Šta je novo?

Bioskopi

A ovi aktivisti sto planiraju 'ulaganja' u zvezdu...
Kako to zamisljaju?
Ako se ne varam oni su IPAK u tudjem 'privatnom' objektu?
Mislim, ma koliko bili simpaticni i plemeniti motivi, nekako mi ne pije vodu i ne prija 'bezvlasce'
Nisam dovoljno star da pamtim '45 i potonje otimacine, ali realno ni ovo nije neka razlika.
Direktore, kakvo je pravno glediste u vezi ove akcije 'upada', ali i 'ulaganja'?
 
Pazi upali jesu u privatnu imovinu pod sporom izmedju vecinskog vlasnika i malih akcjonara ,eipa u bioskopu ima podrsku malih akcjonara .Kojima djvanovic duguje 41 evro cinimi se po akciji , oni su putem suda zaustvili pordaju preostalih 5 bioskopa beograd filma .Inace dio zgrade je pod hipotekom .Zgrada je pod zastitom drzave kao kulturno dobro bez prava prenamjene. Dolazili su iz zavoda za zuastitu spomenika , i konstatovali totalnu zapustenost i nemar .Postoji osnov po zakonu da mu se zgrada uzme i stvi pod starateljstvo.Ekipa koja je u zgradi zeli da oni dobiju status staratelja .Mogu ulagati u nuzne popravke kako objekat nebi porpadao dalje uz nadzor strucnjaka i uz projekat , i kad se rijsei spor oko vlasnistva , traziti naknadu od vlasnika eventualno za nuzna ulaganja.[mada je to pod znakom pitanja ]A sto nasa drzava policija sudstvo neradi to je druga prica ,jer da su radili u startu kako treba do ovoga nebi ni doslo nebi bilo izigranih malih akcjonara ,niti bi dinkicev kumasin djivanovic i savjetnik kupio nesto za 9 milona e sto vrijedi 8 puta vise a onda samo par biskopa prodao todoricu za 18 milona e .
 
To me zanimalo direktore.
Ne bih zeleo da jedno bezvlasce menjamo drugim, ali tek bi mi bilo krivo da ova energija, entuzijazam, aktivizam i dobra volja rezultira time da vlasnik na kraju dobije delimicno ili potpuno renoviran objekat nazad u posed, kao i mogucnost jos neke odstete jer drzava nije nista preduzela da 'zastiti' njegovu imovinu.
Nadam se da su ljudi moji su se angazovali u 'okupaciji bioskopa' pravno naoruzali i da ce uspeti u borbi protiv ovog lopova.
Kamo lepe srece da smo se u proteklih 15 godina ovako borili za svako preduzece koje je oteto, rastureno i upropasceno.
 
Filozof Alen Badju podržao okupaciju bioskopa Zvezda

Beta | 14. 01. 2015. - 15:34h izmena vesti 15:48h | Komentara: 0
Francuski filozof Alen Badju podržao je danas okupaciju beogradskog bioskopa "Zvezda" i ocenio da taj čin predstavlja vraćanje bioskopa publici

Nadam se da će okupacija uspeti da definiše novi prostor za umetničko i političko delovanje. Apsolutno sam na strani restitucije ovog javnog prostora u kolektivno vlasništvo", rekao je on na tribini prilikom posete bioskopu.


Na pitanje šta misli o stavu da zauzimanje "Zvezde" predstavlja krađu privatne svojine, Badju je kazao da je on komunista, i da za njega "nije katastrofa" kada se privatna imovina transformiše u društvenu.

"Kao bioskop, ovo je i bilo javno mesto. Privatno vlasništvo ga je uništilo tako što nije učinilo ništa sa njim", ocenio je filozof.

