Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

clandestino":vszyavfd je napisao(la):
Meštani koji su se najviše bavili gajenjem domaćih životinja polako zatvaraju štale i svinjce i sele ih na druge, udaljenije lokacije van urbanih zona ili prestaju da se bave time. Čini se da neprijatni mirisi polako jenjavaju, a pravi test bice predstojeci vikend sa temperaturom od 36-37 stepeni. Ako i tada ne bude smrada onda se čudo definitivno dogodilo i najzad će se otvoriti prozori koji su bili godinama zamandaljeni.
Možda je to posledica sledećeg obaveštenja?:
svinje-1.jpg
 
Kute":zkg2v8mq je napisao(la):
clandestino":zkg2v8mq je napisao(la):
Meštani koji su se najviše bavili gajenjem domaćih životinja polako zatvaraju štale i svinjce i sele ih na druge, udaljenije lokacije van urbanih zona ili prestaju da se bave time. Čini se da neprijatni mirisi polako jenjavaju, a pravi test bice predstojeci vikend sa temperaturom od 36-37 stepeni. Ako i tada ne bude smrada onda se čudo definitivno dogodilo i najzad će se otvoriti prozori koji su bili godinama zamandaljeni.
Možda je to posledica sledećeg obaveštenja?:

Takva "obaveštenja" su meštanima služila za potpalu pošto su u poslednjih desetak godina dobijali bar 1000 istih ili sličnih. Poenta je da su posle velikog pritiska iz Opštine prošle godine počeli da prave kuću i štale daleko na periferiji i sada je najzad sve gotovo tako da su mogli da se usele i premeste stoku.

EDIT: Čudi me da Opština u svojem obaveštenju upotrebljava izraze "nesnosan smrad iz svinjaca", obično su bili šlifovaniji, tipa "neprijatni mirisi iz objekata koji služe za čuvanje domaćih životnja" i sl.
 
Isto tako su "zaravnili" i drugu poljanu, između ograđenog školskog dvorišta i ove narandžaste stambene zgrade.
 
zasto se na ovim poljanama nesto ne gradi?jeftini stanovi,ili parking koji je neophodan ili sta god...samo jos nesto da napomenem,u delu vojvodjanske ka surcinu smer,gde su pre par meseci bili radovi kako na ulici tako i na trotoaru jer izgleda asfalt jos uvek neravan...iskreno poskocio mi malo auto juce popodne...znate li nesto vise o tome?moram jos malo da vas gnjavim..zna li neko da li ce se graditi nesto u okviru velelepog ogradjenog dvorista???greota je ostaviti onako...i na kraju iskreno moram da pomenem da je ipak bio nizak kvalitet radova kako na trotoarima tako i na samoj ulici...da se videti koliko je neravnina bas u periodu kad je kisa i voda prisutne na kolovozu.jos jednom se izvinjavam na nabacanim zapazanjima...pozzz
 
dane bezanija":2rfx5niu je napisao(la):
moram jos malo da vas gnjavim..zna li neko da li ce se graditi nesto u okviru velelepog ogradjenog dvorista???greota je ostaviti onako...
На које велелепно ограђено двориште мислиш ? На двориште школе Стерија ?
Ако мислиш на то, онда ту треба још да се изграде/ураде терени за физичко васпитање.
 
Da, škola sada nema terene, ali - prostor je ogroman. Napraviće terene, a šta će biti sa ostatkom?
Da ne budem pogrešno shvaćen, drago mi je što je toliki prostor pripao školi, ali mi se čini da ni jedna škola na NBG nema toliko veliko dvorište, pa se pitam za šta će još da služi...
 
Реља, тако велики терен је имала бивша основна школа Владимир Илич Лењин (сада нажалост, туристичка школа) у коју сам ја ишао, а то је у блоку 2. Терен за физичко није био буквално уз школу него је њега и школу делила блоковска уличица, али је припадао школи.
https://www.google.rs/maps/@44.8270163, ... 312!8i6656
https://www.google.rs/maps/@44.8265565, ... 312!8i6656
https://www.google.rs/maps/place/%D0%94 ... f8ffd88a8f
Цео тај терен је асфалтиран, а од пре неколико година и ограђен. Један мањи део није ограђен, али и тај део је припадао школи, сад не знам каква је ситуација.

