Šta je novo?

Blok 67a "Neimar V"

Pitanje za stanare koji su se vec uselili. Kakva je zvucna izolacija prema stanovima pored i iznad vas, da li se cuje buka iz drugih stanova? Posebno me interesuje buka iz stanova iznad vas.
I kakav je utisak buke iz Jurija Gagarina i Omladinskih brigada kada su otvoreni prozori?
 
Ja sam stupio u kontakt sa prodajom i dobijam naravno iste informacije kao i svi 1750-1900e. Mene sada zanima je li neko uspeo da spusti ovu cenu? Jer mi nije realno da je na kredit 1900e, a u kešu 1750e kada investitor u oba slučaja dobija odmah novac.
 
To je glupost... cena moze da varira zbog velicine stana, pogleda..... ali zbog nacina placanja... bezobrazluk.
 
Mozda su ti rekla ako platis odmah ceo iznos onda je 1750€ a ako isplatis na kraju onda je 1900€!?
Znam da su u ABloku davali 10% ako platis sve odjednom.
 
Rekli su na kredit 1900, a keš da se plati u roku od 14 dana 1750e.
 
Bezobrazluk.
Oni na taj stan placaju dazbine te placaju.
Koja je razlika za investitora 14 dana i 30 dana koliko treba zsa prosecan kredit?
 
Problem je u bankama koje kredite isplaćuju tek pred kraj gradnje, zaboravio sam tačno koji je uslov. Moj drug je prodavao neke stanove u prvoj fazi koje je dobio na kompenzaciju i te koje je prodao ljudima sa kreditima uspeo je da naplati tek negde u oktobru ili novembru prošle godine.
Zato oni prave razliku za keš i kredit jer će pare od banke videti početkom sledeće godine kada radovi budu pri kraju.
 
Ima nekog smisla, ali opet nije razlog da cena bude toliko skuplja...
 
Banke odobravaju kredit tek na 80% gradnje. Ali kakve to ima veze ako neko isplati stan u kesu na kraju gradnje on dobije jeftinije a ako banka isplati na 80% gradnje onda je skuplje...
Glupost. Glupa prica pa kod koga im prodje prodje... trebas se cenkati.
 
Ljudi, pricate gluposti, pa normalno je da ce u ovoj fazi dati jeftinije za kes nego za kredit. Zasto? Pa zato sto ako neko plati stan u kesu, investitor dobija ziv novac koji moze da koristi za svoje troskove. Ako neko kupi sada stan na kredit, banka isplacuje novac investitoru tek za tipa godinu dana kada 80% zgrade bude gotovo.

Sledece godine kada 80% zgrade bude gotovo nece biti razlike u ceni izmedju kes placanja i kredita jer ce investitor u oba slucaja odmah dobiti novac. Ali ako im bude dobro isla prodaja onda ce i za kes i za kredit biti 1900 eur, sada daju popust za kes jer im znaci da odmah dobiju novac zbog daljih radova.
 
Mozda mi lupamo ali ti ne citas...... nisu rekli 1750€ za kes ako sve platis odmah, nego 1750€ za kes i ako platis dan pre zavrsetka radova sto je sledece godine.
 
To ces znati tada, upravo sledece godine :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379770#p379770:3fh8si18 je napisao(la):
Filip IG » Thu Apr 07, 2016 8:53 am[/url]":3fh8si18]Mozda mi lupamo ali ti ne citas...... nisu rekli 1750€ za kes ako sve platis odmah, nego 1750€ za kes i ako platis dan pre zavrsetka radova sto je sledece godine.
Mozda ja nisam video, gde to tacno pise da je cena za kes 1750 eur ako se plati dan pre zavrsetka radova, sto je sledece godine?

Jedina trenutna informacija je 1750 kes sada odmah, 1850 na rate i 1900 kredit. Sutra ili za 2 meseca ili kroz godinu dana moze da bude potpuno druga cena, koju investitor formira na osnovu traznje, ne vidim gde je neko napisao da ce biti 1750 eur sledece kodine za kes. Moze da bude vise a i manje u zavisnosti od prodaje. Ja sam recimo platio 1700, jer sam rezervisao stan ranije kad su izasli prvi projekti, a vec posle par meseci su podigli cenu za 50 eur.
 