On je dodao da ne poznaje vlasnika bioskopa "Zvezda", ali da o njemu "nema dobro mišljenje", ističući da se privatizacija pokazala kao vid destrukcije.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/526543 ... opa-Zvezda
 
Beograd1960-21-bioskopOdeon_zps5d20fff0.jpg

Odeon bilo nekad
 
Bioskop Zvezda projekcija filma "Pijanista"
104087041569238826695943.jpg

109473441569238816695944.jpg

izvor: novi bioskop Zvezda
 
Dan Lea Karaksa i dan magičnog realizma u Novom Bioskopu Zvezda
110261871594505787502580.jpg

194800515945057641692494.jpg

161089615945058775025712.jpg

izvor:Novi Bioskop Zvezda
 
@direktor

Mozes li malo da pojasnis ovu nadogradnju bioskopa zvezda. sta je tu u pitanju? Ko bi to radio i na kraju, ciji je to uopste obejakt sada?
 
Pa nadogradnju je trebao da radi kupac bg filma djivanovic , Bioskop je sad pod sporom izmedju djivanovica i radnika bg fima kao malih akcjonara kojima nije isplaito pare za akcije koliko treba ,To je sad na sudu i stopirana je prodaja 5 preostalih bioskopa ,
U bioskuopu je sad pokret za okupaciju bioskopa , kad se vrijeme proljepsa valjda ce krenuti i projekcije na otvorenoj sceni .
 
Lepa vest za najmlađe filmofile :)

Биоскоп ДКЦБ-а поново ради после деценију и по
До лета ће пројекције бити приређиване у сарадњи са школама, а касније ће дечји филмови бити на редовном репертоару
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dkcb.jpg


Најмлађи љубитељи седме уметности после петнаестак година поново ће моћи да уживају у филмовима у Дечјем културном центру Београд. Пројекцијом цртаћа „Мадагаскар 3” у 11 и 13 часова у Великој сали ДКЦБ-а од сутра ће поново почети да ради некада познати дечји биоскоп у Таковској улици. До лета ће пројекције бити приређиване у сарадњи са школама, а у јула и августу филмове ће моћи да гледају и други.
Велика сала некадашњег Дома пионира, са нешто више од 500 места, деценијама је била стециште младих филмофила. Током седамдесетих и осамдесетих година прошлог века у њој су приређивани „Фестић” и Југословенски фестивал филмова за децу „Кекец”, а деведесетих ту је радио биоскоп „Мали принц”. Биоскопски живот у овој сали утихнуо је после НАТО агресије 1999. године, када су због бомбардовања РТС-а оштећене и просторије ДКЦБ-а.

Дворана је реновирана крајем прошле и почетком ове године, када су сређена сва седишта и промењени дотрајали итисони. Набављено је савремено осветљење, озвучење и пројекциона опрема без којих биоскопски живот није могао да се обнови. Пре новог почетка, приређене су две „пробе” нове дигиталне опреме. У фебруару је приказан документарни филм „Милица” редитеља Драгана Елчића, а прошлог петка организована је и прва 3Д пројекција.

Стара опрема, коју су чинила два пројектора, разводна таблу и сто за премотавање филмова, биће ускоро предата Архиву Југословенске кинотеке. У филмски и технички фонд Југословенске кинотеке прећи ће и велика архива дечјих филмова на 35-милиметарској траци.

Д. А.
објављено: 28.04.2015.

Izvor: Politika
 
Odlicno ako stignem da odem da vidim kakva je sala .Covjece koliko je beograd imao bioskopskih sala
 
direktor":12joh768 je napisao(la):
Pa nadogradnju je trebao da radi kupac bg filma djivanovic , Bioskop je sad pod sporom izmedju djivanovica i radnika bg fima kao malih akcjonara kojima nije isplaito pare za akcije+

Стан на првом спрату до улице је такође по поступком реституције будући да је чувени сликар Паја Јовановић ту имао атеље у власништву који је национализован а његови потомци траже простор назад.
 
Najzad stiže jaka konkurencija Cineplexxu, i to najverovatnije već u novembru :)

10670092_841327935946814_2233256029011594539_n.jpg


Pošto se i u Aviv parku u Zrenjaninu gradi bioskop, verovatno će i tamo biti CineStar, dok u beogradskom Aviv parku na Zvezdari, nažalost, neće biti bioskopa.

