Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Moram da prenesem današnji događaj, u 83 kontrolorke su se vozile od Zemuna, ne sećam se kad sam ih video da čekaju putnike u busu kod pošte, no dobro šta da se radi, pomalo razočarano gledaju u službenu i odlaze, sedaju, na svakoj stanici jedna od četiri pregleda karte putnicima koji ulaze, i tako do Žel. St. Očigledno smena im je, jedna od njih videvši neki od prigradskih kreće u trk kroz autobus koji stoji u drugoj traci s' leva na desno, dakle imaju dve trake pored autobusa kojima je btw. zeleno svetlo. Kontrolorka dotrčava napred kod vozača i traži da joj tu otvori vrata, dakle da ponovim, dve trake pored autobusa, zeleno svetlo, kamere sa svih strana, što u busu što okolo, naravno, čovek je odbija, na šta ona kreće da ga psuje i potom nekom priča na telefon kako majmun vozi autobus i neće da je pusti, pa ona kasni negde. Ne mogu da opišem gnev koji mi se stvorio, koliko to bezobrazno i debilno mora biti, od tako nekoga treba očekivati danas sutra razumevanje?
Takve dotične bi trebalo vratiti na planinu odakle su ih skupili...
 
ma to je kod njih potpuno normalno gde god hoce da izadju ne mora biti stanica a oni majstore otvarajvrata !!! sto da joj otvori vrata nije tu stanica i ko je bre ona da vredja coveka ???Trebao je neko da stane u zastitu vozaca da drekne sa pitanjem STO BRE PSUJES I NAPADAS OVOG COVEKA???Mogu reci samo jedno A TO JE SRAM JE BILO DA JE SRAM BUDE!!!! :rant:
 
A da, zaboravih da je prethodno smarala vozača iz CG, Markoturs Pljevlja, pokazao je dečko službenu, ona je htela da mu uzme i da piše prijavu, taman kad sam hteo da se uključim odustala je, ali sam ja momku objasnio da im ne daje u ruke i zašto, vidi se da je fin dečko, košulja, kravata, nije neki džiber. A mala kontrolorka je od besa pobegla pozadi da pljuje na drugim vratima, pošto nije smela valjda pored kabine, a šta da joj i kažeš, ne možeš ti dokazati bu**** da je bu****.
Inače, komunalci su se aktivirali kako je sunce izašlo, stalne sačekuše kod 13.maja na Batajničkom, isteruju ljude kad idu sa posla, dok ne fasuju batine i posle će im đavo biti kriv. Danas, sede dva majmuna u službenom i pljuckaju semenke kroz prozor i opet takvi nekom sude... Videh ih u Borskoj, na Konjarniku isto čekaju žrtve u kolima.
Stoga ko se bavi šverc komercom, nek obrati pažnju, jer treba da se nadoknadi period kad je bilo hladno vreme pa nisu mogli da rade...
 
Мене је одушевила једна плавуша у 31. Улази, тражи карте, пљује је цео аутобус, а девојку толико заболе туки да сам остао затечен њеном смиреношћу. Мора да је нека Игорова рођака :p
 
Danas kontrola u 37 vracam se sa brda usli kod pancicke
Dosao teazi kartu reko imate na kiosku
Nemoj da se pravis pametan kupi kartu kod vozaca
neradi vas kvalitetni stampac .
kad snadbijete kioske karticama javite se
poslije su usli u 26 kojij nisu radili aparati ni jedan i krenuli da traze karte totalno su opiceni
 
Znam da je bilo ovo pitanje ali samo za potvrdu. Kada otkucam obicnu kartu u svakom narednom busu moram da prislonim karticu da bi vazila karta od 90 min. I jel imam pravo da zavrsim do kraja vožnju ako udjem u 80 minutu u poslednji bus. Hvala :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
nesto su kontrole opustene u poslednje vreme.

"imas kartu?"
-"nemam"
-OK!

nikom nista, ranije su se "barem" svadjali, pretili, zvali komunalce, sada kao da ih je bash briga
 
Juče u 25P u Kumodraškoj nije baš bilo tako... ali nisam nešto mnogo prisluškivao.. Video da sam da je neka devojka dobila "fiskalni račun".
 
