Šta je novo?

TC "Depo" / ТЦ "Депо"

Velike kupole nikle nad Đermom
G. NOVAKOVIĆ | 24. avgust 2015. 22:55 | Komentara: 0

Radovi na postavljaju šatorske konstrukcije za trgovce iz izgorelog "Depoa" ubrzano se privode kraju. Početkom septembra na jednom mestu treba da bude zelena pijaca i tržni centar
djeram.jpg

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ad-Djermom
 
Одличан пример како се држава опходи према лоповима, а како према пољопривредницима. Поштени пољопривредници = распале зарђале тезге. Шверцери = фенси шатори на местима са којих су уклоњени пољопривредници. :kafa:

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Нормално, српски сељак је народни непријатељ број 1 у овој држави још од 1945е а лопурде и нерадници привилегована елита.
 
Na osnovu kojih zasluga se ovim lopovima i muljatorima grade ovi lokali koje ce po privilegovanim cenama koristiti?
Od novca osiromasenih gradjana se finansira opremanje lokala za one koji desetinama godina potkradaju sve nas???

Sutra ce se ta govna zaliti da im proizvodi koje prodaju seljaci ruze i prljaju okruzenje.

Najgore sto ce prodane duse vladara (ma koji dres nosili) opet uslisiti njihove zahteve....

Ima li svesti u nasim glavama?

Shvatamo li da od ovih "trgovaca" nema nikakve koristi, vec samo i apsolutno stete???

Da makar placaju PDV, ili prijavljuju radnike...

I onda nam se prosipaju parole o borbi protiv sive ekonomije???

Ma 'bre' napravite im TC po najvisim standardima u zgradi nekadasnje Skupstine u Kralja Milana (preko puta Andricevog venca).
Tu im i jeste mesto.
Lopovi medju lopovima...
"Vrana vrani oci ne vadi" - davni je rekao nas narod...
 
Završena licitacija: Kupcima sa Depoa podeljene tezge na Đermu
J. M. | 09. 10. 2015. - 15:43h | Foto: Promo | Komentara: 0

Putem javnog nadmetanja danas je obavljena dodela prodajnih mesta u novom montažno- demontažnom objektu na pijaci "Smederevski đeram".
Svi učesnici javnog nadmetanja dobili su prodajno mesto

Pravo učešća na licitaciji imali su preduzetnici i fizička lica koji su bili zakupci pijačne opreme-tezgi na pijaci TC "Depo", u roku podneli prijave i imali zaključno sa 23.08.2014. godine preduzetničku radnju u aktivnom statusu.


U postupku javnog nadmetanja svi učesnici dobili su prodajno mesto.



Svečano otvaranje novog "Depoa" i useljenje zakupaca predviđeno je nakon potpisivanja Ugovora o zakupu prodajnih mesta.



Svi zakupci izrazili su zadovoljstvo što će uskoro početi sa radom u novom objektu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/596954 ... -na-Djermu
 
Jel se zna kolika je cena zakupa, koliko sam video bila je negde oko 200e, nisam siguran ni da li će imati grejanje i mokri čvor u tim objektima.
Takođe ne znam ni koje će im radno vreme biti, i da li će se zatvarati kada i pijaca?
Da li će morati da poseduju fiskalne kase ili ...
Lokali, koje je do sada pijaca izdavala a nalaze se na leđima ovih šatora više skoro i nemaju pristup, odnosno ostavljen im je prolaz od 1m, sumnjam da će neko želeti još u tom delu da iznajmi lokal, dok neki lokali na pijaci godinama zvrje prazni.
 
ORONUO I PUN LIŠĆA Depo godinu i po dana stoji prazan i zapušten
M.K. | 13. 12. 2015. - 16:32h | Foto: M.K. | Komentara: 11

I godinu ipo dana od kako je potpuno izgoreo Tržni centar "Depo", u Bulevaru kralja Aleksandra 142, i dalje stoji prazan i zapušten. O njegovom sređivanju niko više ni ne priča.

704471_depo-01-foto-marija-kosanovic_f.jpg


Nekada jedan od omiljenih tržnih centara i jedan od nastarijih objekata saobraćajne infrastrukture koji se nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda potpuno je zapušten i napušten.



Iako su čelnici Grada nakon požara, koji je "progutao" Depo 23. avgusta 2014. godine, rekli da će ovaj objekat srediti u najkraćem mogućem roku to se još nije dogodilo.



Ograda, koja je tada postavljena oko depoa, kako niko ne bi prilazio onome što je od ove zgrade ostalo, i danas stoje, pa pešaci moraju da siđu kroz do saobraćajnice kako bi tuda prošli.

Deo šetališta u Bulevaru kralja Aleksandra, koji prolazi kraj ove zgrade zatrpan je opalim lišćem, granama i smećem, koje niko ne čisti, pa prolaznici zgroženo od Depoa okreću glavu.



A kroz okvire vrata nekadašnjeg tržnog centra vidi se ruinirana "unutrašnjost objekta" - garež, sivi zidovi, spaljene grede i još smeća.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/613775 ... i-zapusten
 
Nisu htjeli da registruju radnje fiskalne kase itd sad ce tezge zakupiti prodavci sa buvljaka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363659#p363659:mhwkaijw je napisao(la):
direktor » 21 Dec 2015 04:40 pm[/url]":mhwkaijw]Nisu htjeli da registruju radnje fiskalne kase itd sad ce tezge zakupiti prodavci sa buvljaka

Koliko je koštalo postavljanje šatora, jel moguće da su naplaćivali 500e po m2 šatora?
Ne shvatam zašto onda oni koji prodaju istu tu robu na zelenoj pijaci ne moraju da imaju fiskalne kase, dok ovi pod šatorom moraju da imaju fiskalne kase?
 
