Šta je novo?

JKP Infostan - Обједињена наплата комуналних услуга

Kupio sam stan, e sada me zanima jedna stvar.
U cilju racionalizacije troskova odmah sam iskljucio fiksni telefon koji mi ne treba, a za tih 700 dinara ja se na mobilnom ispricam prilicno u paketu koji imam.

Dalje, stan u kome sam ziveo do sada sa roditeljima ima 78 m2 i infostan nam je bio (bez tople vode) 11 800 dinara.

Moj (novi stan) ima 60m2 ima toplu vodu i stize mi 12 000 dinara racun za infostan. Stan je prosli mesec bio prazan, par puta sam svratio da obidjem stan, bice prazan i naredna dva meseca jer tek sada krecem sa kompletnim renoviranjm, a za ovaj prosli mesec izracunali su mi da sam potrosio 23m3 HLADNE vode koja kosta nekih 2500 dinara, a tople ne znam tacno koliko, uglavnom tople oko 1800 dinara sto i nije strasno.
U tom stanu do sada su zivele i prijavljene su 4 osobe.
Odprilike mi je jasan nacin obracunavanja potrosene vode jer se meri potrosnja cele zgrade, pa potom deli na stanove i broj stanara u stanu.

E sada posto cu ziveti sam, a planiram da samo ja bidem prijavlje kao stanar, zanima me da li ce to zaista uticati na novo stanje/novi obracun, ili da ne ocekujem nikakvu promenu?
 
Trebalo bi da utice na racun ne nesto drasticno zipa maks 500 din manje
 
Pitanja „Infostanu”: Da li ćemo za kucu plaćati komunalije?
I. PREKOVIĆ | 22. mart 2016. 23:14 | Komentara: 3

Na šaltere "Infostana" stižu najrazličitije reklamacije ali i pitanja Beograđana. Pritužbe građana uglavnom opravdane. Jedna dama htela da u spisak stanara upiše - ljubavnika

PRINUDNA naplata, reklamacija za veći utrošak vode, prijava ili odjava stanara u zgradi nisu jedini poslovi koji dovedu sugrađane pred šaltere "Infostana". Učmalu svakodnevicu neretko razbiju najrazličitija pitanja koja se mogu čuti sa druge strane stakla:

- Izvinite, koji autobus staje ovde kod vas? - zatražio je pomoć stariji Beograđanin.

Upravo sa takvim pitanjem u filijali u Danijelovoj ulici, simpatični penzioner je završio izlaganje o maloj penziji, nezaposlenom unuku... Sve to pošto je sačekao svoj red u nizu onih koji u strepnji čekaju da čuju kako da im izvršitelj ne zakuca na vrata. Stariji gospodin je tražio samo uputstvo kako da dođe kući, ali je zato svima bar na trenutak vratio osmeh na lice. Naročito referentima "Infostana".

- Korisnici nam se najčešeće obraćaju opravdanim povodom - zbog promene vlasnika stana, reklamacija na potrošnju, korekcija računa, prijave ili odjave stanara u ulazu, u vezi s prinudnom naplatom, ali ima i onih koji dođu sa potpuno neočekivanim zahtevima i pitanjima. Tako nam se sugrađanka požalila zašto plaća odnošenje smeća kad mora sama da ga donese do kante - kaže za "Novosti" pi-ar "Infostana" Milica Paunović.

PRAVNA POMOĆ I PRINUDNA NAPLATA
U ispostavama "Infostana", kao što je jedna od novijih u opštini Voždovac, korisnici mogu dobiti sve informacije i uputstva oko izmirenja svojih računa. U filijali u Danijelovoj ulici korisnici se samo pravno izjašnjavaju prilikom prinudne naplate ili traže dodatna objašnjenja oko postupka. Takođe, na pisane dopise služba odgovara u roku od osam dana, dok na mejlove za svega 48 sati.