Što se tiče samog CineStara, već su se ranije pojavile informacije da bi trebalo da otvore bioskope u Big centru u Novom Sadu i budućem Delta planetu na Autokomandi. Stadion Voždovca je očigledno bila patka.

Ni Cineplexx ne sedi skrštenih ruku - oni planiraju multipleks sa šest dvorana u budućem "Plaza centru" u Višnjičkoj.
 
A najavljen je bioskop cini mi se u ovom parku u zemunu u 2 fazi
 
Taj bioskop u Zemun Parku bi trebalo da bude gotov već do kraja godine. Čudna lokacija, ali ako je suditi po velikoj gužvi na samom početku rada ovog tržnog centra - možda nas i prijatno iznenadi svojim rezultatima. Slutim da bi tamo mogli da se pojave Indusi (Cine Grand), ali ni CineStar ne bi bio iznenađenje.

Kako god, sve su ovo dobre vesti. Nakon toliko godina puževih koraka, bioskopsko tržište napokon počinje ozbiljnije da se razvija. Ipak, ostaje žal za dvema propuštenim prilikama (kako si ti, Homere, već lepo zapazio): Rajićeva bi bila bingo lokacija, šokantno je da niko od prikazivača nije pokazao interesovanje za najstroži centar (ili je projekat već bio definisan i nije se dao menjati), a i taj zlosrećni Stadion - baš bi mu fino legao jedan bioskopčić... Mislim da je Stadion, ponajpre, žrtva najavljenog CineStarovog megaplexa na Autokomandi sa 18 sala (od kojih je najimpozatnija ona IMAX-ova) - suviše je blizu za tako jaku konkurenciju. Samo, kad će to da bidne - niko ne znade.
 
Minnheima":1agw4xv8 je napisao(la):
...Sinoć otvorena terasa (novog) bioskopa "Zvezda". ..

Vau ... kako je dobro , gotovo nestvarno :kk: :sesir:
+ 1 :)
davno davno sam tako zamišljao bar jednu terasu Srbijateksa na Terazijama
ne dadoše , držaše ih prazne, a sada mnooogo godina kasnije i dalje prazne i takve se i urušavaju :(
 
Na FB stranici arhitektonskog studija Marco Rodda Associates (zaduženog, ponajpre, za projektovanje enterijera CineStar bioskopa u ovim našim krajevima), pojavile su se prve sličice unutrašnjosti pančevačkog multipleksa (četiri sale, otvaranje, kao što je već ranije pomenuto, najverovatnije u novembru).

cinestar-pancevo-1.jpg


cinestar-pancevo-2.jpg


cinestar-pancevo-3.jpg


Izvor:
https://www.facebook.com/11577631516865 ... permPage=1
 
Samo da prijavim da je, sudeći prema izveštajima sa NSBuild foruma, počela i izgradnja "Cinestara" u okviru "BiG centra" u Novom Sadu. Otvaranje se očekuje oko Nove godine, tako da će za manje od pola godine, bar dva "Cinestar" multipleksa raditi u Srbiji (još nema potvrde za Zrenjanin, ali moguće je da će se u istom periodu "Cinestar" biti otvoren i u tom gradu, ukoliko se i bioskop gradi u prvoj fazi "Aviv parka" koja bi trebalo da bude gotova na jesen).

Tako da već sada možemo da konstatujemo da će "Cinestar" imati jak proboj na srpsko tržište. Zanimljivo je da još nema nikavih informacija za Beograd, osim maglovitog "Delta planeta", gde bi tzv. "Cinestar planet" sa sve IMAX-om i ukupno 18 sala trebalo da bude kruna njihovog ulaska na naše tržište. Možda i jesta poenta u tome da prvo "osvoje" manje gradove, jer je konkurentski "Cineplexx" trenutno poprilično dobro usidren u prestonici sa bioskopima u Ušću i Delti (i Višnjičkoj u planu).
 
Vrh