Ипак мислим да је терен код школе Стерија нешто мало већи, не пуно, а шта ће све ту бити, видећемо. Можда буду и неки терени са трибинама или неки базенчић под балоном да дечица одмалена уче пливање
 
Na školskoj parceli ima teren za mali fudbal :
fotografija5171.jpg

Kao i tereni za tenis:
fotografija5168.jpg

Fotke su iz reportaže koju sam pravio 14.jula tada još nije sve bilo ogradjeno. Lokacija ovog igrališta i teniskih terena je u delu koji gleda ka blokovima.Verovatno da su ti teniski tereni pod zakupom,ako neko ima više informacija može da ih podeli sa nama.
Što se tiče raščišćavanja korova,samo su nešto malo raščistili parcelu u delu blizu zgrade škole. S obzirom da su krenuli sa raščišćavanjem u Vojvodjanskoj nadam se da bi i parcela škole uskoro došla na red.
 
Gago, meni se čini da je ograđeno dvorište OŠ Jovan Sterija Popović znatno veće od tvoje škole.
Možda planiraju proširenje zgrade, novu salu za fizičko... a bazen bi bio sjajna investicija.
 
uuuu bazen...ali da bude otvoren jedan bar termin i za komsije :)
realno povrsina koja je ogradjena je ogromna za bilo koju skolu...samo pametno iskoristiti...ako ne bazen onda otvoren teren sa gumiranom atletskom stazom i nekoliko manjih terena...sve ce biti lepse od one ogromne trave i korova...opet moram da pomenem da je kvalitet radova u ulici veoma los...posebno bi istakao i zamerio direkciji za saobracaj sto nije uradila nijedno pokriveno autobusko stajaliste...posebno ono ispred skole...ogromna stanica...ovim putem ako neko ovo cita iz direkcije za javni prevoz ili kako se vec zove da bar ta dva stajalista nekako ulepsaju onim lepim pokrivenim stajalistima
 
Naravno, Zelenio čeka vetar da oduva svo suvo lišće. Evo, biće kiše za vikend pa će ovaj prostor oko rupe da se lepo zablatnjavi i skori posle...
 
Пронашао сам на сајту Дирекције за грађевинско земљиште мапу у ПДФ-у са "Прегледом локација намењених изградњи вртића, основних и средњих школа и високошколских установа на ширем појасу улице Јурија Гагарина". Ту је приказано где би се то све требало градити, једног лепог дана.

За сад само приказ везан за Војвођанску улицу тј. део код основне школе Јован Стерија Поповић. На простору између подигнуте ограде ове школе и уличице за улаз-излаз у блок 64, ће бити изграђена предшколска установа, означено са жутим, а још сам је и заокружио са црвеним кругом. Ово чисто као обавештење.



Игоре ова подтема може и у завршене пројекте.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374228#p374228:2l7n70y5 je napisao(la):
Гага » Thu Mar 03, 2016 4:06 am[/url]":2l7n70y5]Пронашао сам на сајту Дирекције за грађевинско земљиште мапу у ПДФ-у са "Прегледом локација намењених изградњи вртића, основних и средњих школа и високошколских установа на ширем појасу улице Јурија Гагарина". Ту је приказано где би се то све требало градити, једног лепог дана.

file.php

Aj pls neki link, ne mogu da nadjem to na njihovom sajtu.
 
@Капуљачо, аааааа неће да може та веза :lol:

Шалим се наравно, на том делу осим ове мапе или ти ортофото приказа нема ништа више. Нема ни једног јединог слова, осим онога што пише на самом снимку и оно што је уцртано. Кад сазнам нешто више, и ако сазнам :D , наравно јављам.

Има један докуменат (у пдф-у) исто на сајту Дирекције, о нереализованим вртићима на општини Нови Београд и на том списку нема овог вртића код ош Стерија и тај документ је из октобра 2014.године. Има документ о нереализованим вртићима и за општину Земун.
 
Gago u naselju dr ivana ribara cini mi se da postoje temelji nikad zavrsenog objekta .
Imamo fotke u temi napusteni objekti bas me zanima ima li to kakve veze sa skolama i vrticima
 
Не Директоре није то.
На овом ортофото снимку имаш баш у насељу Др. Иван Рибар уцртано где је планиран вртић, погледај.
 
Da li nemogu tacno da se sjetim gdje su temelji a ovdje se bas i nevide sta kaze gugl ulicni pogled .
Doduse gledam sa telefona
 
Директоре, овде је требало да се гради вртић у насељу Др. Иван Рибар, а ту је и краћи опис и слике локације
 
Vrh