U pojedinim slučajevima, stanari su zahtevali od "Infostana" da otkrije zlikovca koji skida sijalice u hodnicima ili čak odnosi stvari sa žice iz vešeraja. Neki su osećali dužnost da prijave kućnog ljubimca kao člana domaćinstva, jer je svakako deo porodice. Slično je smatrala i jedna dama, ali je u spisak stanara htela da upiše - ljubavnika! Po njenim rečima, dosta mlađeg od nje, koji je često obilazi, pa tako koristi kupatilo, odnosno vodu. Njeno "poštenje", ipak, više je ličilo na hvalu.

- Imali smo žalbu na stanara koji je ostale, kako su naveli, radioaktivno ozračio - dodaje Paunovićeva. - Prijavljivali su komšije ako peru kola i tako troše zajedničku vodu. Desilo se da je komšinica otvarala tuđe račune, da bi na osnovu toga prijavila ko ima više članova od onih prijavljenih.

Uporna Beograđanka htela je da ospori subvenciju na komunalije komšinici, jer je znala da "diluje" devize. Ipak, kako kažu službenici, sve je bolje, dokle god nisu svađe, a za ostalo odvojiće minut za razgovor.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... komunalije
 
20160527_141748.jpg


pored autoputa poslije autokomande radi se reklo bi se toplovod
 
da li je neko imao slican slucaj

stan je prazan vec 10 god, ostavinski postupak pokrenut 2005 i jos uvek nije zavrsen, stan nije u vlasnistvu 1/1
racun za infostan je blizu 900 000 din
da li postoji neko resenje da se smanji dug jer stan nije koriscen, sa svedocima iz zgrade i racunima za struju u kojima je potrosnja 0 ?
Inace racun za infostan je oko 10 000 mesecno i stize na ime osobe koja nije ziva
 
Trbalo je traziti obustavu usluge moslim da imaju neku zamrsenu proceduru oko takvih slucajeva
 
U pitanju su komunalne usluge, a ne proizvodi. Izmenite naziv teme.

Čuo sam da je pala neka nagodba, zato nema ničeh u javnosti, navodono je Infostan platio Generaliju.
 
Promenjen naziv teme
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395082#p395082:3a7a1o7n je napisao(la):
Igor » 29 Jun 2016 10:19 pm[/url]":3a7a1o7n]Promenjen naziv teme
Благодарим.
 
Jedno pitanje, trenutno sam u iznajmljenom stanu gde je uglavnom svaki mesec dolazilo oko 4800 račun. Sada nam dolazi račun 6600 , gde ima stavka Dodatno održavanje oko 1800 dinara. Da li neko zna šta to može da budE ?
 
Verovatno je skupština zgrade potpisala ugovor sa nekom firmom za održavanje. Pitaj predsednika (ako znaš ko je).

Poslato sa telefona
 
Meni je infostan 1999te bio 67 dinara, sada mi je 5000. Zanimljivo...
 
OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo koliko dugo treba da ČUVATE PLAĆENE račune
BEOGRAD - Mnogi savesni građani, najčešće penzioneri, imaju običaj da godinama čuvaju račune, kako bi u slučaju greške mogli da dokažu da su platili. Ako je suditi po istraživanju, i pored toga što smo u informatičkoj eri, ispostavilo se da su oni u pravu!

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ovo-s ... ak-2467821
 
Da li je neko uspio da se odjavi sa grejanja što se naplaćuje preko infostana? Velike su šanse da necu biti tu idice zime i naravno da cu da probam da se odjavim ali na internetu samo neke horor priče. Ne vidim zašto bih za prazan stan plaćao išta, pogotovo ako ne koristim to grejanje a koje je inače preskupo. Sama pomisao o ovome mi već unosi nervozu ali da počnem da se informišem na vrijeme s obzirom da imam do juna/jula.
 
