете ме анатемисати, ја ћу држати пристојан ниво комуникације. Једино ћу игнорисати ове тастатура јунаке који своје херојство не умеју да одрже на цивилизованом нивоу. А нема разговора, посебно оног где се одржава пристојан ниво комуникације, који није позитиван и на крају и продуктиван.

Ја просто ствари не видим црно/бело, и у добрим видим слабије парчиће и у лошим неке боље моменте. Чак и ако ми је укупна слика у једном или другом смеру, сваки детаљ вреднујем засебно.
 
Borčanac, ja vidim svojim očima kao se oni ponašaju ispred svoje zgrade i svojih komšija, ne treba mi tvoje zatrpavanje, ne trudi se.
Uostalom, biće snega i ove zime, eto im prilike.
 
Borčanac, kao razuman čovek vrlo si dobar sagovornik na forumu. Pa zato i hoću da ti ovo napomenem, jer možda ti fali samo malo objektivnosti.

Борчанац":1v1m469s je napisao(la):
Рељо, могу да затрпам са снимцима и писањима о управо обрнутим стварима које навијачи раде. Изузетно су распрострањене и масовне и акције које си навео да се не дешавају. Искрено мислим да не постоји ни једна група људи са толико уложеног свог рада и средстава у друштвено корисне активности. Нико ни близу!

Elem, ja prosto ne verujem da ti veruješ u ovo što si napisao. Pa evo samo na ovom forumu toliko ljudi koji rade više i korisnije, od Filipa i Imamo plan do svih ostalih koji farbaju, čiste, šalju prijave i sl.

Ja ću da pohvalim svaku akciju navijača kao što je davanje krvi, skupljanje humanitarne pomoći i sl. Ali ako već generalizujemo, ti koje braniš čine daleko više štete nego koristi.
 
Мекбејн
Не желим да се настављам ван теме, а свакако желим да кажем да нисам ја тај који је необјективан, Ако кажеш да сам добар саговорник, значи да си пратио моје писање. Онда знаш да ништа не тврдим тек тако и да сам у највећој мери упознат са делима, бар оним која су на овом форуму објављена. Неупоредиво по квалитету и квантитету! Осим друштвено корисног рада, рекордних хуманитарних акција, указивања на различите проблеме у друштву, организовања културних манифестација, концерата, изложби...до потпуно изграђених објеката. У Београду и на многим другим местима. А овде говорим о само једној групи. А признајем да се не баве пријавама, можда индивидуално...коси се са поткултуром којој припадају, тако да се у томе овде предњачи.

Наравно да има и негативних ствари, ужасних ако хоћеш...да се оградим одмах док се неко не узнемири. Недостаје промоција дела која су добра, а сва лоша су истакнута на ниво лова на вештице са друге стране.

Рељо, не знам шта ти видиш. Најмање знам кога видиш. А снега је било и прошле и претходних година, па ни ова прилика неће бити пропуштена. Подсетићу да су (мислим прошле године) чак и страни навијачи чистили стадион и приступе у НС (шкоти)

Одјављујем се дефинитивно, наставите ако хоћете без мене, отрпећу.
 
Ti si upravo izjednačio navijače i vandale. Bravo.
 
Zašto se o istoj stvari diskutuje u dve različite teme, pritom u obe je to po mom mišljenju off-topic?

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
 
relja":w36wxlpk je napisao(la):
- ofarbali ivičnjake u boje kluba
Један од примера бојења ивичњака у боје клуба, раскрсница Народних хероја и Булевара АВНОЈА.
Пре пар година су овде убили момка који је био "навијач" или "хулиган" Партизана!! Његови "саборци" су му ту на месту убиства поставили плочу и редовно сваке године на дан убиства очисте само овај део, поново обоје ивичњаке, поставе свеће и цвеће и наравно излепе овај саобраћајни знак !!!
 
fotografija3265.jpg
 
Јуче је био неки камиончић, који је служио за превоз шута којекакве земље (ваљда) и разних остатака... :)
Графити су и даље били тамо; столарија такође мрднула није...
 
U nedostatku 74-409 ozbiljnije gradnje poceli smo da otvaramo teme kad neko farba neku zgradu. Iskoristicu ovu priliku da pitam modove a i ostale, posto uskoro treba da krecim sobu, da li da vas i o tome obavestim? ipak je to jos jedna gradjevinska aktivnost.
 
Igore spoji teme postoji jos jedna oko rekonstrukcije bioskopa balkan
 
A bas te krenulo spoji 4 teme o podzemnom beogradu
 
Jel neko zna šta se dešava sa rekonstrukcijom?
 
Vrh