Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

20151018144643.jpg

Tacni se vide dvije vrste asfalta i spoj bka i kraljice marije ispred stud doma lola
20151018152540.jpg

zakrpa zakrpe kneza milosa
20151018154026-copy.jpg

finasijski park 2 vrste
 
Nisam cekam TranspoWarrior da pogleda fotke i da mi kaze nesto o safaltu ma predhodnoj strani smo pricali o razlicitim vrstama asfalta
 
Nisam siguran kakav post očekuješ, al evo da prokomentarišem. Sve zavisi od odnosa materijala u asfaltu (pa i boja), tako da sa slike ne mogu baš nešto pametno da prozborim.

Prva slika je najzanimljivija. Oba asfalta su AB, al desni je dosta mekši, ima više bitumena. To vidiš po tome kako je uvaljan, izgleda ko fil od torte. Ima i previše bitumena, što vidiš po ovim crnim mrljama, kako je bitumen ,,isplivao". Ali treba paziti da se ne pomeša sa flekama od motornog ulja.

Na drugoj slici je najlošiji kvalitet asfalta, pošto se taj za krpe i zakrpe ne radi na veliko (u asfaltnoj bazi), nego se po potrebi spravlja samo za to mesto. Tu moliš boga da pogode sastojke, a o odnosima, temperaturi i sl. se ni ne pomišlja. Zato je tako šareno.

Na ovoj trećoj, ova desno ivica je isuviše ravna i pravilna, pa mi se čini da je to beton, koji je uvek svetliji od asfalta, pošto se radi od cementa, ne bitumena. Ali isto tako može biti i zasečena ivica asfalta radi nivelacionog uklapanja, nem pojma sa slike. Ako imaš neko konkretno pitanje, može na pm, da ne spamujemo ovde. poz
 
Hvala ovo zadnje bi trebao biti asfalt takodje odlucna analiza na osnovu fotki
 
Nema sta druga fotka i krpez je hit totalni :)
 
Hvala Transpo na odgovoru na direktora pitanja i svo znanje koje deliš. Vrlo je zanimljivo. Lično to ne vidim kao spam bas na protiv. Čak možda i jeste dobro mesto ova tema autoputa.

Tapatalk
 
Na Google Earthu je izašao snimak 10. avgusta koji pokriva veći deo trase, sve osim okoline Lajkovca i Čačka.
 
tragac":1wfkgqo9 je napisao(la):
Na Google Earthu je izašao snimak 10. avgusta koji pokriva veći deo trase, sve osim okoline Lajkovca i Čačka.

Gde? Imam instaliran earth ali ne vidim da je nešto promenjeno..možda je ne znam nešto da uradim?
 
vlasta":8ev0wox2 je napisao(la):
Jel može neko da dojavi na kom minutu se vidi mesto onog nesrećnog hrasta. Hvala.

Evo ovde:

K11_071_copy.jpg



K11_070_copy.jpg


Fotografije su sa prethodnih strana ove teme.
 
Bice nesto od tih 40ak km do kraja 2016 cenim.
Da se barem osposobi od Lajkovca do Preljine, to bi se malo osetilo.
To je nekih 64km.
 
Tih 40km i nije previše bitno za udobnost stizanja od BG do Čačka na primer.

Zna se gde je katastrofa - od Beograda do Lazarevca i nekih 10km oko Čačka.
 
Najgori deo u Srbiji je Čačak i ona nazovi obilaznica sa deset semafora i krkljancom. Jedino, što je jako bitno, bezbednost ima da bude podignuta na mnogo viši nivo.
 
vladimir79":ttvy79r7 je napisao(la):
Само да се не иде Ибарском.

Deonica Obrenovac-Ub se gradi paralelno sa Lajkovac-Ljig. Obe će biti završene otprilike u isto vreme a to će biti posle završetka svih radova na deonici Ljig-Preljina. Deo kod Lazarevca će opet biti dosta rasterećen bez obzira što bi bilo bolje da se Lajkovac obilazi istočno. Kod Lazarevca su gužve sezonske - avgust i septembar zbog velikog broja turista koji se mešaju sa kamionima koji voze ugalj (koji će se u budućnosti sve manje koristiti za grejanje domaćinstava). Ostaje dosta putničkog saobraćaja koji se dobrim delom može prebaciti na šine, ali svi znamo šta su uslovi za to.
 
Svakako je činjenica da deonica ibarske magistrale Beograd-Lajkovac, koja je i najopterećenija, još godinama neće imati smanjenje i rasterećenje. Ostaće deonica sa puno nesreća i smrtnih ishoda, ali i dugačkim kolonama.

Niko ne pominje više deonicu Obrenovac - Beograd, ali ni proširenje kapaciteta ibarske magistrale, makar u delu kroz Beograd.... :bash:
 
Ibarska ima prostora da se širi do Stepojevca uglavnom bez eksproprijacije kao brzi put. Ali treba odvratiti ljude da kreću iz BG i da se uključuju na autoput kod Lajkovca ilu čak Ljiga. Možda bi bilo najbolje da se autoput ni ne gradi severno od Obrenovca već da idu dva brza puta - po jedan sa obe strane Save, i da se spajaju gde počinje auto-put. Ostaje problem čuvenog klizišta, zato bi taj brzi put možda trebalo da bude istočnije, da kreće iz Rakovice ili Resnika. Time bi se olakšao pristup putu i onima na Zvezdari, Voždovcu, Paliluli...
 
evo svežih slika iz Obrenovca, nadvožnjak u Velikom Polju koji rade kinezi....početak radova je izgledao ovako

a sad izgleda ovako...




 
Vrh