Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ugao Kajmakčalanske i Branka Krsmanovića, na tabli piše p+4, juče su bili na p+6, niko ne reaguje, kao i na većinu ovakvih prekršaja u okolini, gde je svaka zgrada sazidana van odobrenog plana!
0ura4pE.jpg

mdHgxmJ.jpg

gDtm2xX.jpg
 
st*** pohlepna i drzava neradna i da zovnes inspekciju nista uraditi nece
 
direktor":27u1hysq je napisao(la):
st*** pohlepna i drzava neradna i da zovnes inspekciju nista uraditi nece

Podneo juče prijavu preko Beokoma. Odgovorili su mi da su prosledili gradskoj inspekciji.
Svi znamo da od toga ništa neće biti i da će se nastaviti uništavanje još jednog dela grada, od strane korumpiranih
nadležnih službi. :violina:
 
Gradimo jedno, a rušimo drugo: Postavljali zaštitnu konstrukciju, pa uništili krov

Izgradnja zaštitne konstrukcije nad čuvenom Vilom sa peristilom na arheološkom nalazištu Medijana u Nišu konačno se privodi kraju. Ali, izgleda po modelu ”gradimo jedno, a rušimo drugo“.

Postavlja se pitanje - zato što je pri izgradnji oštećen krov muzeja starog osam decenija.

Iako je niški Zavod za zaštitu spomenika ranije obavestio Narodni muzej da će zbog drvene konstrukcije i krov muzeja pretrpeti promene, baš ovakve nisu očekivali.

“Poslednje što smo dobili pre nekoliko dana je da će da se radi ova konstrukcija u skladu sa projektom koji je verifikovan od strane nadležnih organa. Priznajem nismo razumeli odgovor, ali sada vidimo šta on znači”, kaže Slavića Popović, direktor Narodnog muzeja u Nišu.

Kako će ovaj problem rešiti saznajte u prilogu iz naše emisije.


Б92
 
Да ли би вредело да ову слику и адресу пошаљемо на неку адресу и затражимо да се ово под хитно сруши (осим, наравно, уколико "инвеститор" није уплатио неколико хиљада еврића на рачун СНС-а; онда је амнестиран попут оних у Земуну где су ови исти владали пре 15-20 година, само као радикали).

По малтеру и олуцима рекао бих да је насађено у последњих неколико месеци.
 
Divlja gradnja im ruši kuće
I. PREKOVIĆ | 09. oktobar 2015. 19:33 | Komentara: 2

Dve godine traju muke stanara u Ulici Ljube Davidovića na Zvezdari. Investitor zida iako nema sve neophodne dozvole. Potkopani temelji, radnici došli "do prozora

bg-gradnja-0810-2015--(4).jpg


POTKOPANI temelji, puni podrumi vode kada padne kiša, samo su neki od problema sa kojima se suočavaju porodice Nestorović i Jevtić, čije kuće razdvaja divlje gradilište. Ni sa poništenom lokacijskom i građevinskom dozvolom za izgradnju stambene zgrade u Ulici Ljube Davidovića 13 u rukama, gotovo da ne mogu da spreče nelegalno gradilište koje ugrožava njihove domove.

Građevinska inspekcija Opštine Zvezdara tvrdi da su podneli zahtev za prekršajni postupak protiv investitora, ali radovi su i dalje u punom jeku. Dve porodice postale su taoci već godinu dana, stalno motreći na nove pukotine dok se odvijaju radovi.

- Pre dve godine došla je kod nas komšinica da traži saglasnost da zidaju do naših ograda - priča Dušan Nestorović, stanar iz jedne od kuća. - Odbili smo, jer udaljenost mora biti makar metar i po, ili dva, da bi sve bilo bezbedno. Međutim, kada su radovi počeli, potkopali su direktno ispod komšijinih i naših temelja, bez ikakve zaštite za naše kuće.

Tako su Mirjana Jevtić i njen suprug Ljubodrag nalazili i naprsline na ogradi, ali i poplavljen podrum kuće. U tvrdnje da investitor ima sve potrebne papire nisu poverovale ni jedna ni druga porodica. Uz mnogo muke i truda, uspeli su da dobiju rešenje kojim se poništava i građevinska dozvola, ali ni to nije zapečatilo gradilište.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -rusi-kuce
 
Ko nezna i ne primejti ali stanovima ispod ispucali zidovi procurila voda itd

20151008112700.jpg


pao zid sa 7 sprata vojvode stepe trosarina nikom nista :bash: :bash:
 
20151013122545.jpg


ovo raste li raste pored djeram pijace

20151013152605.jpg


balkona bez trasa busa 15
 
Sta je sporno na ovj pustahij sa pogledom na valski toranj temelji gdje je ovo mogao bi da napsises nekad nesto kad okacis slike iz vukopustahja
 
Споран је темељ између зграда у овом
p1810151708.jpg

стамбеном насељу у Сремчици.

Што да пишем када овде сви све знају.
Или можда не..
 
Мени је торањ са десне стране, дакле ово је Рушањ/Моштаница/Сремчица итд. Директоре покриј се ушима, ти кад поставиш нешто мутно и зумирано ни сам не знаш шта је на крају, а и кад напишеш није нешто много јасније :dil:
 
Prema fotografiji bih rekao da je u Velikoj Britanijij. :)
 
Vrh