Verovatno je bilo ....al se ne secam principa
za koj i kakkav kvadrat stana mi to placamo grejanje? :roll:
Kvadrati koj su upisani u vlasničkom listu, ili
Kvadrati spoljnjih dimenzuija stana sa terasom i lodjom, ili
Kvadrati kada se saberu mere svih prostorije unutar stana

po kom modelu naplacuju .... a da ima razlike , ima....
nadam se da ne placam i grejanje terase :lool:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408308#p408308:2m0plqpd je napisao(la):
dove » 30 Sep 2016 10:36 am[/url]":2m0plqpd]OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo koliko dugo treba da ČUVATE PLAĆENE račune
BEOGRAD - Mnogi savesni građani, najčešće penzioneri, imaju običaj da godinama čuvaju račune, kako bi u slučaju greške mogli da dokažu da su platili. Ako je suditi po istraživanju, i pored toga što smo u informatičkoj eri, ispostavilo se da su oni u pravu!

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ovo-s ... ak-2467821
Koja glupost od teksta. A nijednog pravnika ili nekog iz udruženja potrošača da pitaju nego puštaju JKP-ove da sami tumače zakon.

N_L Moraš plaćati 25-30% čak i ako se isključiš jer su takve odluke u svim gradovima pa i u Beogradu. Mada ne znam nikog da se u Beogradu isključio. Pokušaj da se isključiš pa ako ne ide javi se za pomoć na redakcija@potrosackisavetnik.com
 
Zavisi kako su razvucene instalacije
Moguce je i nista da se neplaca
Moze i trajno iskljucenje a i privremeno do godinu dana
 
Da da a tih 30% je ili zato što oko mene gube toplotu ili što malo ovih cijevi će me ugrijati tih 30%. A to sto je stan prazan i radijatori svakako ugašeni ništa haha.
Već ja vidim da ništa od toga neće biti pa cu jednostavno prestati plaćati ali eto da pokušam pa sto bude.
 
Zato sto cijevi prolaze koroz stan ako nije razvedeno tako da tih prolaza nema
Moze se odjaviti na godinu dana
 
Najsmjesnije je što sam ja te cijevi prikrio gipsom tako da mi ništa ni ne griju :D
Trebali bi meni da plaćaju što prolaze kroz moj stan.
Šalu na stranu, shvatam kakav je to sistem bio nekad i kako je bilo naumljeno kad se gradilo ali danas... Ne znam, budi buntovnika u meni ta činjenica da ne može nikako to da se izbjegne plaćati do mjere da bi se tužio. Zar nije nesto u Pancevu bilo i sud presudio u korist gradjana da se mogu objaviti?
 
Imas cjeli pokret u nisu imas ih na netu sve postepeno objasnjeno
Plus opet ti kazem mozes se odjaviti na godinu dana i u bg
 
U stanu gde sam sada, ugaseni su radijatori, a cevi prolaze kroz stan mada se nista ne placa ni tih 30%. A secam se u martu da su bile vruce cevi, znaci ovi znad i ispod koriste, tj funkcionise grejanje u ostatku zgrade. Ne znam kako su uspeli da ugase to, vlasnicu bas retko vidjam i nikako da je pitam. Sad su ubacili grejace neke u radijatore, na struju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408420#p408420:2r46j79w je napisao(la):
N_L » 30 Sep 2016 06:33 pm[/url]":2r46j79w]Najsmjesnije je što sam ja te cijevi prikrio gipsom tako da mi ništa ni ne griju :D
Trebali bi meni da plaćaju što prolaze kroz moj stan.
Šalu na stranu, shvatam kakav je to sistem bio nekad i kako je bilo naumljeno kad se gradilo ali danas... Ne znam, budi buntovnika u meni ta činjenica da ne može nikako to da se izbjegne plaćati do mjere da bi se tužio. Zar nije nesto u Pancevu bilo i sud presudio u korist gradjana da se mogu objaviti?
Zaboravih, radili smo prilog o tome. Ipak može da se isključi ali uvek naplaćuju čak i kada ne idu cevi kao ovom dekici iz priloga. Jedini način da ne plaćaš je ako imaš vezu. Naime ljudi iz Velike Plane su tužili toplanu ustavnom sudu gde su i izgubili jer je sud zauzeo stav da se radi o objektu zajedničkog stanovanja, bla bla bla. Dakle isključenje cele zgrade, to jest preko 51% stanara ili harač.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aMFGcumljMA[/youtube]
 
Vrh