Šta je novo?

Aviv Park Zvezdara [Tržni centar | 13 000 m²]

Bio sam danas. Parking je baš mali, samo jedan nivo.
Obezbeđenja i policije baš bilo dosta.
dc71da79a2144d9ea89eae19859bf57b.jpg

fdad5bf85dcc00bb6e124c2284853b13.jpg


Poslato sa telefona
 
Fontana nije u sredini nego na pocetku
 
Под средином сам мислио на то да је скоро уоквирена објектом, где год била, паланачки изгледа.
 
Крај пребукиран где нађоше да граде то у сред ове циганмале људи морају улицом да иду тротоар не постоји или покривен колима
 
SRBO":yd3z9o5y je napisao(la):
Крај пребукиран где нађоше да граде то у сред ове циганмале људи морају улицом да иду тротоар не постоји или покривен колима
Na stranu tvoj rasistički komentar, al' ti ili ne znaš kako izgleda "ciganmala" ili nemaš pojma kako izgleda taj kraj nego si ga prosto obojio u crno, to je najlakše. Mada, ni interpunkcijski znaci ti nisu jača strana...sve u svemu: ex nihilo nihil fit.
 
Коментар није расистички. Крај заиста изгледа као циганмала а новоградња набијена ту без икаквих већих интервенција на саобраћајној мрежи је само погоршала урбанистичке проблеме тог дела града.
 
Ne znam kakav je taj kraj bio.

Ono što sam primetio gledajući okolinu (ima dosta staklenih zidova u TC) je da ima dosta straćara naslonjenih na nove zgrade. Tu je i Alpha city, pa je slika svih tih novih objekta uz raspadnute kućerke zaista malo čudna.
 
Slika je apsolutno čudna. Alpha city uglavljen u uličice i uz kućice, najrazličitijih stilova i "stilova", gde se u jednom dvorištu sazida nova zgrada bez planiranih parking mesta, ulice i uličice se seku pod uglom od 35,8' ...i da ne nabrajam...urbanistički haos u punom zamahu... Da li je to neviđeno u Beogradu?! Na žalost ne. Da li toga nema u krugu dvojke?! Itekako ima. Ima svega ko i u ostatku grada (da ne pominjem ostatak Srbije). Da li to znači da ne treba ni jedan jedini tržni centar napraviti van NBgd?! Ne znači, jer nemaju svi delovi grada bulevare pod pravim uglom... Poenta je da taj komentar bio obična nepismena pljuvačina. I svidelo se to nama ili ne - ciganmala - generalizacija na rasnoj osnovi jeste rasizam, ma koliko termin bio odomaćen, a povrh svega terminom ciganmala se označava nehigijensko naselje, koje nema ni asflatirane ulice ni trotoare, gde je smeće na sve strane, i naravno nema nijednu zgradu a kamo li Istočne kapije. Tako da se ovo ne može nazvati ciganmalom. Možda kako Somi303 reče - palanački izgleda, i ne dovoljno dobro za metropolu kakvoj težimo, ali ne gore od toga.
 
Au ljudi! Ajde što sam anti-ljubitelj tržnih centrala, ajde da na trenutak zanemarimo okolinu, ali ovo je žešći kičeraj. Da, fontana je 'pobedila' i koja je to piš boja!
 
Već vidim ovo mesto kao propalo i napušteno i leglo narkomana. Ne daj Bože, ali kad pogledam slike kao da je predodredjen za to. Već imam sliku u glavi.
 
Bas suprotno mislim da ce se kraj ovim projektom malo upristojiti u odnosu na stavke koje pminjes
 
Ја га већ замишљам као Поинт центар у Калуђерици. Комшије ће долазити у супермаркет, а једини локали који ће бити заузети су мтс и вип. Притом Поинт центар изгледа за две класе боље од овога.
 
Tako se mislilo i za TC Stadion. Juče sam bio tamo i prepun je.

Treba ljudima u tom kraju tržni centar, i ne idu svi u kupovinu u Beogradu kolima da im je presudan parking i prilazne ulice. Taj TC ce odlicno funkcionisati. I bas iz tog kraja sa tim kucercima ce dolaziti tu i na brzu hranu i na pice, a ne samo da pazare.
 
I nije loš tržnjak, ali iskreno sam očekivao više. Recimo da mi je bolji od Zire, a lošiji od Stadiona. Najprimetnije su mi kolone pešaka koje od Pašine česme naviru po ulici s obzirom da trotoari faktički ne postoje.

Drug direktor je slikao već otkinute stubiće pored Aviva.
 
Kada bude lepo vreme sigurno će biti pun deo kod fontane i one staklene kupole, tj. otvoreni deo.

Meni se iskreno sviđa što postoji taj otvoreni deo jer više volim da čekam lepšu polovinu napolju dok je u kupovini, nego ispred radnje.

Hodnici na spratu iznad tog otvorenog dela jesu malo uski, a naročito ej to problem jer su tu uglavnom dečje radnje i igraonica, pa ima dosta kolica.
 
vucko":l5r39ozl je napisao(la):
I nije loš tržnjak, ali iskreno sam očekivao više. Recimo da mi je bolji od Zire, a lošiji od Stadiona. Najprimetnije su mi kolone pešaka koje od Pašine česme naviru po ulici s obzirom da trotoari faktički ne postoje.

Drug direktor je slikao već otkinute stubiće pored Aviva.

Тротоара има него је проблем што људи не паркирају у своја дворишта, а паркинг места код зграда нема довољно јер или нису направљени уопште или су претворени у дворишта
 
Ne bih se složio da ima trotoara. Recimo Živka Davidovića nema trotoar uopšte na strani ka Bulevaru od Alpha grada do Aviva.

P.S. Izem ti tržni centar koji nema ni u jednoj radnji muški kaiš.

P.P.S. Najgore je prošla radnja MTSa u podrumu koju većine potrošača ni ne otkrije da postoji, oni jadni radnici praktično glavom udaraju u zid koliko im je dosadno.
 
Овај део према окретници су бетонирали, тако да је ту сада паркинг. Да ли се одустало од изградње оне две стамбене зграде?
 
Prošetao sam se u subotu po Avivu i meni deluje kao totalni fail od tržnog centra. Mnogo praznog prostora u hodnicima, sve je konfuzno, u glavne radnje se ulazi sa spoljne strane TC-a kao da živimo negde gde je deset meseci godišnje toplo. Sve u svemu čini mi se da mu budućnost uopšte nije svetla.
 
Vrh