Šta je novo?

Blok 32 - Stambena izgradnja

Znam da se šališ, ali nije to samo trafostanica.
 
Opština Novi Beograd uskoro bi mogla da postane bogatija za još jedan multifunkcionalni objekat. Urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 32 je na javnom uvidu. Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, kompanija "PMC Inženjering" planira da izgradi objekat koji se graniči ulicama Bulevar Zorana Đinđića i Nova 1.

Reč je o kompleksu ukupne bruto građevinske površine 36.701 m2. Od toga će 8.403 m2 činiti poslovni prostor, dok će se stambene jedinice prostirati na 16.203 m2. Kompleks će imati i podzemnu garažu na 12.094 m2, koja će se sastojati od 322 parking mesta. Urbanističkim planom je predviđeno da se garaža prostore na dve etaže, sa 159 parking mesta na prvom i 163 na drugom podzemnom nivou.


Poslovni prostor je koncipiran kao fleksibilna struktura, koja bi trebalo da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja, navodi se u projektnoj dokumentaciji. Rezidencijalni prostor će biti organizovan u dve celine, a predviđeno je ukupno 127 stanova.

Autor urbanističkog projekta za stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32 je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Sva zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije, koja se održava svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave, na adresi 27. marta 23-25, da izvrše uvid u urbanistički projekat.
blok_32_210616_tw1024.jpg

blok_32_1_210616_tw1024.jpg

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... 01-m2-FOTO
 
Cekaj zar taj plac komplet nije od univerziteta tj za naucnike posto je i plac gdje je crkva trebao biti etf
 
Јесте Директоре то је тај плац.

Боље је да све што се тиче блока 32 буде на једној подтеми, а не да имамо неколико подтема о овом блоку.
 
И мени су стамбене зграде одличне. Изгледа да је неко купио од цркве овећи део сада ограђеног плаца?
 
Crkva investitor, preprodaje placeve:)
Možda odavde navuku pare da završe sve fasade poluizgrađenih crkvi. U bloku 26 su takođe krenuli sa dasadom lagano.
 
Celo ograđeno zemljište pripada crkvi, klasična rezervacija zemljišta još od 1997 godine. E, sad ko to ima uticaja da "zamoli" crkvu za ovo zemljište, to je već druga stvar. A ta priča da je taj plac kao trebalo za ETF, vas ili mnogo lažu ili vi mnogo maštate.

Inače ove dve nove predložene stambene zgrade su arhitektonski nastavak bloka 33 i 29 (horizontalne linije fasade i prozora) u tom Bulevaru Zorana Đinđića. Što je klasičan primer nemaštovitosti i manjak hrabrosti autora ovog novog predloga. Godina 2016.

Zanimljivo je da se opet neko igra imenovanja parking saobraćajnice unutar bloka, pa je kao "naivno" dao naziv Nova 1 internoj saobraćajnici koji verovatno nije ni usvojen kao predlog da se imenuje ta parking saobraćajnica. Dok im nesugerišeš neće prestati da urbanistički hakaju Novi Beograd tim imenovanjima internih saobraćajnica u tek izgrađenim blokovima (ovo nema veze da političkim partijama).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393402#p393402:1ngormh1 je napisao(la):
mekbejn » 22 Jun 2016 08:30 am[/url]":1ngormh1]Ove zgrade levo mi se svidjaju, dale bi neku dinamiku ovom dosadnom prostoru.
Ova u sredini, 'nako, treci bulevar stajl :)

O kojoj slici pricas mekbejn?
 
ove dve sa e-kapije.
koliko vidim, postoji levo jedna ili dve zgrade sa nekim terasama nepravilnim, a onda jedna staklena kocka :)
 
znam da pricas o ovim slikama sa e-kapije nego kad si spomenuo levu i u sredini nisam znao tacno o kojoj si pricao.
Dakle koliko sam te razumeo tebi se dopadaju ove dve levo na prvoj slici.
 
I meni su one lepse od one staklene. Kad je staklo u pitanju, uvek sam skeptik kako ce da ispadne a uglavnom ispadne lose.
 