Jesu li oni skratili vreme važnosti statusnih potvrda za povlašćene kategorije ili mi samo vreme brzo prolazi. Počinje da me zamara to jurenje potvrda gubim mnogo vremena kada to moram da sve izjurim.

EDIT i još kad moram da čekam dva dana da se otvori nadležna institucija za potvrđivanje statusa. A svake godine najmanje dva meseca započinju državnim praznikom. I sad treba nekoliko dana da plaćam premijsku cenu karte koja se nikako ne isplati. Ili da se švercujem. Jer za njih je nekalendarskih mesečnih rokova rocket science.
 
Пре неколико дана, дошао ми је гост из Сомбора. Када је видео да не постоји начин да има једну вожњу за мање од 280 динара, (возачи немају ситно, или уопште не желе да продају карте), решио да се шверцује. Шта је са оним картонским картама од 40 динара?
 
Mora plastika da se kupi, katonske su ogranicene. Kako 280, kada mu je kod vozaca 150? Ako nemaju sitno ili nece da prodaju kartu, sedne i vozi se, kada dodje kontrola kod vozaca i to je to.
 
Tehnološko savršenstvo za busminus i njegove wannabe developere

bg-karte-(4).jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=384420#p384420:40gf3d3k je napisao(la):
tragac » Чет Мај 05, 2016 2:27 pm[/url]":40gf3d3k]Tehnološko savršenstvo za busminus i njegove wannabe developere

bg-karte-(4).jpg

Пре око месец дана сам у једном трамвају на линији 7 или 12 видео на крову налепницу са упутством за пантљичару :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=384376#p384376:z9cqkagm je napisao(la):
loyola » 05.May.2016/9:46 am[/url]":z9cqkagm]Mora plastika da se kupi, katonske su ogranicene. Kako 280, kada mu je kod vozaca 150? Ako nemaju sitno ili nece da prodaju kartu, sedne i vozi se, kada dodje kontrola kod vozaca i to je to.
Bio sam prisutan jednom prilikom kada je momak dao vozacu 500, a ovaj nije imao da mu vrati...
Momak ostao u busu, a kada je kontrola dosla i on rekao da nema kartu posto vozac nije imao da mu vrati kusur kontrolorka je bila u fazonu...
Mene to ne zanima zasto ti nisi izasao i kupio kartu na trafici?!? Licnu kartu... Momak je izasao iz busa posto nije hteo da joj da licnu kartu, a ni da se raspravlja sa budalama...

Inace ne znam kako su uspeli da okupe toliko bu**** u tom BPu.. Ne kazem da su su svi takvi..
Bas naprotiv. Sa dosta kontrolera sam pricao, salili se, smejali u situaciji kada nisam imao kartu umesto da krene da se dere na mene ili tako nesto..
Inace ne koristim Bus osim ako ne moram(tipa 1-2 mesecno).
Ali postoji jedan dobar deo kontrolora koji znatno kvare prosek...
Skoro sam video kontrolora kako je nahvatao neke strance sa sve putnim torbama u 71(sa aerodroma verovatno) koji nisu imali pojma sta se dogadja, a kontrolor ih je izvukao iz busa i uzeo im pasose da procita sa njih podatke...
Inace sam zurio pa nisam mogao da im priteknem u pomoc ali je taj kontroler makar mogao da ima nesto malo razumevanja. Npr da im objasni sta trebaju da rade ili sa njima do trafike da ode da im pomogne da kupe kartu posto vozac verovatno nije znao engleski pa nisu mogli da se sporazumeju...
 
Pa verovatno im je zaprećeno da moraju da imaju određen broj prijava tokom dana, pa su nasrnuli n astrance, najlakši plen :)
 
Koja je nebuloza, kokoska mi oduzela drugu bus plus karticu, kaze moramo takva je procedura, iscepa neki papiric i da mi neku adresu na kojoj mogu uzeti svoju drugu karticu.
Sta ja mogu kad imam dve na dopunu, pa ne znam sa kojom se odkucam, a uredno se odkucam, i predao joj obe i eto... A spremila se da se raspravlja, ja reko opusteno, samo vi radite svoj posao :-D
 
Rečeno je već da nije do kontrolora već do softvera. Prislonila je nevažeću kartu i sistem je to registrovao. Ona mora da opravda to.