Ovdje je zakup boksa kostao 22 000 din kako mi se cini
Dok je tezga upola jeftinija .Takvi su propisi mislim da cak nebi smjeli garderobu a pogotovo prehrambene prozvode i naocale za vid da prodaju na tezgama Sad su ih natjerali jaja da prodaju u mjecnoj hali kad je zima a ljetos po suncu su mogli na tezgama itd
 
U šoping na Đeram
J. NOVAKOVIĆ | 11. april 2016. 19:22 | Komentara: 0

Trgovci iz "Depoa" prebačeni na pijacu u Bulevaru kralja Aleksandra. Boksevi sa garderobom sada se nalaze u zanatskom delu tržnice

DEPO" zvanično više ne postoji - kao naziv! Šoping centar na pijaci Smederevski đeram vodi se kao zanatski deo tržnice, a mesečna kirija za boks u njemu snižena je za više od šest hiljada dinara. Zakupci nestrpljivo iščekuju nove mušterije.

Posle odlaska većine trgovaca koji su radili u izgorelom tržnom centru u Bulevaru kralja Aleksandra 142, u šatorastom "Depou" ostala je Svetlana Mihajlović. Ona je odmah posle požara, koji joj je zbrisao radno mesto, nastavila da radi. Pre nego što se izgradio kupolasti objekat, sedam meseci prodavala je na pijaci Kalenić, pa onda isto toliko na Cvetkovoj, potom dva na Đermu.

- Svaki početak je težak, ali borim se - kaže nasmejana Svetlana. - Uprava nam je prvo dala tri meseca besplatno korišćenje bokseva, a sada je smanjila kiriju sa 22.281 dinara na 15.750, zbog čega sam zahvalna. Postepeno nam poboljšavaju uslove. Ni u izgorelom "Depou" nije bilo idealno.

Mihajlovićeva priželjkuje da se u preostale bokseve usele kolege, pa da promet skoči. I ističe da ovo mesto i dalje krase prednosti starog "Depoa" - povoljne cene i mešovita roba na jednom mestu.

- Komplet tursku trenerku prodajem za 2.500 dinara, a jedan deo za 1.300 - ističe Svetlana.

Nedaleko od nje, okačene muške i ženske potkošulje po ceni od 250 dinara za komad, farmerke za "hiljadarku"...

SLOBODNA MESTA

TRENUTNO je trećina bokseva šatorastog objekta zakupljena, a oglas za popunu preostalih slobodnih mesta uskoro će biti postavljen na sajtu "Gradskih pijaca", poručuju iz ovog gradskog preduzeća.

POD KROVOM TEZGE SA POVRĆEM I ODEĆOM

KAKO navode iz "Gradskih pijaca", tržnice koje nisu predviđene za potpunu rekonstrukciju biće predložene za natkrivanje. Postoji zamisao da se pokrije i pijaca na Đermu tako da predstavlja celinu sa postojećim montažnim objektom. Ako se usvoji predlog, idejno rešenje i projekat trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -na-Djeram
 
Danas sam prolazio i posle duzeg vremena opet moze da se ide trotoarom, a ne parkingom pored ulice sto i nije bilo prijatno kad kola na metar od pesaka prolete Bulevarom. Pre 15tak godina je bila prica da ce se Depo srusiti i tu izgraditi trzni centar sa garazama, ali bilo bi lepse bar deo preurediti u park, plato, trg, urbani dzep jer tamo iza ka Vracaru i Krstu ko zna kolko daleko nema ni jedan park i sav prostor zauzimaju samo zgrade i uske ulice. Slobodan prostor je ono sto najvise treba tom kraju.
 
Nije loša ideja da tu bude neki park. No, iskreno, ono što meni prvo pada na pamet je mogućnost da se u "Depo" preseli kulturni sadržaj. Bilo da je reč o nekom muzeju, bilo da je reč o koncertnoj dvorani, bilo da je reč o nečemu trećem.
 
Bilo bi lepo da bude park ili bar delimično park. Kolko se sećam pre 15tak godina su pričali da će tu nići tržni centar i možda podzemne garaže. Ali ništa ne bi od toga. Pa čak i kad bi se tako nešto radilo, moglo bi biti u obliku ćiriličnog slova P pa da obodni delovi budu iskorišćeni a središnji deo i deo ka Bulevaru slobodan. U tom slučaju bi svi dobili, i komercijalizacija za prihode, i javni prostor za građane.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398119#p398119:2il8jrmt je napisao(la):
DzonTravolta » 19 Jul 2016 09:52 am[/url]":2il8jrmt]Nije loša ideja da tu bude neki park.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398134#p398134:2il8jrmt je napisao(la):
Earthmoving » 19 Jul 2016 11:14 am[/url]":2il8jrmt]Bilo bi lepo da bude park ili bar delimično park.

Parkirajte Beograd!
 
Što da ne? :D
Zapravo, živeo sam kao klinac preko puta Depoa, VRLO fali zelenog sadržaja. Najbliži park je kod Vuka.
 
Tačno, ja sam se blizu rodio a i danas tu živim i znam da ovaj kraj ima i previše zgrada a premalo parkova, zelenog i javnog prostora. Park kod Vuka je najbliži, a kad se gleda na ostale strane ka Vračaru, Krstu, Bulbuderu, katastrofa nigde parkića za decu, ničega sem načičkanih zgrada...
 
Vrh