Da je tu trebao biti etf svojevremeno rekao je dekan etf svojevremeno pa je prenamjema uradjena i crkva je dobila plac a crkva i drzava do 1991 nisu bili drugari
Meni nije jasno kako ce neko tu da gradi kad je to komplet bilo namjenjeno navodno za mkade maucnike jos 4 zgrade slicne postojecima
A o crkvenoj porti i zgradi komentara bez
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393440#p393440:6xihj9ei je napisao(la):
Mair » Wed Jun 22, 2016 1:53 pm[/url]":6xihj9ei]

Inače ove dve nove predložene stambene zgrade su arhitektonski nastavak bloka 33 i 29 (horizontalne linije fasade i prozora) u tom Bulevaru Zorana Đinđića. Što je klasičan primer nemaštovitosti i manjak hrabrosti autora ovog novog predloga. Godina 2016.

Ovo je deo koji se meni upravo i sviđa, pošto ostatak novogradnje deluje uglavnom kao da je van svog mesta po celom Beogradu. Uz poštovanje i unapređenje prethodnih arhitektonskih rešenja, meni se dopada, lepo izgleda. Pogotovo što mi se genralno sviđa izgled tih starijih zgrada po NBG, samo naravno sada već zrelih peglanje bora.
Doduše pitnje je i ovo kako će ispasti u krajnjoj izvdebi, kada ne bude x tuja da ulepšavaju zgradu, ali ajde možda i vidimo.
 
Videćemo na šta će da liči kada ih završe. Uz dobru stolariju i fasadu mogu da budu lepe, naravno uopšte ne očekujem da će korisnici imati ovo drveće na terasama, već je zamišljam delimično sa zastakljenim terasama i sa svim onim što ovaj arhitekta nije predvideo, a ljudima je korisno za život koji su navikli. Šta više ima da ga spominju ti stanari zbog ovih isturenih balkona bez zaštite.
Ovo je nešto kao zgrada u bloku 21, svaki deo zgrade je za sebe. Neko ima terasu neko nema.

Mogli su arhitekturu od naselja "Central Garden" da urade ovde i bilo bi sasvim uklopljeno u okolinu.
 
Treba imati u vidu da opet gledamo srpski prevarantski poluprozirni render, kao u slučaju Rajićeve....
 
Управо, то је та Лојаничева школа.
 
Pomalo neočekivano aktivirana parcela. Na ovom delu nisu bili planirani stanovi za naučnika (čija je dalja izgradnja upitna nakon što su se pojavile informacije da se PIU ukida i da će novac biti preusmeren na druge projekte). Ja sam nekako uvek mislio da je sve to crkveno, a bilo bi apsurdno da su oni prodali zemlju koju su, ako se ne varam, dobili za dž.

Što se samog projekta tiče - ovako na prvi pogled zaista ne izgleda loše. No, ovo je tek javni uvid - dakle, izgradnja neće početi bar godinu-dve dana. Do tada će, bojim se, sve to da se ispegla u klasičnu tranzicionu arhitekturu, kao u slučaju MPC Navigatora u Bloku 43.
 
Bolje da umesto ove dve stambene zgrade naprave poslovnu zgradu. Čak i samo predloženo rešenje za ove dve zgrade izgleda kao da su poslovne, a ne stambene.

Inače poslovna zgrada MPC Navigator izgleda bolje nego na prvobitnom render i to je pre svega poslovna zgrada, a njena arhitektura je sasvim u redu za poslovnu zgradu. Dok ove dve predložene stambene zgrade u ovom bloku 32 nepogrešivo podsećaju svojom arhitekturom na neki poslovni objekat.
 
Trafo stanica se privodi kraju. Meni nešto smrdi da će ovde da naprave uključenje/isključenje kako se ne bi pravilo polukružno na raskrsnici.
7B6cpRQ.jpg


A stvarno je daleko raskrsnica. :bash:
XhMQ7SQ.jpg
 
Vrh