Daleko od toga da branim kontrolore, ali probajte da se u Nemačkoj ili Austriji vadite na to da ste turista (makar imao i 3 torbe sa sobom).

Ja lično bih strance oslobodio plaćanja karata (uz pasoš).
 
Da da sistem je cudo, za poznanike i familiju uopste ne haje...ne reaguje.
 
Juce sam isao da opet izvadim karticu jer sam prethodnu nekako izgubio, i bus plus vise nije u podrumu Beogradjanke vec na 2. spratu. Mnogo bolji sistem je sada, mada su im malo neljubazne radnice, neki covek je bio nervozan a ova mu mrtva ladna "Mars u pm".











 
TOP 5: Nelogičnosti u gradskom prevozu koje prkose zdravom razumu
Mateja Beljan | 30. 05. 2016 - 10:59h
| Komentara: 4

Gradski prevoz u Beogradu često je toliko komplikovan da se ponekad za glavu uhvate i oni koji ga koriste svaki dan. A kako li se tek osećaju turisti i oni koji makar na jedan dan odluče da zamene svoj automobil autobusom, možemo samo da pretpostavimo.
Foto: Mateja Beljan / RAS Srbija

1. Karta za dan, tri ili pet važi od momenta kupovine

Ako ste mislili da kartu za celodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu vožnju možete da kupite unapred, pa da je čuvate u novčaniku kada vam zatreba, grdno ste se prevarili. Ona važi od trenutka kupovine, a uprkos tome dužni ste da je i da je validirate prilikom svake vožnje. Dakle, ako vam trafika nije blizu, ostaćete uskraćeni za mogućnost da sa kartom od 290 dinara odete u grad, obavite neki posao i vratite se.
Foto: A.Stanković / RAS Srbija

2. Dopunu preko mobilnog možete da iskoristite samo 24 sata

Mogućnost plaćanja prevoza mobilnim telefonom olakšava putnicima koji nemaju dopunjenu nepersonalizovanu karticu, jer umesto 150 dinara za jednu vožnju mogu da kupe vremensku kartu za 99 dinara. Međutim, ako kupljenu kartu ne iskoristite u naredna 24 sata, ona će da propadne, jer se briše iz “memorije”.
Foto: Screenshot / screenshot

3. BG-voz (ni)je besplatan

U BG-vozu važe sve vrste karata kao i u trolama, tramvajima i autobusima. Ali, te karte nemate gde da očitate. Vandali su odavno razvalili sve validatore, a kondukter postoji, ali nije zadužen za prodaju karata. Nemojte da paničite, kontrola neće ući.
Foto: P. Marković / RAS Srbija

4. Linija za Opovo nije linija za Opovo

Iako se moglo čuti kako je Beograd uveo gradski prevoz u Opovo, to formalno nije tačno. Na redu vožnje nove linije 110 nigde ne piše da vozi do Opova. Poslednja stanica je Put za Vrbovski, ali isti autobus nastavlja i dalje da vozi do Opova u režiji GSP-a i to nema nikakve veze sa gradskim prevozom Beorgada. Putnike namernike ovo može da zbuni, ali lokalcima je ta linija svakako dragocena.
Linija 110
Foto: Screenshot Sekretarijat za saobraćaj / screenshot Linija 110

5. Karte za bušenje prodaju se u noćnom prevozu

Iako je Busplus odavno uveden, ove kartice ne važe u noćnom prevozu. To je i razumljivo, ipak je reč o komercijalnom prevozu. Ali, kada kupite kartu na njoj i dalje piše “Kartu poništiti u automatu”. Onom starom, što buši rupice i više ne postoji u autobusima.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/top-5- ... mu/d6xe2br
 
карте преко мобилног су чиста глупост, јер је великој групи грађана ускраћен овај вид наплате (услов је да сте МТС корисник, који има Андроид 5.0+ и НФЦ на телефону). боље да су увели СМС карте, на исти фазон као СМС плаћање паркинга
 
Šta radi saobraćajna inspekcija povodom ovog samovoljnog prevoza do Opova?!
Kao da imam registrovanu liniju do Novog Sada, pa onda malo da skupim para produžim do Subotice, ne verujem da bi izašao iz Novog Sada već bi tu stigla inspekcija, a ovi na sva usta još se hvale kako rade na divlje...
 
Vrh