Pricamo o razlici kes odmah i kredit odmah, sto je razlika od par nedelja (pod uslovom da kredit dobijes odmah).

Ako im znaci ziv kes, znaci da nesto muljaju, posto ziv kes i pare na racun sustinski ne bi smeli da prave razliku ako firma posluje legalno
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379808#p379808:3hprh652 je napisao(la):
mekbejn » Thu Apr 07, 2016 12:32 pm[/url]":3hprh652]Pricamo o razlici kes odmah i kredit odmah, sto je razlika od par nedelja (pod uslovom da kredit dobijes odmah).

Ako im znaci ziv kes, znaci da nesto muljaju, posto ziv kes i pare na racun sustinski ne bi smeli da prave razliku ako firma posluje legalno
Nije razlika od par nedelja, već je razlika od godinu dana. To što je banka nekome odobrila kredit odmah, ne znači da će investitor dobiti novac na račun odmah, dobiće ga kada završi 80% zgrade. Kada kažem živ keš, to ne znači da sam ja otišao i platio stan u kešu, već sam ga platio preko privatnog računa, za to dobio račun i izvršio povraćaj pdv-a, dakle sve regularno.

Osnovna razlika između plaćanja u kešu i plaćanja preko kredita je što u prvom slučaju investitor dobija odmha novac od kupca preko računa, a u drugom slučaju dobija novac od banke preko računa za godinu dana, tj. onda kada završi 80% zgrade, dakle nema odmah novac da sa njim finansira buduće radove kao u prvom slučaju. Ne znam šta nije jasno, neću se više udubljivati u ovu diskusiju, kao da pričam u prazno.
 
Danas je proradio i Savada portal na CityFacility sajtu.
 
Ima li neko inforamciju o tome hoćemo li dobijati zvona za reciklažu? :)
 
Obišao sam danas malo stanove, garaže i unutrašnjost prve faze. Generalni utisak je pozitivan, 3 najveće mane su za mene fasada, garaže i ulaz u zgradu.
O fasadi sam i ranije pisao da nisu ispoštovali render i da je trebala da bude dosta modernija.
Garaže su mi drugo razočaranje, odaju utisak nezavršenosti jer su betonske zidove samo okrečili u belo, bez malterisanja i gletovanja (nisam siguran kako se to tačno radi ali izgledaju očajno u poređenju sa A blokom). Uglavnom za garažno mesto koje naplaćuju 1.000 eur po kvadratu ono je prejadno. Sa druge strane garaže u A bloku izgledaju 2 klase bolje, ravni zidovi, fasadna boja, sve je odrađeno sa ukusom i bolje raspoređeno.
Treća stvar je ulaz u zgrade. Na ulaznim stepenicama postoji lift za invalidska kolica, šta je sa roditeljima koji koriste dečija kolica? Ne postoji prilaz za kolica.

Nervira me stav Neimarovih zaposlenih gde nijednu kritiku ne prihvataju, već za sve imaju izgovor da je to tako najbolje, a preko puta imaju primer bolje rešenih stvari. Kao kad su me ubeđivali da je fasada prve faze ista kao na redneru, samo treba malo da se opere.
 
Ubedljivo najgori su za saradnju. Ljudi koji su kupovali od njih ili koji su saradjivali sa njima imaju sve najgore da kazu.

Nijedan dogovor ne ispostuju i gledaju na sve strane da ucare nesto.
 
Kako funkcioniše procedura za prijavu za komarnike na nivou naselja? Jel zna neko?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381345#p381345:3tolv4sk je napisao(la):
mixaylo » Fri Apr 15, 2016 1:14 pm[/url]":3tolv4sk]Kako funkcioniše procedura za prijavu za komarnike na nivou naselja? Jel zna neko?
Za ove vec izgradjene lamele video sam na fb grupi da City Facility organizuje izvodjaca kako bi se dobio grupni popust na kolicinu i da svi komarnici budu isti, da se ne bi saralo po zgradi sa razlicitim komarnicima.

A za nove lamele ne znam koja je procedura, mogli su i komarnike da ubace u ponudu, ja cu ih svakako staviti pri montazi stolarije.
 
Što? Vidiš da se trudio da bude u boji fasade. Preko te antene (satelita TV) može da ima 9000 TV programa i to besplatno. Navikao na neke TV stanice.
 
Vrh